Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Normális, hogy 5,5 hós babám...

Normális, hogy 5,5 hós babám 600-700 ml tápszert eszik csak meg?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy a baba tudja, hogy mennyi kaja kell neki, de szerintem ez irtó kevés.

Eszik éjjel 2-3-kor 150-180 ml-t, utána 12-13 óra közt kb.200 ml-t, és este fürdés után 200 körül.

Délelött és du. eszik max 100 g gyümit, de csak barackot, és csak üvegeset.

Kb. 2 hónapja kezdett kevesebbet enni, de mára már nagyon rossz a helyzet. Nagyon nehezen viselem, hogy csak ennyit eszik.

Egyébként jókedvű, nagy baba, de szerintem ez nem normális.

Kipróbáltam másik fajta tápszert is, az se kell neki. Teát iszik almalével napközben, így legalább a folyadékbevitel megvan.

Kihez fordulhatnék? A védőnőm sajmos nem beszámítható.

2008. okt. 27. 10:06
 1/3 anonim ***** válasza:

Nem szabad ennyire méricskélni, hogy mennyit eszik a babád! Hidd el, az első gyerekenél még én is így voltam, de attól nem evett jobban, csak én készültem ki idegileg.

Szerintem nem kevés ez a tápszermennyiség. Egyébként reggel mikor ébred, akkor nem azt szokott enni?

És mivel már 5 hónapos, szerintem a déli tápszert váltsd ki egy főzelékre(sütőtök, alma-krumpli, sárgarépa püré stb). Az én gyerekeim is tápszeresek, és ennyi idősen már ették ezeket a kajákat, én mindíg bébiételt vettem(de persze főzhetsz is neki, ha neked úgy jobb).

Sok sikert, és minden jót!

2 gyerekes anyuka.

2008. okt. 27. 10:37
 2/3 anonim ***** válasza:

nekem a dokim mondta, hogy annál a babánál akinél elkezdik a hozzátáplálást, annak a babának napi 600 ml-t meg kell enni tápszerből 24 óra alatt. Na az nektek megvan. Ne izgulj , nincs semmi baja. Adjál neki naponta többször főzelékfélét, délben igen váltsd ki a tápszert főzelékkel, adj neki inni többször és nem lesz gond.

Jól csinálod ne félj.

5 hós kisfiú anyukája

2008. okt. 27. 10:46
 3/3 anonim ***** válasza:
Nekem 6 hós a kisfiam,és csak reggel meg este eszik tápit.Reggel a tejpépet tápszerrel kavarom meg neki(kb 150 ml),délben főzelék,4 körül egy nagy üveg gyümölcs,este tápszerrel tejpép(milupa jó éjszakát pép)az is kb 150 ml.Mondtam a dokinőnek,meg a védőnőnek is,azt mondták ha nem megy több akkor ne eröltessem.Ja és a cumis üvegtől öklendezik.Hát ez van.Ha jol fejlődik akkor sztem ne izgasd magad.
2008. okt. 27. 10:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!