Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogy jelezzem a szomszédoknak,...

Hogy jelezzem a szomszédoknak, hogy nagyon áthallatszódik a babasírás, gyerekvisítás?

Figyelt kérdés

Előre leszögezném, hogy nem vagyok olyan szomszéd, aki abba is beleköt, ha megy a másiknál a tv, vagy hangosabban hallgat zenét. Egy 2 emeletes társasházban élek szeptember óta, eddig nem volt semmi gond. Viszont decemberben a mellettünk lévő épületbe beköltözött egy 5 tagú család, két ikerfiúval (2 és fél évesek) és egy újszülött kislánnyal, aki most 2 hónapos kb. Azóta nem alszunk...

Én sem, mert hiába más épület, a gyerekszoba fala az én hálószobám falával közös és szinte minden ordításra felébredek. A három gyerek egy szobában van, így ha a baba sír, általában a fiúk is elkezdenek perceken belül hisztizni, ugyanez fordítva. Beszéltem az alsó szomszédaikkal, ugyanerre panaszkodtak. Hogy éjjel a gyereksírás miatt nincs alvás, ha napközben dőlnének le aludni, akkor meg azért, mert a két fiú rohangál és kiabál, vagy sír a baba.

Elhiszem, hogy ez ilyen időszak, viszont én egyetemista vagyok és nem büfészakra járok, muszáj tanulnom, de mellette valamennyit pihennem is kell. És elég nehéz úgy, hogy reggeltől estig, éjszakáig tanulok, hajnal 1-2 körül elalszom, de 3-4 órakor már felébredek, mert megy a visítás, általában három szólamban. És hiába altatják őket vissza, 6-kor óramű pontossággal kelnek és nincs megállás...

Viszont a mellettem lévő szomszédok azt mondják, hogy akkor az én gondom megoldódna, ha a gyerekek átkerülnének egy másik szobába, mert a lakásnak úgy van a kialakítása, hogy két szoba van, a másik nincs közel a lakásomhoz. Kipróbáltuk a mellettem lévő szomszédaimmal (velük is van közös fal), hogyha ők a másik szobában hallgatták maximumon a zenét, abból én semmit nem hallottam (pedig erősítővel próbáltuk). De azt nyilván nem mondhatom, hogy tegyék át a gyerekeket egy másik szobába....

Csak ez így nekem tényleg szenvedés, mert magukért a gyerekekért, babákért sem rajong, utálom a koránkelést, vagy ha felébresztenek.

Vagy ne is én próbáljam, hanem forduljak a közös képviselőhöz?

Esetleg a lakógyűlésen próbáljanak a társasház lakói beszélni velük?

Mert mint írtam, nem csak nekem van ezzel problémám.

2018. jan. 19. 21:21
 121/142 anonim ***** válasza:
14%
117-nek
2018. jan. 21. 11:51
 122/142 anonim ***** válasza:
0%
Gyo ennyi választ :) Rekord!
2018. jan. 21. 14:44
 123/142 anonim ***** válasza:
87%

Én csak egyvalamit nem értek. Azt írja, hogy reggeltől estig tanul, éjszakába nyúlóan. Na de minden nap? Jártam én is főiskolára, nem is büfészakra, mégsem tanultam állandóan mint az örült. Beosztottam úgy az időmet, hogy suli tán pihentem egy kicsit, tanultam utánna, de legkésőbb éjfél előtt mindig aludtam. És bulizni is jártam néha.

Amugy meg koliban laktam, ami sokkal rosszabb volt a mindennap buliba menő, részeg emberekkel és a folyamatos zajjal, hisz sosr volt csebd

2018. jan. 21. 19:03
 124/142 anonim ***** válasza:
39%
Na az jó kérdés utolsó...én munka mellett végeztem Szegeden a jogot, este tanultam, csak vizsgaidőszakban és nem egész éjszaka... Persze ismerek olyat aki éjjel-nappal tanult semmi mást nem csinált, mégis bukdácsolt össze-vissza mert képtelen volt átvergődni az első éven, abba is hagyta amikor előbb-utóbb belátta hogy nem megy ez neki. Nem mindenki tud hatékonyan tanulni.
2018. jan. 21. 20:49
 125/142 anonim ***** válasza:
82%
De tényleg nem értem mit vársz ha neszèlsz velük...ettől nem fognak csendben lenni a gyerekek, miattad meg kizárt hogy átalakitják a lakást. A közös képviselő meg körberöhög. Imádkozz hogy hamar továbbköltözzenek és ne rosszabb költözzön a helyükre.
2018. jan. 21. 20:54
 126/142 ede1219 ***** válasza:
66%

"Elkeserítő, hogy milyen gyerekeket nevelhetnek... "

Nézzél tükörbe hisztis pitsa, rád fokozottan igaz!

2018. jan. 22. 17:17
 127/142 anonim ***** válasza:
43%
Nálunk majdnem ugyanez a helyzet...5 éves lányom futkározik, dobog. Akinek van gyereke az tudja, hogy lekötözni nem lehet. Alattam, felettem lévő pont gyermektelenek...állandóan megy a harc. Mit várnak, hogy sarokba állítom és onnan moccanni sem fog? Még 3 hónap és mi 7 év társasházi szívás után végre kertes házba költözünk, SOHA többé!!!
2018. jan. 31. 14:19
 128/142 anonim ***** válasza:
41%
127-es, lekötözés és sarokba állítás nélkül is megértettem már ovisként is, hogy ne dobogjak a padlón, mert az alattunk élő nyugdíjas néni is pihenni akar. Nem törte meg a lelkem, hogy az anyám (normális hangnemben) figyelmeztetett erre.
2018. jan. 31. 14:35
 129/142 anonim ***** válasza:
33%
Élmény volt ennyi ősanya hisztikitörését olvasni... arra esetleg nem gondoltak,hogy a picit a saját szobájukba költöztetik és ha sír azonnal ott vannak vele,nem hergeli bele magát a sírásba,a két nagyobb gyerek sem kel fel/élénkül meg. A kérdező rettentő kedvesen,normális stílusban írt ki egy kérdést,de itt sokan úgy vannak vele,hogy ameddig nincs gyereked ... meg majd te is megtudod... lehet de nem 18évesen akarja megtudni. Kitartást kívánok,kaptál hideget meleget. Mindenre van megoldás ,és sem azt mondom,hogy tömjék be a gyerek száját. Na mindegy 😊😊
2018. febr. 1. 23:18
 130/142 anonim ***** válasza:
41%

Én panelban nőttem fel, ahol felfogtuk ésszel 5 éves kortól, hogy alattunk, felettünk és mellettünk is élnek, mindenkinek joga van a pihenéshez. Nem rohantunk, nem kopogtunk és dobogtunk.

A mai lakóknak extra joguk van, ld: a gyerek had hangoskodjon, akinek nem tetszik, költözzön el. Egy baba még oké, de átlag 4-5 éves már felfogja, ha mondják neki. HA mondják..

2018. febr. 2. 12:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!