Hogy jelezzem a szomszédoknak, hogy nagyon áthallatszódik a babasírás, gyerekvisítás?
Előre leszögezném, hogy nem vagyok olyan szomszéd, aki abba is beleköt, ha megy a másiknál a tv, vagy hangosabban hallgat zenét. Egy 2 emeletes társasházban élek szeptember óta, eddig nem volt semmi gond. Viszont decemberben a mellettünk lévő épületbe beköltözött egy 5 tagú család, két ikerfiúval (2 és fél évesek) és egy újszülött kislánnyal, aki most 2 hónapos kb. Azóta nem alszunk...
Én sem, mert hiába más épület, a gyerekszoba fala az én hálószobám falával közös és szinte minden ordításra felébredek. A három gyerek egy szobában van, így ha a baba sír, általában a fiúk is elkezdenek perceken belül hisztizni, ugyanez fordítva. Beszéltem az alsó szomszédaikkal, ugyanerre panaszkodtak. Hogy éjjel a gyereksírás miatt nincs alvás, ha napközben dőlnének le aludni, akkor meg azért, mert a két fiú rohangál és kiabál, vagy sír a baba.
Elhiszem, hogy ez ilyen időszak, viszont én egyetemista vagyok és nem büfészakra járok, muszáj tanulnom, de mellette valamennyit pihennem is kell. És elég nehéz úgy, hogy reggeltől estig, éjszakáig tanulok, hajnal 1-2 körül elalszom, de 3-4 órakor már felébredek, mert megy a visítás, általában három szólamban. És hiába altatják őket vissza, 6-kor óramű pontossággal kelnek és nincs megállás...
Viszont a mellettem lévő szomszédok azt mondják, hogy akkor az én gondom megoldódna, ha a gyerekek átkerülnének egy másik szobába, mert a lakásnak úgy van a kialakítása, hogy két szoba van, a másik nincs közel a lakásomhoz. Kipróbáltuk a mellettem lévő szomszédaimmal (velük is van közös fal), hogyha ők a másik szobában hallgatták maximumon a zenét, abból én semmit nem hallottam (pedig erősítővel próbáltuk). De azt nyilván nem mondhatom, hogy tegyék át a gyerekeket egy másik szobába....
Csak ez így nekem tényleg szenvedés, mert magukért a gyerekekért, babákért sem rajong, utálom a koránkelést, vagy ha felébresztenek.
Vagy ne is én próbáljam, hanem forduljak a közös képviselőhöz?
Esetleg a lakógyűlésen próbáljanak a társasház lakói beszélni velük?
Mert mint írtam, nem csak nekem van ezzel problémám.
90, nem kell ahhoz nagy gógyi, hogy abból, amekkora hülyeséget írtál, lejöjjön, reményeink szerint gyerket csak fotón látsz.
HA valóban óvónő vagy, az hatalmas tragédia a gyerekekre nézve.
Milyen megoldasnak orulnel, Kerdezo?
Amugy, ha ennyire nem megy az alvas, en mar reg becuccoltam volna a helyedben a masik szobaba, ha ott csend van, akar egy matraccal a foldre, ha annyira fontos az alvas meg a tanulas, legalabbis addig minimum, ameddig meg nem oldodik a kerdes.
Tényleg szánalmas, röhejes és egyben elkeserítő, hogy itt mindenki "anyatigris", aki meg mer védeni egy szerencsétlen családot, mert sír a 2 HÓNAPOS!!!! baba. Még az is anyatigris, akinek nincs is gyereke, csak egyszerűen normális, és nem ért egyet a kérdezővel.
Hiába tenné fel más kategóriában a kérdést, ott is ugyanezeket a válaszokat kapná.
Ha egy ilyen pici baba sír éjjel, az tényleg kb olyan mint a villamos az utcán, ha meggebedsz, akkor se tudsz tenni ellenne semmit. Illetve a szülők nem tudnak, te nyugodtan átköltözhetsz a másik szobába vagy kibírsz még néhány hónapot, amíg átalussza az éjszakát.
Az óvónő vagyok. Miért is lennék a szakma szégyene? Írtam én bárhol is, hogy utálom a gyerekeket? Csak azért mert nem egyezik a véleményünk és bele tudom képzelni magam a másik oldalba is, nem kell támadni.
Szeretem a gyerekeket, és mint írtam a türelmem határtalan. Azonban én is emberből vagyok, nekem is vannak rosszabb napjaim, amikor nehezebben viselem. De hát ez van. Tudjuk, hogy te maga vagy a megtestesült tökély, de vegyél vissza az arcodból, mert ha a gyerekedet is ilyenre neveled, akkor majd megnézheted, hogy mi lesz belőle évekkel később.
Az viszont hihetetlenül elkeserítő, hogy így letámadtok egy 18 éves lányt, mert nem bírja a zajt. Ő ilyen, nem tehet róla. Biztosan nektek is vannak olyan dolgok az életben, amiket nem bírtok.
Szerintem az is elég elkeserítő, hogy az ilyen nőknek gyerekeik vannak... Mégis otthon hogy viselkedhetnek, ha már egy kérdés alatt habzó szájjal verik a billentyűzetet, ha valami nem tetszik nekik?
Elhiszem, hogy nehéz egy/több gyerekkel, de könyörgöm, azért maradjunk már meg embereknek és nem kell úgy viselkedni, mint egy utolsó paraszt.
Akinek nem tetszik a panel, az ne lakjon ott! Senkinek se kötelező, a kérdezőnek sem!
Aki meg ott lakik, az vegye tudomásul, hogy a falak vékonyak, és nem ő dönti el, hogy ki költözhet be a környező 6 lakásba.
Pont.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!