Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Baba mellett jelentkezés az...

Baba mellett jelentkezés az orvosira? Mennyire vállalható? Valaki volt ilyen helyzetben?

Figyelt kérdés

2016 szeptemberében elkezdtem egy szakot, de kb fél év után már tudtam, hogy nem nekem való, nem szerettem. Tervben volt, hogy otthagyom, de időközben terhes lettem és 2017 októberében megszületett a lányunk.

Jelenleg itthon vagyok vele, 3 éves koráig nem is szerettem volna komolyabban foglalkozni semmivel (egy új nyelvet kezdtem el terhesen tanulni, abból szeretnék nyelvvizsgát, de más kitűzött cél nincs). Viszont egyre inkább úgy érzem, hogy orvos akarok lenni...

Régen is volt egy ilyen opció, hogy az orvosin tanulok tovább, de anyukám is próbált róla lebeszélni, plusz az akkori barátom orvostanhallgató volt és szinte csak panaszkodott az egyetemről, utálta az egészet (nem volt oda való, később ki is rúgták). Ezért egy jóval könnyebb szakot választottam, de semmi kihívás nem volt benne, nem szerettem.

Ahhoz, hogy egyáltalán jelentkezhessek, érettségit kell tennem biológiából és fizikából. De nem tudom, érdemes-e elkezdenem a felkészülést, magántanárhoz járást baba mellett...

2018. jan. 19. 12:54
1 2 3 4 5 6
 31/57 anonim ***** válasza:
83%
Azt írod a gyerek a legfontosabb. Akkor miért akarsz kimaradni az életéből? Hidd el, tudom miről beszélek. Még azután is, hogy csak mondjuk 8-15 óráig vagy iskolában olyan fáradt leszel hogy a gyerekkel nem lesz időd foglalkozni. Az orvosi pont nem az a szak, amit félgőzzel lehet csinálni. Sokszor csak arra volt erőm hogy beboruljak az ágyba. Ha lett volna gyerekem nem lett volna erőm vele foglalkozni. Gondold el az ő helyzetét? Milyen érzés lenne neki hogy az anyja sosincs vele? Mert az orvosin, legalábbis nálunk, az órák 80%-a katalógusos, tehát kötelező a részvétel.
2018. jan. 19. 19:57
 32/57 anonim ***** válasza:
94%

Két kollégám csinálta meg gyerek mellett, de ők harmad- illetve negyedéven szültek.

Az első két évben örültem, hogy élek, biztosan nem csinltam volna gyerek mellett.

2018. jan. 19. 20:05
 33/57 anonim ***** válasza:
52%
Komolyan, rakd már ki ezt a kérdést tanulás topicba. Itt az anyukák és leendő anyukák szétszednek, amiért mersz magadra is gondolni egy baba mellett 😂
2018. jan. 20. 07:44
 34/57 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó. Én jártam orvosira, így tapasztalatot írtam. Gyerek mellett nem csinálnám mert vagy a gyerek és párkapcsolat vagy a tanulás rovására menne
2018. jan. 20. 09:53
 35/57 anonim ***** válasza:
38%

Szia!

Ha ez az álmod és vannak támogatóid,akkor vágj bele!Húzós lesz nagyon,tényleg a baba mellett csak a tanulás lesz,de szerintem kivitelezhető.Igaz,hogy én csak most kezdtem,de ha nagyon elhívatott vagy,akkor szerintem menni fog.Más is csinálja így.pl.:Elsősegély gyakorlaton tőlünk kérdezte a gyakorlat vezető,hogy közülünk ki anya és nagyon csodálkozott,hogy senki sem,mert az eddigi csoportjaiban mindig volt legalább egy anyuka.Szóval más is csinálta már így az egyetemet.

Egy jó tanács:kémiával gyere!Nem tudom,hogy hova mennél,de itt Pécsett fizika a kémiához képest egy vicc,sokkal könnyebb.Pedig én is kémiával jöttem.

Sok sikert és kitartást kívánok!:)

2018. jan. 20. 12:05
 36/57 anonim ***** válasza:
79%

33, szerinted mennyire felnőtt az, aki leírja, hogy ó, hát nem neki kéne rohangálni a gyerekért az oviba... normális szülőnek a délután nem annyi, hogy elrohan érte, ergo a legkisebb gond lenne, ki hozza el.

Szívesen berakom a második féléves órarendemet, nézd meg. NEm lenne anyja a gyerekének (agyilag most sincs a kérdés alapján)

2018. jan. 20. 12:21
 37/57 anonim ***** válasza:
58%

Dehogy szereted a gyereked, passzolnád mindnekinek.

Nem kell 0-24ben vele lenned na de, kb bevonnál mindenkit a nevelésbe, magadat megkivonnád.

Igenis, felesleges neked a gyerek.

2018. jan. 20. 15:38
 38/57 anonim ***** válasza:
84%
Ja, aztán meg 3-4 év múlva kérdést írsz ki hogy miért nem szeret a gyereked, miért nem foglalkozik veled :-D
2018. jan. 20. 15:47
 39/57 anonim ***** válasza:
88%

Okés, akkor minek kellett gyerek, ha nem te mész érte, hanem lepasszolod valakinek, te meg mikor épp ráérsz picit, ránézel...

ELŐBB kellett volna gondolkodni, és csak AZTÁN szülni, mert a gyereknek szuper lesz, hogy anya sosem ér rá, és vizsgaidőszakban meg tiszta hiszti és akkor sincs otthon.

2018. jan. 20. 16:33
 40/57 anonim ***** válasza:
90%

Szerintem az orvosi hatalmas "falat" még gyerek nélkül is, de ezt már leírták olyanok is akik el is végezték, szerintem figyelembe vehetnéd első sorban az ő véleményüket.

Tanulni tanulhatsz éppenséggel gyerek mellett is, de a helyedben választanék valami mást.

Ahogy írták eleve nem elég hogy rengeteg idő míg elvégzed, mire érdemben dolgozhatsz is a szakmádban, sok idő el fog telni. Szerintem ezt már sokkal korábban el kellett volna kezdeni.

2018. jan. 20. 17:56
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!