Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Baba mellett jelentkezés az...

Baba mellett jelentkezés az orvosira? Mennyire vállalható? Valaki volt ilyen helyzetben?

Figyelt kérdés

2016 szeptemberében elkezdtem egy szakot, de kb fél év után már tudtam, hogy nem nekem való, nem szerettem. Tervben volt, hogy otthagyom, de időközben terhes lettem és 2017 októberében megszületett a lányunk.

Jelenleg itthon vagyok vele, 3 éves koráig nem is szerettem volna komolyabban foglalkozni semmivel (egy új nyelvet kezdtem el terhesen tanulni, abból szeretnék nyelvvizsgát, de más kitűzött cél nincs). Viszont egyre inkább úgy érzem, hogy orvos akarok lenni...

Régen is volt egy ilyen opció, hogy az orvosin tanulok tovább, de anyukám is próbált róla lebeszélni, plusz az akkori barátom orvostanhallgató volt és szinte csak panaszkodott az egyetemről, utálta az egészet (nem volt oda való, később ki is rúgták). Ezért egy jóval könnyebb szakot választottam, de semmi kihívás nem volt benne, nem szerettem.

Ahhoz, hogy egyáltalán jelentkezhessek, érettségit kell tennem biológiából és fizikából. De nem tudom, érdemes-e elkezdenem a felkészülést, magántanárhoz járást baba mellett...

2018. jan. 19. 12:54
1 2 3 4 5 6
 11/57 anonim ***** válasza:
87%
Az esetleg megvalósítható,hogy megvàrod míg legalàbb ovis lesz,és akkor mész tanulni.De úgyis húzós lenne.Szerintem nagyon elvenné az időt a csalàdtól.
2018. jan. 19. 15:15
 12/57 anonim ***** válasza:
51%

#5-ös vagyok

Bocsi, ha hülyeséget írtam, nekem nem volt 8-tól 19-ig óráim egy nap, de ez az 1. félévem volt. Reggeltől délutánig voltak óráim. Azért mondtam a 8 órát.

2018. jan. 19. 15:22
 13/57 anonim ***** válasza:
73%
Bocs, de akkor most miért kellett a gyerek, ha te orvosira akarsz járni? Nincs baj a tanulással, de ez nem olyan szak, ami mellett a gyereknevelésre is jutna 100%-osan belőled.
2018. jan. 19. 16:03
 14/57 A kérdező kommentje:

Nem terveztünk babát, de ettől függetlenül imádjuk, a szemünk fénye. :)

Segítségem lenne bőven (a páromnak rugalmas a munkaideje, ő osztja be, hogy mikor dolgozik, itthonról is megteheti), de fizetett segítséget is alkalmaznánk.

2018. jan. 19. 16:35
 15/57 anonim ***** válasza:
100%
12es, akkor neked mázlid volt. Nekünk volt 8-13 óra között, majd 16-20 óra között voltak óráink, már első félévben is. Jó, persze nem minden nap, de hetente kétszer tuti. Jó, van ott 2 óra lyukasod, de azzal nem sokat ér a gyerek. És még utána nem árt ha leülsz tanulni kicsit.
2018. jan. 19. 16:36
 16/57 anonim ***** válasza:
88%
Ès tandíjra is telik??
2018. jan. 19. 18:28
 17/57 A kérdező kommentje:
Nyilván be kell azt is kalkulálni, hogy már nem tudok úgy költözni egyik városból a másikba, mint a korombeliek, akik függetlenek. Tehát csak az itteni egyetemre jelentkeznék, mert nem tudnék és nem is akarnék napokat távol lenni minden héten a családomtól. Így igen, az is benne van a pakliban, hogy állami helyre nem jutok be.
2018. jan. 19. 18:33
 18/57 anonim ***** válasza:
34%

Hát figyu, ha csak nem vagy qrvára eleresztve anyagilag, vagyis nem okoz problèmát fèlèvente 1-1,5milliót kidobni az ablakon ès nincsen egy állandó biztos segítsèged, valamint B, C, D terved minden esetre, akkor vágj bele!

De ha valami is hibádzik, engedd el!

2018. jan. 19. 18:44
 19/57 anonim ***** válasza:
61%

szóval bébiszitter lenne amíg te most éled ki magad.

talán a gyerek votl elhamarkodott

2018. jan. 19. 18:53
 20/57 A kérdező kommentje:

Szerintem az, hogy továbbtanulok, nem éppen azt jelenti, hogy "kiélem magam". Nem bulizni megyek, amíg mással van...

De a bébiszitter amúgy a legvégső eset, szerencsére élnek a szüleink és imádnak unokázni, nekem a nagyszüleim is sokat vannak vele, fiatalosak is. Mondták ők is, hogy bármikor szólhatok nekik, ha segítség kéne.

2018. jan. 19. 18:57
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!