Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mitől ilyen a babám nyaka?

Mitől ilyen a babám nyaka?

Figyelt kérdés

[link]

Ilyen a babám nyaka, a gyerekorvos nem mondott semmit csak irt neki elokomos kenőcsöt. Szerintetek mitől ilyen hogy tudom megakadályozni? Minden fürdés után meg van neki törölve. Most már szebb volt olyan hogy véres volt és nagyon piros.

2018. jan. 17. 09:01
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
64%
Szia .nekünk ha a tápszer odacsurgott akkor lett ilyen a nyakuk.nekem a védőnő adott hasznos infót.be kell hintőporozni és arra rá kicsi soducrem. Nállunk bevállt.
2018. jan. 17. 09:15
 2/13 A kérdező kommentje:
Sajnos ez nem attól van. Mert a hónalja is ilyem. Még bukni se bukik vissza hogy attól lenne. ☹️ kicsit aggódom azért hogy még mindig ilyen hiába a szteroidos krém
2018. jan. 17. 09:17
 3/13 anonim ***** válasza:
83%

A szteroidos krémeket nem lenne szabad használni, mert igencsak sok problémát okoznak.

Ha kicsi nyakát meg naponta többször hintöporozd be és tartsd hüvösebben - 20 fokos szoba böven elég - , illetve kevesebb ruhát adj rá, mert az izzadtság okoz ilyet.

2018. jan. 17. 09:21
 4/13 A kérdező kommentje:
Ettől félek én is... Ennél jobban nem tudom levetköztetni egy rugi van rajta csak. Nem bírja a meleget.Probáltuk azt is meg a boraxos kenőcsöt is az is csak levitte a pirosságot de nem múlt el 😞 nem tudom mivel kéne fürdetnem hogy ne legyen ilyen. Jelenleg a felirt fürdetőt használjuk
2018. jan. 17. 09:30
 5/13 anonim ***** válasza:
Valószínűleg bepállott a bőre ott. Nekünk megelőzésre mondta a gyerekorvos az esti olajos áttörölgetést. Most viszont én bőrgyógyászt kérdeznék.
2018. jan. 17. 09:36
 6/13 anonim ***** válasza:
5. vagyok, direkt a hónalját, nyakát és combin a hurkákat kellett áttörölgetni olajos vattával hogy ne legyen ilyen (nem is lett). Sima gyógyszertári napraforgóolaj, 300 ft volt egy üvegcse.
2018. jan. 17. 09:38
 7/13 A kérdező kommentje:
Igen az olajos törölgetés is megvolt.Pontosabban meg van mert most is heti 3x olajozom főleg a buksiját, hogy ne legyen koszmos. 😞 A naggyal nem volt ilyen probléma azért nem tudom mi ez. Mit kéne még tennem,hogy ne legyen ilyen.
2018. jan. 17. 09:52
 8/13 anonim ***** válasza:

Szerintem is bepállott a kisbőre.Vagy megizzad alváskor vagy napközben.

Nekem mikor kicsi volt a kisebbik kisfiam , nyáron volt így .Hintőporoztam napjában többször , csak tiszta vízzel mostam , vigyáztam hogy alváskor ne izzadjon .Ki takartam , betakartam.Esetleg kamillában fürdetetted hátha az is segítene.Vagy gyógynövények közül vegyél csalánt .Főzz belőle ki s szűrd a fürdő vízébe vagy töröld át.Ha kell segítség írj nyugodtan.

2018. jan. 17. 10:16
 9/13 A kérdező kommentje:
A kamillától nem fog kiszáradni a bőre? Fürcsi után szárazra töröljük majd a nyakát hónaalját textil pelussal megint megtöröljük. Tényleg vigyázok rá figyelek, hogy ne izzadjon be - bár erre nincs is lehetősége hisz kb 21fok van a lakásba 1body vagy rugi van rajta. Nem tudom mit tényleg mivel kéne fürdetnem kennem hogy ne legyen ilyen neki.
2018. jan. 17. 10:47
 10/13 anonim ***** válasza:
0%

Kamilla, hintőpor szárít, ekcémára NEM JÓ!!!

Az Elocom ekcémára való kenőcs. Elsőre általában mindig azt adják. Ha nem javul tőle, és nagyon csúnya, akkor nem a háziorvossal szórakoznék, hanem sürgősen vinném bőrgyógyászatra. Fiamnak popsiján voltak ekcémás foltok, a gyerekorvos írogatta fel a hülye krémjeit. Már a második után meguntam, és inkább bevittem a Heim Pál bőrgyógyászatára. Ott mondták, hogy gombás ekcémája van és olyan kenőcsöt adtak neki, amit csak és kizárólag az ő saját gyógyszertárukban készítenek. 3 nap alatt elmúlt és utána soha nem is volt többet gondja.

Lányaim nyakán voltak ekcémás foltok, nekik a László Kórház bőrgyógyászatán adtak olyan krémet, amitől pikk-pakk elmúlt és az azóta eltelt 10-12 évben sem volt gond soha többet.

2018. jan. 17. 11:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!