Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szerintetek normalis, hogy a...

Szerintetek normalis, hogy a ferjem semmit nem segit itthon?

Figyelt kérdés
Cegvezeto, es sajat maganak osztja be a munkaidejet. Minden nap kb 4-5 ig dolgozik. Hazajon es kb semmit nem segit. Egy honapos a babànk. Nagy hazban elunk, es mindennel elvagyok maradva( takaritas, mosas, fozes....). Nagyon zavar. De sajnos hasfajos a baba es minden idomrt elveszi, igy is nagyon faradt vagyok mert nem nagyon alszok. A ferjem meg egy heten egyszer eljar szorakozni, hajnalban jon haza. Es azt mondja, hogy szuksege van arra hogy kikalcsolodjon mert stresszes a munkaja. Itthon meg kàosz van es enis mar keszen vagyok! Enni sincs idom. Nalatok hogy van ez? Nektek sem segit a ferjetek ? Nem hiszem hogy ez a normalis. :(
2018. jan. 14. 12:11
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
41%
Bocs de egy 1 honapos baba mellett akarmit lehet csinalni. Majd ha idosebb lesz es fel ala rohangal, veri be a fejet, mindent lerant es szajaba vesz, akkor is a ferjedre fogsz varni h segitsen? Ha meg cegvezeto, gondolom van penzetek takaritonore.
2018. jan. 14. 14:18
 12/28 anonim ***** válasza:
50%
Nem normális természetesen. De ezt tudtad, ha már előtte sem segített. Mellesleg az utolsónak igaza van. Sosem értem ezt a takarítást ebben a kategóriában. Nagy házunk van nekünk is, de 3 óra alatt mindent meg lehet csinálni benne. Egy egy hónapos mellett jócskán lehet a teendőket végezni. Magad mellé teszed hordozóban, és főzöl, mosol, takarítasz. Majd ha kimászik a járókából, pakol, borít, akkor mit fogsz mondani. Hasfájós, persze, sok baba az, de nehogy már nonstop ölben legyen, mert különben sír. Az nem normális, olyankor orvoshoz kell vinni. Amúgy takarítónő heti egyszer. Biztos nem kell többször, kétlem, hogy összeganézod a házat egy magatehetetlen baba mellett. Ebédet meg rendelsz.
2018. jan. 14. 14:30
 13/28 anonim ***** válasza:
62%

Nagyon nem normális!

24 éves voltam mikor szültem, a férjem 27

A férjem fürdeti az első otthon töltött napunk óta, tisztába tette/teszi, öltöztette/öltözteti, tápszeres volt megcsinálta a tápszert és megettette ha szükséges volt, ha megkérem kiviszi levegőzni, régebben is járt velünk babakocsizni. Sajnos nagyon nehéz helyzetben voltunk mivel tejfehérje allergiás és tejcukor érzékeny volt. Napközben 3 óránként kelt, viszont az esti fürdetés (19 óra) után legközelebb 10 óra után aludt el kb. másfél órát aludt. Éjfél körül kelt, 3ig én voltam vele, utana 5ig a férjem, majd készülődött a munkába 6ra jár dolgozni (hétköznap 8 órában, hétvégén 12-ben). Nagyon nehéz időszak volt, örültünk ha pihentünk nem, hogy szórakozni lett volna kedve. 19 hónapos a kisfiunk. Havonta egyszer megyünk kettesben mozi+vacsi, egy másik napon nagybevásárlás és van 1-1 nap mikor pár óra hosszára én elmegyek a barátnőimmel sütizni/vasárolni stb. a férjem meg moziba az öcsémmel meg az övével.

Amit segít házimunkát: ő pucolja az ablakokat/ajtókat/tükröket (nekem mindig mázgás lesz) és ő takarítja ki a fürdőszobát 2 hetente (vízkőoldózás stb.) (persze azért rendet tartunk). Ha éppen úgy adódik, hogy nem főzök akkor ki tudja sütni a krumplit meg a panírozott húst/sajtot, tud tejberizset csinálni és ilyen apróságokat. Nagyon szeret porokból sütit csinálni (muffin, darázsfészek, császármorzsa).

Nem irigyellek! Ha hajnalig szórakozna biztos elgondolkoznék rajta, hogy valami nincs rendben (gyerek nélkül is, nemhogy friss apukaként). Nem ismerlek titeket és a kapcsolatotokat sem, de nálunk ez nagyon-nagyon nem lenne normális helyzet és ha továbbra sem számíthatnék rá nem maradnék vele. Persze ez nem tanács!!! Csak én nem viselném el ezt az állapotot! De nem vagyunk egyformák! Nekünk az egymás nélküli bulizás/éjszakai szórakozás nem elfogadott. Beszélj vele, hátha lesz változás.

2018. jan. 14. 14:35
 14/28 anonim ***** válasza:
10%

Mivel eddig sem csinált házimunkát, ezután sem fog. Ezt ne is várd tőle, vannak ilyen és olyan férfiak is, akik segítenek. Ha le leszek pontozva, ez akkor is így van. (Egyébkent brutális, hogy itt milyen észosztó nők vannak sajnos.)

Első gyereknél én is szét voltam szóródva, ezt se csodáld.

Két lehetőséged van:

1. Heti egyszer hívsz valakit aki segít/megcsinálja a takarítást.

2. Majd belerázódsz idővel.

Nem tudom, mennyit van a picivel, gondolom nem sokat. Erre szintén azt tudom mondani, idő és foglalkozik majd vele. Nem minden férfi tud az elején bármit kezdeni a gyerekével.

Aki szerint meg válj el, az gondolkodjon már el egy kicsit!!!

Ha eddig is eljárt hetente egyszer, nem szóltál ezért, akkor ne most kezd el. Biztos, hogy nagy felelősség van rajta, a picivel neki is megváltozott az élete, még ha nem mondja, akkor is.

Az én férjem segít mindenben, nem jár el itthonról, csak ritkán, “Cserébe” külföldön dolgozik, az év 2/3-ában nincs itthon.

2018. jan. 14. 14:36
 15/28 anonim ***** válasza:
82%

Az én párom rendőr, 12-zik, 2 napot itthon van és mindenből kiveszi a részét. A házimunka, a kert minden feles..gyereknél is pelenkáz, etet, fürdet, játszik. Egyedül akkor látjuk keveset, hogyha túlórázik, 2-től 10-ig gyalogol. Még éjszakás után sem szokott lefeküdni csak, ha nagyon bolondokháza volt odabent.

Én megjegyzést nem teszek, mert csak arra voltál kíváncsi, másnál hogy megy. Nálunk így.

2018. jan. 14. 14:37
 16/28 anonim ***** válasza:
72%

Nem hagytam volna előtte sem, nekem nem természetes, hogy mindent megcsinálok, akár van gyerek, akár nincs.

Heti 1x takarítjuk ki KÖZÖSEN a teljes lakást, felosztjuk, ki melyik helyiséget takarítja, mindig így csináltuk. Napi dolgok szintén közösek. Mosás, főzés az enyém, mosogatás, asztal rendberakása az övé. A gyereket inkább én rendezem (etetés, öltöztetés, tisztábatétel), mert az apjával csak szórakozik, köpködi a kaját, stb. De fürdetni pl megszokta.

Külön nem megyünk sehova szórakozni, soha eszébe nem jutott, hogy nélkülem menjen bárhova, mikor nem éltünk együtt, akkor sem.

Mondjuk én alapból agresszív leszek az ilyenektől, mint a te sztorid, meg mikor azt hallom, egy nőnek/anyának mi a dolga, meg egyéb egyenlőtlenségek, ez nekem nagyon kényes téma. Biztos nem avatnám magam mártírrá, ahogy anyáink, nagyanyáink tették, meg teszi sok nő még manapság is.

2018. jan. 14. 14:45
 17/28 anonim ***** válasza:
65%

Eddig sem segített, akkor miért gondoltad, hogy ha nem mosogat, akkor kakás pelust akar cserélni?

De gondolom pénz van, azért vagy vele, mert más okot nem nagyon tudnék mondani.

Ja és az én férjem mindent megcsinál. Ja bocs főzni nem tud, de reggelit ő készíti (tojás, palacsinta stb.) De ismeri a porszívót, mosogatószivacsot meg a többi cuccot.

2018. jan. 14. 15:00
 18/28 anonim ***** válasza:
69%

Most nagyon le fognak pontozni a szuperanyuk. :)

Az első hónapban más dolgom nem volt, mint szoptatni, összerázódni a babával, és gyógyulni a császár után. Ha tudtam, főztem, ha nem, akkor főzött a férjem. Mosás, takarítás, nagyobb gyerekeket rendezni, pelenkázás, fürdetés: mindent megcsinált, amire nekem épp nem jutott energia.

Ennyi idő kellett, hogy belerázódjak, hogy már három gyerek van, és legyen egy tartható napirend. Hétvégén ugyanúgy főz, segít takarítani, stb. Ha nem így lenne, egész biztosan nem lett volna három gyerek, de lehet, hogy egy se.

Szórakozni vagy együtt járunk, vagy sehogy. Többek között a társaság is közös.

Bulizni nem vágyunk, nem vagyunk már kamaszok. Nekünk az a kikapcsolódás, ha az egész család elmegy strandra, kirándulni, vagy baráti családokkal összejárunk. (A gyerekek is jönnek, együtt játszanak.)

Nekem a ti életmódotok elképzelhetetlen.

Munka mellett meg fogsz bolondulni, minden a te nyakadba fog szakadni. Egyszer lejár a GYED, és ugyanúgy mész te is 4-5-ig dolgozni, ott a gyerek, a háztartás, segítség meg sehol.

Neked nem jár a kikapcsolódás és a pihenés?

2018. jan. 14. 15:18
 19/28 anonim ***** válasza:
100%

Nem normalis, DE nekunk ne meseld be, hogy eddig egy honappal ezelottig minden hazimunkat kozosen csinaltatok, nem jart el szorakozni, aztan hirtelen egy honapja semmit nem segit.

Gondolom eddig is mindent te csinaltal a pasid meg penzelt.

Mert normalis esetben nem valtozik meg minden egy honap alatt!

2018. jan. 14. 15:19
 20/28 hétangyal ***** válasza:
39%
Sajnos van ilyen. A sok okos hiába írja, hogy állja a sarkadra. És az is kamu, hogy egy egy hós baba mellett bármit lehet csinálni. Ez baba függő. Az én pindurkám mellett se lehetett csinálni semmit, mert keveset aludt, hasfájós is volt. A párom mielőtt a baba megszületett ígér mindent, de utána még egy pelenkát se cserélt le soha, csak sajnálkozva nézett rám, hogy szegény milyen fáradt. Azzal magyarázza a mai napig azt hogy nem segít, hogy nem az ő feladatköre. Pedig nem cégvezető. Én is csak irigykedem, hogy sok ismerősünknél mennyit segít az apuka. Ez sajnos ember függő.
2018. jan. 14. 15:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!