Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szerintetek normalis, hogy a...

Szerintetek normalis, hogy a ferjem semmit nem segit itthon?

Figyelt kérdés
Cegvezeto, es sajat maganak osztja be a munkaidejet. Minden nap kb 4-5 ig dolgozik. Hazajon es kb semmit nem segit. Egy honapos a babànk. Nagy hazban elunk, es mindennel elvagyok maradva( takaritas, mosas, fozes....). Nagyon zavar. De sajnos hasfajos a baba es minden idomrt elveszi, igy is nagyon faradt vagyok mert nem nagyon alszok. A ferjem meg egy heten egyszer eljar szorakozni, hajnalban jon haza. Es azt mondja, hogy szuksege van arra hogy kikalcsolodjon mert stresszes a munkaja. Itthon meg kàosz van es enis mar keszen vagyok! Enni sincs idom. Nalatok hogy van ez? Nektek sem segit a ferjetek ? Nem hiszem hogy ez a normalis. :(
2018. jan. 14. 12:11
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
69%
Ezt te rontottad el. Minek szültél? Előtte se vehette ki a RÉSZÉT, ha most is csupán "segítségnek" nevezed.
2018. jan. 14. 12:17
 2/28 anonim ***** válasza:
70%
Ez rohadtul nem normalis, hogy valaki ennyire ne törődjön a családjával szerintem a férjed félre kacsingat és ne is haragudj, hogy ezt írom, de ténylek elé állítanám, azért és ott is hagynám a francba, ha nem próbál meg változtatni!
2018. jan. 14. 12:21
 3/28 A kérdező kommentje:
Nem vagyok kivancsi az ilyen hozzaszolasokra, hogy minek szultel!!! Azert szultem , mert gyermeket akartam. Az, hogy elotte megkellett az alapveto dolgokat csinalnom itthon az termeszetes, nem volt problema. Szerinted elore honnan tudtam, hogy ha baba lesz akkor nem fog segiteni? Sehonnan.
 4/28 anonim ***** válasza:
88%

Nem normális.

Miért, neked nincs szükséged kikapcsolódásra? Szerinte a gyereknevelés nem stresszes? Ja, fogalma sincs róla, hisz nem csinálja.

A megoldás, hogy a sarkadra állsz és közlöd vele, hogy oké, hazaértél, ha ettél, akkor tiéd a gyerek, én meg megyek és egy kicsit kikapcsolódom. Mert ennek a gyereknek apja is van, nem csak anyja. És még a munkaidő lejár, a gyerek 24 órában ott van. Tehát vegye ki ő is a részét a dologból, aztán majd ha megtapasztal dolgokat, akkor beszélgethettek.

Nálunk nagyon minimálisat segített be annak idején a férjem, a munka oroszlánrésze rajtam maradt. És amikor már teljesen kész voltam, akkor én ezeket a dolgokat közöltem vele. A férjemnek ez hatott. Onnantól fogva a gyereknek volt apja is. Holott a férjem nem mondhatom, hogy tett rá mindenre korábban. Mégis lettek gondok. De én a sarkamra álltam. Javaslom neked is ezt.

5/28 anonim ***** válasza:
94%
Beszéltél vele erről? Ha nem, akkor tedd meg. Ha tényleg nem akar segíteni akkor fizessen neked egy bejárónőt.
2018. jan. 14. 12:26
 6/28 anonim ***** válasza:
100%

3#

Itt a probléma gyökere!

Eddig is mindent te csináltál, neki semmit se kellett. Az ő élete miért is változna meg attól, hogy te akartál gyereket?

Ez így nem jó. Viszont ha eddig se csinált otthon semmit, akkor normális.

A gyerekkel meg azért nem foglalkozik, mert őt nem érdekli.

Ez van. Megszoksz vagy megszöksz.

2018. jan. 14. 12:28
 7/28 anonim ***** válasza:
43%

Jajj, azért nem kell ilyen messzemenő következtetéseket levonni, hogy megcsalja.... uram isten, itt mindenki így gondolkodik? Biztos a saját kapcsolatából indul ki.... 😄

Határozottan beszélj vele, h ez így neked sok, egy kicsit el van kényelmesedve a férjed, de ezen lehet változtatni, ha ő is akarja, azonban látnia kell, h kell a segítsége.

Volt életemben lusta és nagyon szorgalmas párom és rá kellett jönnöm, h ez személyiség kérdése. Valószínűleg a férjed korábban sem volt toppon, szóval csodákat ne várj, de fejleszthető, csak szabályok kellenek.

A munka nem kifogás, mert mindenkinek dolgoznia kell, de azután sem áll meg a világ... Az én férjem nem vezető, de egy nagy multinál középvezető. Nagy rajta a felelősség, sokat van távol, hetente 1-2 éjszakát pesten tölt vagy külföldön, de ha itthon van fontos neki a minőségi idő velünk. Ha dolgoznia kell, mindig mondja h most másfél órát dolgozik, azután mehet a játék. A gyerekek ezt nagyon tudják, mindig kérdezik, h mennyi van még hátra. 😊 A férjem tartja is ezt, ami következetességre, türelemre tanítja a gyerekeket.

Amúgy a megcsalástémáról annyit, h az én férjem is megtehetné, mert sokszor koleganőkkel utazik külföldre, de soha egy percig nem fordul meg ez a fejemben... tudom h mindent értünk csinál, h mindenünk meglegyen, és alig várja h itthon legyen.

Ne aggódj, beszéljétek meg szépen, és rendeződni fog! 😉

2018. jan. 14. 12:42
 8/28 anonim ***** válasza:
33%
akartál még egy gyereket, érhető, de akkor ne rinyálj
2018. jan. 14. 12:46
 9/28 anonim ***** válasza:
91%

"Szerinted elore honnan tudtam, hogy ha baba lesz akkor nem fog segiteni? Sehonnan."

Lehet itt pi.ogni, de pontosan onnan tudhattad volna, hogy mennyire vette ki a közös (!) feladatokból a részét akkor, amikor még csak ketten voltatok. Ha semennyire, mit csodálkozol?

Nem árult zsákbamacskát.

Akinek csak a kész p. meleg málé jó, abból nem lesz figyelmes, normális férj attól, hogy gyereke lett.

Akinek pedig gyerek előtt se derogált a háztartási munkamegosztás, arra többnyire gyerek után is maximálisan számítani lehet. Ennyi!

2018. jan. 14. 13:34
 10/28 anonim ***** válasza:
63%
Dehogy normalis. Kicsit sem. Heti egy szorakozas??? Havi egy esetleg. Es kozos munkamegosztas!
2018. jan. 14. 13:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!