Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogy mondjam meg nekik, hogy...

Hogy mondjam meg nekik, hogy én akarom etetni?

Figyelt kérdés
Jönnek a sógornőmék és anyósomék napokra és ha itt vannak mindig ők akarják etetni a kislányomat, de olyan rosszul csinálják, ha cumisüvegből etetik akkor ha nem szívja folyamatosan rázzák a cumit össze-vissza....hadd pihenjen...pár perc múlva újra elkezdi szívni, meg becsukja a szemét akkor is kirázzák a cumit a szájából...de hogy szóljak rájuk...ha kanállal etetik akkor is fura, mert olyan szépen nyitja a száját, csak be kéne tenni,de valahogy az se jön össze nekik és olyan keveset tesz a kanálra.....valahogy meg kéne oldani, hogy én etessem, de mit találjak ki...vagy hogy szóljak nekik...hátamon a szőr feláll mikor látom, hogy kínozzák szegényt.
2010. jún. 4. 17:28
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
Egyetértek azokkal a válaszokkal, hogy egyszerűen vonulj el a babával és etesd meg. De persze rafkós rokonok meg fogják kérdezni, hogy mikor eszik már, mert ők akarnak etetni. Erre én elmondanám, hogy én fogom megetetni, mert sajnos mostanában nem eszik, ha bármi elvonja a figyelmét és nem nálad van a kanál. Éppen ezért kettesben lehettek csak ott, ahol etetsz. Így nincs lehetőség, hogy közben ott kotorásszanak...
2010. jún. 4. 18:46
 12/16 anonim ***** válasza:
ez nálunk is probléma volt,megmondtam illendően hogy a baba az én etetési stílusomhoz szokott és ha nem úgy van etetve,ahogy megszokta,utána fáj a hasa.A te gyereked,jogod van hozzá.Nálunk az etetés tabu
2010. jún. 4. 19:19
 13/16 anonim ***** válasza:

Nekem régen volt egy ismerősöm, mikor nekik picijük volt, ő kiküldött minket, hogy akkor nem figyel a baba az evésre, így mindenki menjen ki a szobából, hogy nyugodtan tudjon enni.

Mondhatod, hogy mostanában mintha rosszabbul enne és Te már tudod, hogy szeret enni, vagy a védőnőre is foghatod, hogy ő mondta, hogy egy ideig csak Te etesd, hogy eleget tudjon enni, ne vonja el a figyelmét, hogy más ad neki enni.

Megértelek egyébként!

2010. jún. 4. 19:44
 14/16 A kérdező kommentje:
Csak az baj, hogy a sógornőmnek is van 2 kislánya és valamelyik mindig eszik és 100 fele van a család így nem nagyon tudok elmenni külön helyre,látják mikor csinálom és ott is vannak. És sajna megvolt már a leülök és etetem, de elkérte, hogy had etesse...mit mondtam volna...mert a sógornőm gyerekét is mindig ő eteti. De tényleg most már egyre jobban másra figyel, apucimra is rászóltam, hogy menjen el, ne bohóckodjon,mert nem bír enni. De rájuk merek szólni....de ők áh utálom....miért nem lehet beérni, hogy játszanak, babusgassák, miért kell, etetni, büfiztetni, pelusozni...az az én dolgom. Köszi a segítségeket...megpróbálom kikerülni! Vagy ha műs nem segít beszélek velük.
2010. jún. 4. 20:37
 15/16 anonim ***** válasza:
Sürgős önbizalomtréningre van szükséged.Ne haragudj, de ha ennyire nem tudsz kiállni magadért, a gyerekednek nem lesz ez jó példa, ő is uilyen bizonytalan lesz.Egyszerűen mikor először etette anyósom a babám, még mielőtt elkezdte volna, elmondtam neki, h mennyit tegyen a kanálra, hogy hpgy szeret a babám enni, még azelőtt mondom, h nekiállt volna.Úgy is etette aztán.Ez nem vita kérdése, te vagy az anyja, te hozod meg a játékszabályokat.Ha most nem húzol határt, elszabadul a pokol.Legyen fontosabb a kisbaba, nem az hogy ők mit gondolnak!Én biztos nem bírnám elnézni, hogy kinozzák!
2010. jún. 4. 21:31
 16/16 anonim ***** válasza:
Egyik előző vagyok. Hiába nagy a család, mondd meg, hogy most hagyjanak, senki ne nézze, mert a babád másra figyel, ígysem eszik rendesen pár napja... és kérd meg hogy légyszíves most hagyjatok minket enni. Az meg tökre nem a Te dolgod, hogy a sógornőd gyerekét is anyósod eteti, az az ő dolga hogy hagyja. Ennek a babának Te vagy az anyja, a Te gyermeked, és tényleg állj ki magadért mert később rosszabb lesz. Nem értem mitől félsz? Hogy megsértődnek? Na és? Majd megbékélnek. Meg kell mondani hogy a gyerek érdeke hogy Te etesd és más ne nézze.
2010. jún. 5. 08:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!