Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogy mondjam meg nekik, hogy...

Hogy mondjam meg nekik, hogy én akarom etetni?

Figyelt kérdés
Jönnek a sógornőmék és anyósomék napokra és ha itt vannak mindig ők akarják etetni a kislányomat, de olyan rosszul csinálják, ha cumisüvegből etetik akkor ha nem szívja folyamatosan rázzák a cumit össze-vissza....hadd pihenjen...pár perc múlva újra elkezdi szívni, meg becsukja a szemét akkor is kirázzák a cumit a szájából...de hogy szóljak rájuk...ha kanállal etetik akkor is fura, mert olyan szépen nyitja a száját, csak be kéne tenni,de valahogy az se jön össze nekik és olyan keveset tesz a kanálra.....valahogy meg kéne oldani, hogy én etessem, de mit találjak ki...vagy hogy szóljak nekik...hátamon a szőr feláll mikor látom, hogy kínozzák szegényt.
2010. jún. 4. 17:28
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
Tudom nem könnyű, de egész egyszerűen mond meg nekik hogy te szeretnéd etetni!!:)
2010. jún. 4. 17:32
 2/16 A kérdező kommentje:
Csak a sógornőm állandóan megpróbál belém kötni és a családban vitát szítani...hűha ha most ezt így megmondanám lenne ciriburi:D:D
2010. jún. 4. 17:35
 3/16 anonim ***** válasza:
100%
Egyszer jöttek hozzánk babalátogatóba, és a nő mondta hogy majd ő megeteti, az ölébe vette, és a cumisüveg cumijával elkezdte piszkálni a lànyom száját hogy nyissa ki kapja be, de lányom csak ordított, hugommal csak neztuk, nem szoltunk, ő mondta anno igy etette 2 gyereket na 2-3 perc probalkozás után ő maga vissza adta a babát hogy nem tudja megetetni. Ez nehéz dolog, en sem mérem szolni idegennek aki latogatoba jon, de sogornomnek anyosnak kerek perec megmondom megmutatom hogy csinalja, ha nem ugy tesz akkor elveszem s megetetem en, de nekem lanyom reklamal ha valami nem jo.
2010. jún. 4. 17:35
 4/16 anonim ***** válasza:
100%
Akkor mond el nekik, h. csinálják, szépen, finoman.
2010. jún. 4. 17:36
 5/16 anonim ***** válasza:
100%

Ha cumisüvegből is eszik (gondolom tápszert) akkor azt ne add át. Én legalábbis úgy voltam vele, hogy 4. hónaptól elapadt a tejem. A cumisüveges etetést nem engedtem át senkinek, nagyon ritkán, ha épp anya vigyázott egy picit a lányomra, vagy a férjem, de ez ritka kivétel, és mivel ha már nem szopizik legalább ennyi közelség legyen meg hogy én etetem. A kanalas etetést meg mond meg hogy Te hogy szoktad, a gyerek hogy szereti.

A cumisüvegeset meg mond meg hogy Te fogod, (nem azt hogy akarod vagy szeretnéd, mert elvégre a Te dolgod) és kész.

Ha megsértődnek az ő bajuk, ezen nincs miért megsértődni, ha meg igen, akkor majd megbékélnek.

2010. jún. 4. 17:37
 6/16 anonim ***** válasza:
100%
juuuj Te szegény... Amúgy ha jól csinálnák, akkor is zavarna. Anyum is tök jól csinál mindent a kislányommal, mégsem úgy, mint én, és néha engem is zavar. Persze nem szólok. Vagy hagyod, hogy csinálják, és mikor rázzák a cumit, szólj, hogy csak pihen picit a babád, figyeljenek, milyen édi, mikor újra elkezd enni. És akkor talán várnak majd, és el lesznek ájulva, hogy tééééényleeeeeg :) Vagy nyíltan meg kell Velük beszélni, hogy csak akkor etethetik, ha úgy csinálják, ahogy Te mondod. Persze ez nagyon nehéz, én is nehezen szánom rá magam, de ahogy írtad is, "kínozzák" a babád, és azt hiszem, Ő a fontos, nem a jó kapcsolat. Nem kell Velük együtt élned, ha megsértődnek, vessenek magukra... Fondorlatos elkerülő trükk nem jutott eszembe :( Légy határozott, akár anyatigris is, hiszen Te vagy az anyuka, úgy szokta meg a baba a dolgokat, ahogy Te csinálod, és a babának is kellenek a megszokott mozdulatok. Sok sikert! Jó babázást!
2010. jún. 4. 17:38
 7/16 anonim ***** válasza:

Hát én bizony megmondanám nekik, hogy én etetem és kész, majd etetik ha már nagyobb lesz. Én 6 hónapig szoptattam utána tápszert adtam, de a tápszeres etetést csak a férejmnek és anyumnak engedem át,, akkor is csak akkor ha én nem vagyok otthon vagy anyum altatja el, mert mi elmegyünk a férjemmel. Nekem az olyan összebújós dolog, nem sima etetés, ugyanúgy fekszik a karomban, mint amikor még szopizott.

A kanalasnak meg mutatsd meg a technikáját, de mondjuk én azt sem szeretem másnak átengedni, mert akkor bohóckodik a lányom és mindent összeken. :)

2010. jún. 4. 17:47
 8/16 anonim ***** válasza:
100%
mi volna, ha egyszerűen nem csinálnál reklámot az etetésnek? (Úgy értem, nem mondod, hogy na, most eszünk, vagy mindjárt eszünk, vagy megyek és melegítem a tápszert) Egyszer csak megjelensz a kicsinél az üveggel, kézbefogod és bedugod a cumit a szájába. Ha már a szájában van, csak nem fogják tán kivenni a kezedből! Legfeljebb megjegyzik, hogy szólhattál volna előre, hogy etetni akarsz. De azzal maradnak.
2010. jún. 4. 17:47
 9/16 anonim ***** válasza:
100%
Ahogy az előző Válaszoló mondta! Ha jól csinálnák, az is zavarna. Itt csak az őszinteség segíthet. Jó, persze ne vágd az arcukba minden sérelmed, egyszerűen mondd meg nekik, hogy te szeretnéd etetni a kicsit és kész. "Cserébe" cserélhetnek pelenkát, vagy tornáztathatják, de ehhez ragaszkodsz. Mondd meg, hogy ez nem sértés szeretne lenni, szereted őket, és feltételezed, hogy ez kölcsönös és megértik az érzéseidet. (Ezt az utolsó mondatot ne hagyd ki, mert ezzel szinte elvágod a vita a lehetőségét, hogy jelképesen beleérzed magad a helyükbe! ;)) Remélem, tudtam segíteni! Jó babázást!
2010. jún. 4. 17:48
 10/16 anonim ***** válasza:

a 17.47-esnek van igaza! én is ezt akartam írni. Vagy elviszed a kicsit magaddal. ha megkérdezik hova mentek? megmondod, hogy : enni :) és otthagyod őket. Na én nem engedném...ha szeretnek akkor megértik! ha nem értik meg akkor ott legyenek. nekem a babám és az én érdekem fontosabb mint a barátság.....

csak bátran!!

2010. jún. 4. 17:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!