Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Babám betöltötte a 10 hónapot....

Babám betöltötte a 10 hónapot. Elkezdtem adni neki a tehéntejet. Mikor adhatom már csak azt?

Figyelt kérdés
Múlt héten úgy csináltam hogy a reggeli tápszerbe 0,5-0,8 dl tehéntejet tettem. Nem lett semmi baja tőle. Most a héten teszek az éjszakai tápiba is. Ha elfogy a tápszer akkor csak úgy adhatok már neki a tejet. Bolti tejet vettem 2,8-as. Csak azért vagyok bizonytalan mert a védőnő rémísztgetett hogy attól hogy rögtön nem jön ki az allergia akkor egy idő után telítődhet és olyan rohama lesz hogy meg is halhat. Ezért vagyok inkább elővigyázatos vele. Bár másoknál azt olvastam hogy csak úgy adták egy kis kóstoltatás után.
2010. jún. 1. 22:00
1 2 3 4
 21/38 anonim válasza:
56%

Kedves Anyukák!

Teljesen meg vagyok rökönyödve attól a "hangnemtől", amit használtok (tisztelet a kivételnek!). Úgy gondolom, a kérdés írója (nem tudván, hogy mitévő legyen), csak TANÁCSÉRT FORDULT ide (HOZZÁTOK), hogy segítségetekkel dönthessen arról, mi is lenne jó az ő gyermekének. E helyett csak szapultátok... Mélységesen szégyellem magam mindegyikőtök helyett is!!!

Az én kislányom 10 hónapos, még nem adtam neki tejet, 1 éves koráig nem is szeretnék,utána meg majd meglátjuk!

2010. jún. 2. 16:26
 22/38 anonim ***** válasza:
67%

"Most a héten teszek az éjszakai tápiba is. Ha elfogy a tápszer akkor csak úgy adhatok már neki a tejet."

"Saját döntésre adtam neki tehéntejet. Tudom hogy a csapból is az folyik hogy ne adjunk tehéntejet. De azt nem gondoltátok hogy ez csak reklámfogás a tápszergyártók részéről?"

"Parasztok vagytok!"

Kedves utolsó, aki annyira védelmezed a kérdezőt! Fenti sorok teljesen úgy hangzanak, mintha egy kétségbeesett, és mások véleményére szomjazó, és teljesen tanácstalan anyuka szavai lettek volna, ugye? Ha-ha-ha...

2010. jún. 2. 17:02
 23/38 anonim ***** válasza:
67%
Ez a komment kit minősít?
2010. jún. 2. 18:55
 24/38 anonim ***** válasza:
13%

Neked van igazad! A tehéntejben jelentős a D-.vitamin és a kálcium,ami kell ahhoz,hogy a csontok erősek legyenek. Ha valóban káros lenne,akkor minden 30 év feletti ember vesebajos,meg még kitudja milyen betegségben szenvedne. Azok a 70-80 éves emberek,akik még ma is kapálnak,ásnak a kertjükben egész életükben napi 1-2 liter tejet megittak,és egyik sem vesebajos.

Abban is igazad van,hogy ez az új "csak tápszert egyél,valódi ételt ne "a tápszergyárak propagandája csupán. Ők fizetik a kutatókat (és a vezető orvosokat is),és csak olyan eredményeket engednek közzé tenni,ami a hasznukat szolgálja.

A tápszerekben pedig papíron vannak vitaminok,immunerősítők stb, de mindet laboratóriumi úton állítják elő. Azt pedig,hogy ennek milyen káros hatásai lehetnek az immunrendszerre lehet,hogy csak a következő generációnál fogjuk megtapasztalni. Már most is elég csak az itteni írásokat olvasni,látható,hogy a tápszeres gyerekek közül sok le van maradva a mozgás fázisokkal! 7-8 hónaposan kezdenek el mászni,l,5 évesen járni stb.

Ez a hagyományosan etetett babáknál nem fordul elő,csak akkor,ha a gyerek fejlődési rendellenességgel született.

Nekünk 3 gyerekünk van,mindegyik már kicsi korában kapott tejet,és egyik sem kapott tápszert. Nem is engedtem volna a feleségemnek ezt.

Állatorvos vagyok,és elég sok helyen megfordulok. Nem véletelen,hogy a gazdák sajátmaguk részére nem tápszeres állatokat nevelnek.

Egy háziasszony is megtapasztalhatja,hogy mi a különbség a házi vagy a tápszeres baromfi között. A tápszeresnek a húsa sok vizet tartalmaz,főzés közben hamar szétesik a hús, a csontjánál véres,gyönge,még egy kisgyerek is könnyen szétrágja. A házibaromfit nehéz szétfőzni,a csontja nem véres,és még egy erősfogú férfi sem tudja a csontot szétrágni.

De pl. a sertéseknél is megfigyelhető a minőségi különbség. A tápos disznókat nem lehet 120 kilónál nagyobb súlyra hízlalni,mert a gyönge csontjaik miatt soknak eltörik a lába.

Tudom,hogy sokan felháborodnak az összehasonlításon,de az emberek csontozata is hasonló.

Szerencsére itt vidéken nagyon kevesen követik a mai divatot,és nagyon kevés a beteg és allergiás gyerek is.

2010. jún. 2. 20:54
 25/38 anonim ***** válasza:
71%
Te jó ég, miket állítasz,hogy lehet így leírni egy tápszeres babát,undorító,és egyáltalán nem általános,hogy a tápszeres baba mozgásban le lenne maradva,ha meg anyatejes akkor rendellenessége van,csak mert később mászik. Ezt honnan vetted.És ne hasonlítsd már a tápszeres csirkét egy kisbabához.
2010. jún. 2. 21:33
 26/38 anonim ***** válasza:
75%
Állatorvos csak az állatokhoz ért.....
2010. jún. 2. 21:42
 27/38 anonim ***** válasza:
68%

Ennek a 66%-osnak ez a mániája, hogy a tápszeres babák le vannak maradva mozgásfejlődésben (idióta, sajnos ezt kell mondjam....)

Milyen érdekes, hogy a tápszeres kisfiam 4 hónaposan átfordult, 5 hónaposan kúszott, 7 hónaposan ült, és most 8 hónaposan már vígan feláll, lépked a bútorok mellett, mászik.... Míg a szomszéd anyatejes kisfiú "csak" 9 hónaposan ült, "csak" 10 hónaposan kezdett el mászni, és akkor még olyan messze volt a felállástól, mint Makó Jeruzsálemtől....

2010. jún. 2. 22:07
 28/38 anonim ***** válasza:
58%

mai 20:45ös idióta degenerált!!!!

hogy képzeled ezt? mi az elmaradott abban, hha 1 baba 7 hónaposan mászik? nem késői, hanem teljesen általános dolog, sőőőt, van, aki ennél később mászik. akár anyatejes, akár tápszeres...

a fiam tápszeres, 2éves, 2 náthával... 1 évesen stabilan ment, beszél, korához képest fejlett és nem utolsósorban hihetetlen okos és értelmes.

a tesóm babája anyatejes, 1200 betegséggel eddig, nem beszél, mindent a fiamnál min. 1 hónappal később kezdett.

úgyhogy ne általánosíts és ne beszélj ökörséget.

itt tanácsot kérő anyukák vannak, akiknek erre semmi szükségük nincs!!!!

primitív barom!!!

2010. jún. 2. 22:12
 29/38 anonim ***** válasza:
74%

A 20:54es valóban egy szemellenzős, korlátolt egyén. És hasonlítsa a saját gyerekét a baromfiakhoz, de az enyémet ne!

Én rákérdeztem erre a gyermekorvosunknál és a következőket mondta: a 30 évvel ezelőtti tej nem volt tele ennyi hormonnal, meg vegyszerrel. És ebbe a házitej is beletartozik, mert ugyan a bciból jött ki egyenesen, de nem tudhatja senki, hogy a fű, amit legelt, milyen vegyszeres, szennyezett talajban nőtt. És ne jöjjön itt nekem senki a saját biokertem-dumával, mert a talajvíz, meg az es is szuperul hozza-viszi ám a vegyszereket.

2010. jún. 2. 22:18
 30/38 anonim ***** válasza:
71%

Szia

Nem értem miért nem lehet értelmesen válaszolni.

Az én kislányom lassan egy éves lesz, de még nem adtam neki tejet. Sok allergiás ismerösöm van, láttam hogy milyen az. Csak féltem. De vhol én is úgy gondolkozom ahogy te, mi is felnöttünk vhogy, de hát azóta sokat változott a világ. Az én babám az elejétöl tápszeres. Nem is tudom, vhol probálok középutat találni a sok okosság között. Nehéz ügy és persze sosem lehetek biztos hogy jól döntöttem. De minden anya probálja a legjobbat a babájának, ahogy szerintem te is. De talán a tejjel várj még egy picit.

2010. jún. 2. 22:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!