Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Babám betöltötte a 10 hónapot....

Babám betöltötte a 10 hónapot. Elkezdtem adni neki a tehéntejet. Mikor adhatom már csak azt?

Figyelt kérdés
Múlt héten úgy csináltam hogy a reggeli tápszerbe 0,5-0,8 dl tehéntejet tettem. Nem lett semmi baja tőle. Most a héten teszek az éjszakai tápiba is. Ha elfogy a tápszer akkor csak úgy adhatok már neki a tejet. Bolti tejet vettem 2,8-as. Csak azért vagyok bizonytalan mert a védőnő rémísztgetett hogy attól hogy rögtön nem jön ki az allergia akkor egy idő után telítődhet és olyan rohama lesz hogy meg is halhat. Ezért vagyok inkább elővigyázatos vele. Bár másoknál azt olvastam hogy csak úgy adták egy kis kóstoltatás után.
2010. jún. 1. 22:00
1 2 3 4
 1/38 anonim ***** válasza:
78%
A védőnőd azt nem mondta, hogy semmiképp ne adj 1 éves kor alatt tejet?
2010. jún. 1. 22:05
 2/38 anonim ***** válasza:
22%
A védőnő ostobaságokat beszélt. Az enyémeknek már 4-5 hónaposan adtam tehéntejet,és egyiknek sem lett tőle semmi baja. Nyugodtan adj neki csak tejet. Először egy keveset. Ha allergiás lenne rá,akkor azt észreveszed úgyis. De elég ritka,hogy az legyen,meghalni pedig még senki nem halt a tejivásba.
2010. jún. 1. 22:06
 3/38 anonim ***** válasza:
68%

És tényleg, nem bántásképp, de miért adod már neki a tehéntejet?Védőnő, orvos javaslatára?Mert egy éves kor után szokták csak javasolni.

Nem tudtam válaszolni, csak kíváncsi vagyok miért kezdted el adni neki.

2010. jún. 1. 22:07
 4/38 anonim ***** válasza:
87%
Komolyan kell ezt venni, bár sose találkozzatok vele. Az én fiam 5 évesen kapott a tejtől olyan fulladással járó rohamot amit senkinek se kívánnék.
2010. jún. 1. 22:09
 5/38 anonim ***** válasza:
88%
Lehet, hogy nem látsz rajta allergiát, de a szervezetét,veséjét attól nagyon terheli szegénynek.
2010. jún. 1. 22:09
 6/38 anonim válasza:
42%
Tehéntejet???NEM SZABAD!!!!Min.2 korig felejtsd el!!!!!Más tejterméket is csak egy év felett.Ma már nem olyanok a tejtermékek mint régen.Tele vannak minden vacakkal.DE tudom,mégis fontos.ÉN csak tudom,van a családban tejallergiás.Ne akard tudni milyen komoly betegség ez!!!A védőnők nem rendelkeznek semmilyen használható információval!!!
2010. jún. 1. 22:22
 7/38 anonim ***** válasza:
53%

Megint egy jól lepontozós okostojás, aki mindent jobban tud. Ennyi primitív embert. Tudod mit? Itasd a gyerekedet ahogy és amivel akarod.

Minek teszed fel a kérdést, ha úgyis jobban tudod?

1. voltam

2010. jún. 1. 22:25
 8/38 anonim ***** válasza:
44%
A szakemberek 2 éves korig javasolják a reggel-este tápszert! Elég normálatlan vagy,hogy tehéntejet adsz 10 hós babának! Spórolsz a tápszeren,vagy mi?
2010. jún. 1. 22:47
 9/38 anonim ***** válasza:
74%
az én gyerekorvosom elég felvilágosult, tisztában van a mai " hozzátáplálási trendekkel", csak úgy mint az régiekkel. Mindig okosakat mondott, egyetértettem vele. Épp tegnap kérdezte hogy az 1 éves fiam kapott e már tejet, mert semmiképpen ne adjak még neki!!
2010. jún. 2. 07:47
 10/38 anonim ***** válasza:
78%

Kedves anyuka! Csak összehasonlításként írok valamit, aztán úgyis azt csinálsz, amit akarsz. Egy pohárnyi anyatejben van kb. 5 mg nátrium. Egy pohárnyi tehéntejben van 120 mg!!! 24-szeres mennyiség. Tisztában vagy te azzal, hogy mennyire megterheli ez a babád veséjét???

Arról nem is beszélve, hogy a csapból is az folyik, egy éves kor alatt nem ajánlott, mert azon kívül, hogy túl sok benne a nátrium, túl sok benne a fehérje (ami később hozzásegítheti mindenféle allergia kialakulásához - és nem csak a tejallergiáról, hanem a pollenallergiáról is van szó), de semmi olyan vitamin- és ásványi anyagot nem tartalmaz - különösen vasat -, ami a babád szervezetének elengedhetetlenül szükséges, viszont a tápszerben ezek benne vannak.

Így adj neki tejet!

2010. jún. 2. 07:51
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!