Mit lehet tenni, ha a szomszédok kötekednek amiatt, hogy a gyerek sír? Voltatok már ilyen helyzetben?
A kérdés egyelőre csak elméleti, de hallottam már olyan sztorikat, hogy a lakóközösség kiakadt a síró baba miatt.
Mivel mi most tervezünk, felmerült egy ilyen problémának a lehetősége. Nem otthonra gondolok, hanem van egy nyaralónk, ahová tavasztól őszig rendszeresen kijárunk havonta max 1-2 alkalommal 3-4 napra.
Ez üdülő övezet, a legtöbb embernek csak hétvégi háza van ott, viszont az utóbbi időben vannak, akik odaköltöztek. Ilyen az egyik kertszomszédunk is.
Tudom, hogy a pár tudatosan nem vállalt gyereket, és utálják őket, és hallottam már őket háborogni, hogy "be kéne tiltani, hogy idehozzák az emberek a kölykeiket" stb.
Viszont az teljesen biztos, hogy ha megszületik a babánk, akkor is ki fogunk vele járni. Én is a gyerekkorom nagy részét ott töltöttem, csoda élményeket éltem ott át, és szeretném, ha az mi gyerekünknek is lehetnének ilyen élményei. Viszont már látom előre, hogy bele fog kötni ez az ember...
igen, 14 igazad van - de annyi haszna van, hogy megfigyeljük, hogy teremtünk helyzeteket tudatban előre létrehozva, mi emberek.. hol születnek az ellenségeskedések.
"hallottam már őket háborogni, hogy "be kéne tiltani, hogy idehozzák az emberek a kölykeiket" stb."
Írtam is, hogy nyilván ilyet nem hallhatott - de megteremtette egy hazugsággal a veszekedés csíráját - amit ha most nem gyomlálunk ki, szépen kihajt majd és békét megfojtó mérges indává növekszik.
A rossz mélyén általában hazugság áll - ezért sem szabad hazudni. A buddhistáknál nem sok morális előírás van a világiaknak (a szerzeteseknek van sok) - de az, hogy "ne hazudj soha!" az egy nagyon erős szabály, pont azért, mert ők pontosan tudják, hogy tudati természetű minden a világon. Minden rossz mélyén hazugság van, ami az Igazság ellenében növekszik.
Pax!
Bocs, en el sem olvasom mas mit irt. Biztos nagy igazsagokat..
Nálunk vannak ilyen gyerek ellenesek. En meg letojom ám.. Ok meg allandoan buliznak. Kisbaba sír. Ez van. Amig nem volt, mi csendben hallgattuk ahogy mas minden hetvegen bulikazik. Vagy a masik gyereket ordítani. Hat most ők is hallgathatjak.
Vagy hallgatom ahogy az agglegény szomszéd minden heten uj bnot talal...? (vékony falak...)
Megis, ha odamesz előre szólni es azt mondja hogy ne, akkor vagy nem vállalsz babat vagy nem jártok ki a hétvégi nyaralóba? Talan alkalmazkodhat o is..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!