Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit tegyek? 5 hónapos babám...

Mit tegyek? 5 hónapos babám megutálta a HA-s tápszert? Miért sír, mikor éhes, és megérzi a tápi ízét, elkezd ordítani? Mióta kap gyümit, zöldséget, azóta nem ízlik neki a tápszer.

Figyelt kérdés
Mert ugye a HA tápszereknek feltűnően kesernyés íze van, míg a simának édeskés. Ma volt a védőnéni nálunk, és szerinte azért sír a tápszertől, mert már "jobb" ízekre vágyna. De a doktornéni nem ír fel simát, csak HA-st, amiket meg a drogériákban lehet kapni, azt csak 6 hónapostól lehet adni.
2010. jún. 1. 19:21
1 2 3
 21/29 A kérdező kommentje:
Lehet, hogy a doktornéni is a beba simát fogja felírni, ha már eddig Bebát evett. Először mondom neki 1 dobozzal írjon, aztán meg íratok vele még gyorsan pár receptet, mert 6 hónap után nem lehet :((( A beba meg az egyik legdrágább tápi. Na mindegy, ma megyek át íratni, majd csak lesz valahogy.
2010. jún. 4. 08:34
 22/29 anonim ***** válasza:
Csak ne sokáig add neki az egyes tápit, mert 6 hónapos kor után már nagyobb az ásványianyag- és vitamin szükségletük. Egyébként én is nagyon drágának találtam a beba tápit, ezért most már a Humana jó éjt tápszert adom kisfiamnak, ez vaníliás, a Müllerben lehet kapni, és 1700 Ft egy dobozzal, nem 3000, mint a Beba. Ja, és 6 hónapos kortól ezt lehet adni a babáknak. Ez egyébként annyival laktatóbb, hogy kevesebbet is iszik meg belőle, mondjuk tény, hogy ő már csak napi 2x, este és reggel kap tápit (8 hónapos). De attól függetlenül, hogy jó éjt tápi, nyugodtan lehet reggel is adni neki. Hajdinás, ami nagyon egészséges.
2010. jún. 4. 08:42
 23/29 A kérdező kommentje:
Na voltam a doktornőnél, és elmondta minden tápszer előnyét, hátrányát. Azt mondta, hogy a humana az egyik legkorszerűtlenebb tápszer. Így a BEBA és a Milupa milumul közül választottam, a milumilt, mert azt mondta, az egyik legédesebb tápi.
2010. jún. 4. 12:27
 24/29 anonim ***** válasza:

Érdekes, hogy mit mondott a dokinőtök. Nálunk meg alapból a Humana tápit írja fel a doki, mert ő azt mondja, az a legjobb. Ebben a témában is dokija válogatja, úgy látszik.

Egyébként a kórházban adtak Milupát, de a kisfiam kihányta az egészet. Így örültem, hogy a Humanaval semmi bajunk.

2010. jún. 5. 07:15
 25/29 anonim ***** válasza:
A Beba tápszer felírva 850 Ft/doboz. Nem tudom, ez drága? Én a többi tápszer árát nem ismerem, de nem tartom drágának egyáltalán.
2010. jún. 5. 19:04
 26/29 A kérdező kommentje:
Nagyjából egy árban vannak, +/-200ft. Már kapott az új tápiból, és ízlett neki :)) Végre nem sír
2010. jún. 5. 21:24
 27/29 A kérdező kommentje:
Hát amit most írattam a Milupa milumil optima 900g-os és 960ft volt. De egyébként a HA tápszereknek húzós az áruk.
2010. jún. 5. 22:56
 28/29 anonim ***** válasza:
19,04-nek írnám, hogy én nem felírt, hanem kettes tápszerről beszéltem, amire nincs TB támogatás, mivel nem HA-s!!! Az pedig 3000 Ft-ba kerül, akárhogy is bandzsítjuk. Akcióban szokott lenne 2300-ért tecsóban.
2010. jún. 6. 22:25
 29/29 anonim ***** válasza:

Minden HA-s kesernyés amiatt az eljárás miatt, amitől HA-s lesz. Nem tudom hogy hívják pontosan, hidrolizálás, vagy mi.

Mi is Milupát eszünk, egyébként a Bebáról váltottunk, de majdnem egy kutya nálunk. HA-s mind a kettő.

2010. jún. 6. 23:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!