Hogy reagálnátok, ha megkérnének titeket, hogy a babátokat ne vigyétek magatokkal egy esküvőre?
Én volnék a menyasszony.
Májusban lesz az esküvőnk, plusz utána a vacsora és a buli. Nem szeretnénk rajta babasírást hallani, vagy folyton szaladgáló gyerekeket kerülgetni...
A nyáron három esküvőn is voltunk, kettőt a templomban végig ordított 1-1 kisbaba (az egyik babakocsiban, a másik kendőben volt). A harmadiknál a vacsorát zavarták a kisgyerekek és egy újszülött, aki folyamatosan sírt és az anyukája úgy oldotta ezt meg, hogy a társaság közepén elővette a mellét és rátette a gyereket. Mi ilyet nem szeretnénk.
Viszont van 2 baráti család, ahol egy éven aluliak a babák, egy barátnőm pedig most decemberben fog szülni. Nem szeretnék kellemetlenséget, de ezt tisztáznám velük.
"Mostanàban mindenhol ezt làtom,hogy sehova sem viszik a babàt,gyereket."
Én oda akarok költözni, ahol te laksz... Én ugyanis azt látom, hogy ott tombolnak az étteremben, moziban, könyvesboltban, parfümériában, bankban, postán, és a szülő pont ezzel jön, hogy "ha nem viszem ilyen helyekre, akkor hogy fogja megtanulni, hogyan kell viselkedni?" (Hát nem tudom, én nem úgy tanultam viselkedni, hogy elvittek mindenhová, majd látványosan leszarták, hogy szétszedek mindent.)
Nehéz kérdés, mert függ a kedves szülők hozzáállásán és ezt meg nem lehet tudni.
Mert itt is írták sokan, hogy nem volt gond a gyerekekkel, mert a szülők az ajtónál ültek és egyből kivitték, ha kezdett mocorogni, ezért nem is volt ordibálás. De sajnos nem ez az általános, legalább is az én tapasztalatom szerint. Rendszeresen járok templomba: és néha valami katasztrófa. Sok szülő szerint az milyen "cuki", mikor Pistike visítva szalad végig a padsorok között a mise alatt és mindezt még megismétli háromszor. Meg a kisbabákat sem viszik ki, hanem inkább hagyják sírni, hiába volt rá példa többször is, hogy a pap szólt, hogy be lehet menni oldalt a terembe elaltatni. Az anyukát nem érdekelte.
Na, ilyet én sem akarnék esküvőn. Nem tudom, hogy milyen típusú szülők a ti meghívottjaitok.
Ehhez már kell egy bizonyos fokú érettség, 2 év alatti babának nemigen fogod megtanítani, hogy ne zendítsen rá, amikor elfogy a türelme és nyűgös lesz. Meg aztán a gyereket elsősorban otthon kell tanítani. Ha odahaza már működik az, hogy ha például meglátogat egy barátnőd, akkor be tudod küldeni a szobájába csendben játszani, amíg beszélgettek, akkor próbálkozhattok a társasági eseményekkel. Addig felesleges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!