Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogy reagálnátok, ha megkérnén...

Hogy reagálnátok, ha megkérnének titeket, hogy a babátokat ne vigyétek magatokkal egy esküvőre?

Figyelt kérdés

Én volnék a menyasszony.

Májusban lesz az esküvőnk, plusz utána a vacsora és a buli. Nem szeretnénk rajta babasírást hallani, vagy folyton szaladgáló gyerekeket kerülgetni...

A nyáron három esküvőn is voltunk, kettőt a templomban végig ordított 1-1 kisbaba (az egyik babakocsiban, a másik kendőben volt). A harmadiknál a vacsorát zavarták a kisgyerekek és egy újszülött, aki folyamatosan sírt és az anyukája úgy oldotta ezt meg, hogy a társaság közepén elővette a mellét és rátette a gyereket. Mi ilyet nem szeretnénk.

Viszont van 2 baráti család, ahol egy éven aluliak a babák, egy barátnőm pedig most decemberben fog szülni. Nem szeretnék kellemetlenséget, de ezt tisztáznám velük.

2017. nov. 28. 23:56
1 2 3 4 5
 31/44 anonim ***** válasza:
95%

Hát attól függ, hogy tálalod. Ha kategorikusan kijelented, hogy márpedig nem akarsz babakat látni-hallani az esküvődön, az nagy valószínűséggel davot fog kiváltania szülőkben, hogy akkor jó, viszlát.

Az egy éven aluliak májusra azért már nagyobbacskák lesznek, talán jobban ellesznek a mamánál, a barátnődé azért már neccesebb. Ott kb. 5 hónapos lesz, egy ekkora babát azért nem lehet csak úgy lepasszolni, főleg ha anyatejes, meg egy csomó más ok miatt is ragaszkodhat az anyukájához (fogzik, hasfájós, kell neki az anyja a látóterébe stb.).

Szóval szerintem már most kezdj el puhatolózni az érintetteknél hogy te így tervezed, megfelel-e nekik, vállalják-e így is a meghívást vagy nem, függ persze a szülőtől is. Persze ha gyerek nélkül nem vállalják, akkor te se legyél megsértődve, hogy nem jönnek.

2017. nov. 29. 10:15
 32/44 anonim ***** válasza:
45%

Én ebben az esetben nem mennék el.

A mi esküvőnkön is végigsikongatták a gyerekek a szertartást, de engem nem zavart, a pap pedig még poénkodott is rajta. Így nem egy merev szertartás lett, hanem egy viszonylag laza, amit mindenki megmosolyog, ha visszagondol rá.

Sosem értettem, hogy egyesek, miért kötik ki, hogy ne mehessen baba/gyerek az esküvőre, lagziba. Ők is ugyanúgy a társaság része.

Az pedig megint más, hogy ha tényleg úgy "viselkedik" a baba vagy kisgyerek, én is kivinném a szertartásról, és nem szoptatnám meg mindenki előtt, de ha nincs máshol lehetőség, elvonulok a terem szélébe, letakarom magam valamivel és megszoptatom ott.

2017. nov. 29. 11:59
 33/44 anonim ***** válasza:
91%
aki mondjuk sajátot sem akar, és idegesíti a sikongatás, az tűrje el, hogy végigordítják a szertartást, mert egyes anyák nem vinnék ki, mert nehogymááá', eszük nulla
2017. nov. 29. 12:01
 34/44 anonim ***** válasza:
100%
14# nekünk szociálódtak esküvők nélkül is. Amugy még étterembe is visszuk oket. Kivéve évfordulókon. Akkor nagyiéknál vannak mig mi kicsit kettesben eszunk
2017. nov. 29. 12:07
 35/44 A kérdező kommentje:

Engem viszont igenis zavarna, ha az egész esküvőnkön csak a gyereksírást, és sikongatást lehetne hallani.

Elhiszem, hogy valaki szerint ez édes, meg aranyos, szerintem viszont idegesítő és kellemetlen. Ráadásul sajnos a nyári példák nem azt mutatták, hogy az anyukák/apukák azonnal kivonulnának a babával... Hanem inkább ott próbálták megoldani, a sor közepén, vagy ahol éppen ültek és nem zavarta őket, hogy a gyerek már 5 perce vörös fejjel ordít. Köszi, én nem ezekre a pillanatokra akarok majd emlékezni.

2017. nov. 29. 12:24
 36/44 anonim ***** válasza:
71%

Akkor meg mit vekengünk ezen?

Mondeg nekik hogy baba/gyerek nélküli esküvő lesz. Pont. Most mi honnan tudjuk hogy a barátaid meg fognak-e sértődni. A te barátaid, neked kellene ismerni őket, milyen a hozzaállásuk a témához.

Az, hogy itt a fele banda nem menne el így, a másik felének meg tök természetes hogy nem vinné a gyerekét amúgy sem, előrébb vitt a kérdésben. Beszéld meg velük.

2017. nov. 29. 12:30
 37/44 anonim ***** válasza:
85%
A mi esküvőnkön 4 baba volt. Az egyik a szertartást ordította végig, a másik 3 a vacsorát. Nem zavart, hogy jöttek, de azért a szertartásról kivihette volna... Ezt meg is mondtam Mrs ősanyának, azóta én vagyok a szarszemét.
2017. nov. 29. 12:50
 38/44 anonim ***** válasza:
63%
Tavaly volt az esküvőnk. 3 kisgyerek volt, egy 1,5 éves, 10 hónapos és 4 hónapos. Egyikük sem okozott semmilyen kellemetlenséget. A lagzira pedig úgy jöttek a szülők hogy vacsi előtt hazavitték (volt aki figyeljen rájuk) a legkisebb pedig ott volt 11 a szülőkkel de felváltva vigyáztak rá. Mondjuk nálunk 90%-ban rokonok voltak. De akik hazavitték szülők inkább csak azért hogy végre szorakozhassanak egy picit. Azért azt is figyelembe kell venni hogy szoptatnak-e az anyukák, milyen messze lesz az esküvő a lakhelyüktől..stb. De persze normálisan kell megbeszélni velük. Nekem személy szerint rosszul esne.
2017. nov. 29. 14:49
 39/44 piroska és a farkas ***** válasza:
62%
Szerintem kölcsönös odafigyelés kell. Menyasszonyként annakidején béreltünk egy külön termet/ szobát, kitettük rá, h baba- mama szoba, és így senki nem kényszerült arra, h a vacsoraasztalnál kapja elő a cicit. Tehát ennek biztosítása az ifjú pár dolga. Vendégként, esküvőn, babával azonbal kimentem a templomból,amikor a kisfiamra rájött a sikongathatnék, a lagzira pedig el sem mentünk, de őszintén szólva nem a házasulamdók miatt, hanem a kisbabám miatt. Picinek, de még a kiscsoportosomnak sem borítanám azzal a napját, h lényegesen később alhasson, mint az ő megszokott kis rendje. Egyébként a mi esküvőnkön sok gyerek volt,egymás számára ismeretlenek hasonló korosztályban, én élveztem, h csintalanok, kézenfogva futkorásznak, és a legkevésbé sem éreztem, h elrontottak volna bármit is.
2017. nov. 29. 16:11
 40/44 anonim ***** válasza:
90%

Az én ismerősi körömben is kiviszik a rendetlenkedő gyerekeket a szertartásról. De ha neked ez a tapasztalatod, akkor az érintett szülőknél kérdezz rá, mikor meghívod őket, hogy hozzák-e a babát/gyereket, szerintük hol fog pl enni, mikor alszik, stb. Tudd meg, mik az igényeik, segíts nekik (pl valamelyik szülői házban lefektetheti, van egy park a templom mellett, ha nagyon nem bírja az esküvőt, ilyesmiket vess be).

Ha nagyon nemtörődöm módon állnak hozzá, akkor mondhatod, hogy láttad, hogy xy esküvőjén is milyen kellemetlenül érezte magát a kisgyerek, ezt te nem szeretnéd, ezért beszéljétek meg.

Szóval röviden: ne tiltsd ki a gyerekeket, inkább légy figyelmes, mindkét félnek jobb lesz.

2017. nov. 29. 20:31
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!