Hogy reagálnátok, ha megkérnének titeket, hogy a babátokat ne vigyétek magatokkal egy esküvőre?
Én volnék a menyasszony.
Májusban lesz az esküvőnk, plusz utána a vacsora és a buli. Nem szeretnénk rajta babasírást hallani, vagy folyton szaladgáló gyerekeket kerülgetni...
A nyáron három esküvőn is voltunk, kettőt a templomban végig ordított 1-1 kisbaba (az egyik babakocsiban, a másik kendőben volt). A harmadiknál a vacsorát zavarták a kisgyerekek és egy újszülött, aki folyamatosan sírt és az anyukája úgy oldotta ezt meg, hogy a társaság közepén elővette a mellét és rátette a gyereket. Mi ilyet nem szeretnénk.
Viszont van 2 baráti család, ahol egy éven aluliak a babák, egy barátnőm pedig most decemberben fog szülni. Nem szeretnék kellemetlenséget, de ezt tisztáznám velük.
Keresztfiam ott volt az esküvőnkön, 7 hetes volt akkor. Végigaludta a polgárit, a végén kezdett ébredezni, de apuka rögtön reagált és kivitte, a hangját sem hallottuk. Nem lett volna pofám odaállni a szülei elé, hogy bocs, de hagyjátok otthon...
Persze megértem a te problémádat is, tényleg zavaró, ha valaki nincs tekintettel a másikra, mert neki gyereke van, ergo alkalmazkodjon hozzá mindenki. A saját esetemben tudtam, hogy a szülők teljesen megbízhatóak ebből a szempontból. Ugyanis normális szülő kiviszi nyugodt helyre, ha kell megszoptatja, nem a szertartás közepén kezd műsorozni.
Mi ugy oldottuk meg,hogy az 1 eves mamanal volt, de a 4 éves eljött. Azért ö már tud viselkedni.
Eddig a baráti körben nem volt ez gond, sehol nem voltak babák.
Nem is értem miért viszik, a gyereknek is szenvedés,
Jaj viszont a tesom eskuvojére vittem anno a lányom 1 eves volt, mama is jött ugye,nem volt aki vigyázzon rá.
Nem mondták,hogy bajuk lenne a dologgal de nekem elvezhetetlen volt.
Szerintem a pörköltig else jutottam,majd 8-kor leléptunk..
Szoptatott babát általában nem tudnak otthon hagyni max. 1-2 órára az anyák. Ha ez a helyzet, jó eséllyel nem fognak menni az esküvődre. Hogy mos ebből lesz-e sértődés valamelyikőtök részéről, az a kapcsolatotoktól függ.
Vagy azt tartod inkább szem előtt, hogy a vendégek jól érezzék magukat vagy azt, hogy "ez a ti nagy napotok". Ami esküvőkön mi voltunk, ott általában gyerekbarát programmal is készültek (ugyanúgy, ahogy figyelembe vették, hogy van, aki nem tud lépcsőzni vagy nincs autója kimenni Kukutyinba), ugyanakkor a rokonság is volt annyira tekintettel a párra, hogy pl. a szertartásról kint maradt anya-apa vagy az egyik nagyszülő a templom előtt (vagy sok templomban van is gyerekmegőrző helyiség). A bulin meg nem zavart senkit, hogy a gyerekek is rohangálnak (engem se, amikor még nekünk nem volt gyerekünk).
A mi baráti társaságunkban sok a gyerek, és természetes volt hogy ott vannak, hisz megszoktuk őket a Karácsonyokon, találkozókon, nyaralásokon. Hozzátartoznak az életünkhöz, hiszen a szeretteink gyerekei. Az esküvőkre a babák közül nemigen szokott ott lenni egyik sem, a nagyobbacskák (tipegőtől felfele) viszont elvannak aranyosan, a miénket pl. amikor elálmosodott, elvitték a nagyszülők (a vacsi után kb. 2 órával).
Szóval mindkét félnél intelligencia kérdése. Ha tudom szülőként hogy nyűgös lett, megoldom hogy hazajusson. Ha pedig menyasszonyként kisgyerekes ismerősöm van, nem primadonnáskodok mintha attól félnék hogy jaj még a végén a cuki kisgyerek elvonja a rokonság figyelmét rólam. Egy lagzi nem egy koronázási ceremónia, eleve a menyasszony is jókedvű és emelkedett hangulatban van, és hacsak nem egy savanyú rinyapic.sa akkor a gyerkőcökkel is nyom egy menyasszonytáncot, az este egyik legaranyosabb pillanata :)
Megérteném, én sen szeretnék sírást hallani amikor épp élveznem kéne h esküt teszek vagy beszédet mond vki.pl a vőfély stb..
A szaladgáló gyerekekkel semmi bajom, de 2 év alatti nem való esküvőre..
Es ugy mondom h van egy lányunk !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!