Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogy reagálnátok, ha megkérnén...

Hogy reagálnátok, ha megkérnének titeket, hogy a babátokat ne vigyétek magatokkal egy esküvőre?

Figyelt kérdés

Én volnék a menyasszony.

Májusban lesz az esküvőnk, plusz utána a vacsora és a buli. Nem szeretnénk rajta babasírást hallani, vagy folyton szaladgáló gyerekeket kerülgetni...

A nyáron három esküvőn is voltunk, kettőt a templomban végig ordított 1-1 kisbaba (az egyik babakocsiban, a másik kendőben volt). A harmadiknál a vacsorát zavarták a kisgyerekek és egy újszülött, aki folyamatosan sírt és az anyukája úgy oldotta ezt meg, hogy a társaság közepén elővette a mellét és rátette a gyereket. Mi ilyet nem szeretnénk.

Viszont van 2 baráti család, ahol egy éven aluliak a babák, egy barátnőm pedig most decemberben fog szülni. Nem szeretnék kellemetlenséget, de ezt tisztáznám velük.

2017. nov. 28. 23:56
1 2 3 4 5
 11/44 anonim ***** válasza:
64%

Keresztfiam ott volt az esküvőnkön, 7 hetes volt akkor. Végigaludta a polgárit, a végén kezdett ébredezni, de apuka rögtön reagált és kivitte, a hangját sem hallottuk. Nem lett volna pofám odaállni a szülei elé, hogy bocs, de hagyjátok otthon...

Persze megértem a te problémádat is, tényleg zavaró, ha valaki nincs tekintettel a másikra, mert neki gyereke van, ergo alkalmazkodjon hozzá mindenki. A saját esetemben tudtam, hogy a szülők teljesen megbízhatóak ebből a szempontból. Ugyanis normális szülő kiviszi nyugodt helyre, ha kell megszoptatja, nem a szertartás közepén kezd műsorozni.

2017. nov. 29. 06:05
 12/44 anonim ***** válasza:
48%

Mi ugy oldottuk meg,hogy az 1 eves mamanal volt, de a 4 éves eljött. Azért ö már tud viselkedni.

Eddig a baráti körben nem volt ez gond, sehol nem voltak babák.

Nem is értem miért viszik, a gyereknek is szenvedés,

Jaj viszont a tesom eskuvojére vittem anno a lányom 1 eves volt, mama is jött ugye,nem volt aki vigyázzon rá.

Nem mondták,hogy bajuk lenne a dologgal de nekem elvezhetetlen volt.

Szerintem a pörköltig else jutottam,majd 8-kor leléptunk..

2017. nov. 29. 06:08
 13/44 anonim ***** válasza:
88%
Kényes kérdés. De te ismered őket. Nekünk pl eszünkbe sem jutott, hogy babaként vigyük, pedig pont akkor volt házasodási hullám a barátok között. Mi kihasználtuk, hogy egy picit tudunk lazítani egy estét. De ezt mondtuk is a pároknak mindig. Amikor viszont 3 éves volt a fiunk, akkor már gondolkodtunk rajta. Barátok esküvőjére akkor sem vittük, de rokonéra igen. Ő nem egyszerű eset hiszti szempontjából, ráadásul 500,km-re volt sz esküvő, de előre latjuk rajta, hogy mikor tor ki. Polgárira be akart jönni, de direkt ajtó melle ültünk. Amikor láttuk, hogy fogy a türelem, már kint is volt vele a férjem. A templomban pedig aludt másfél órát (naggggyon hosszú volt a szertartás). A lakodalomban viszont hangulatteremto volt. Többet ért mint a 100 ezret kapó ceremoniamester. Este neki állt táncolni és hajnál 4-ig csak annyi időre állt meg, míg boxutcaban volt (ivott és wc). Mai napig köszöni a pár, hogy volt aki megtörje a senki nem mer táncolni jeget és átlendítette a bulit a holtpontokon. Neked kell tudnod, hogy milyen intelligensek a meghívottak. Mi bíztunk azokban, akiket meghívtunk. Volt aki hozta a gyereket, de semmi vizet nem zavart. Idegesítőbb volt, hogy apósom az 1 megapixeles telefonos kamerájával hangos csattogásra állított kamerahanggal fényképezte végig a polgárit. Itt jön be az intelligencia kérdése... Pedig ő felnőtt ember...
2017. nov. 29. 06:32
 14/44 anonim ***** válasza:
39%
Legyünk őszinték,ha elviszed magaddal valahova a babàdat az sosem neki nyűg,csakis a szülőnek.Mostanàban mindenhol ezt làtom,hogy sehova sem viszik a babàt,gyereket.Akkor hogy fog szocializàlódni?Mint,ahogy màr írtàk,ha sír egyértelműen kimegyek,hogy ne zavarjak màst.De azért nehogy màr a babasíràstól összedőljön a vilàg.Te meg kérdező,emiatt inkàbb felrúgnàl egy baràtsàgot?
2017. nov. 29. 06:33
 15/44 anonim ***** válasza:
13%
Az összes esküvőn ahol voltam, volt gyereksarok és animátor, aki szórakoztatta a kicsiket, egy másik helyiségben, sőt, pihiszoba is, ahol ledőlhettek ha elfáradtak, felügyelet alatt voltak, de a szülők is ki tudtak kapcsolódni. Mikor a gyereknek olyan kedve volt táncolt, bohóckodott, majd ment játszani a többiekkel. Sosem volt sírás. Persze másfél év alatti picit nem vinnék esküvőre, mert az a gyereknek szenvedés, főleg ha fél az idegenektől.
2017. nov. 29. 07:07
 16/44 anonim ***** válasza:
57%

Szoptatott babát általában nem tudnak otthon hagyni max. 1-2 órára az anyák. Ha ez a helyzet, jó eséllyel nem fognak menni az esküvődre. Hogy mos ebből lesz-e sértődés valamelyikőtök részéről, az a kapcsolatotoktól függ.

Vagy azt tartod inkább szem előtt, hogy a vendégek jól érezzék magukat vagy azt, hogy "ez a ti nagy napotok". Ami esküvőkön mi voltunk, ott általában gyerekbarát programmal is készültek (ugyanúgy, ahogy figyelembe vették, hogy van, aki nem tud lépcsőzni vagy nincs autója kimenni Kukutyinba), ugyanakkor a rokonság is volt annyira tekintettel a párra, hogy pl. a szertartásról kint maradt anya-apa vagy az egyik nagyszülő a templom előtt (vagy sok templomban van is gyerekmegőrző helyiség). A bulin meg nem zavart senkit, hogy a gyerekek is rohangálnak (engem se, amikor még nekünk nem volt gyerekünk).

2017. nov. 29. 07:47
 17/44 anonim ***** válasza:
65%

A mi baráti társaságunkban sok a gyerek, és természetes volt hogy ott vannak, hisz megszoktuk őket a Karácsonyokon, találkozókon, nyaralásokon. Hozzátartoznak az életünkhöz, hiszen a szeretteink gyerekei. Az esküvőkre a babák közül nemigen szokott ott lenni egyik sem, a nagyobbacskák (tipegőtől felfele) viszont elvannak aranyosan, a miénket pl. amikor elálmosodott, elvitték a nagyszülők (a vacsi után kb. 2 órával).

Szóval mindkét félnél intelligencia kérdése. Ha tudom szülőként hogy nyűgös lett, megoldom hogy hazajusson. Ha pedig menyasszonyként kisgyerekes ismerősöm van, nem primadonnáskodok mintha attól félnék hogy jaj még a végén a cuki kisgyerek elvonja a rokonság figyelmét rólam. Egy lagzi nem egy koronázási ceremónia, eleve a menyasszony is jókedvű és emelkedett hangulatban van, és hacsak nem egy savanyú rinyapic.sa akkor a gyerkőcökkel is nyom egy menyasszonytáncot, az este egyik legaranyosabb pillanata :)

2017. nov. 29. 07:49
 18/44 anonim ***** válasza:
63%
Én abszolút megérteném, és a gyereknek is jobb, ha nem megy. (2 rosszcsontom van)
2017. nov. 29. 07:56
 19/44 anonim ***** válasza:
48%

Megérteném, én sen szeretnék sírást hallani amikor épp élveznem kéne h esküt teszek vagy beszédet mond vki.pl a vőfély stb..

A szaladgáló gyerekekkel semmi bajom, de 2 év alatti nem való esküvőre..

Es ugy mondom h van egy lányunk !

2017. nov. 29. 07:58
 20/44 anonim ***** válasza:
38%
Ne haragudj, de szerintem bunkóság! Ez olyan, mintha a párja nélkül hívnál meg valakit. Normális emberek amúgy sem viszik be a kicsit a szertartásra. A mi esküvőnkön kb. 5 pici gyerek volt, nem zavartak meg semmit. Mi is vittük 1 évesen a gyerekünket, az apja kint sétált vele a szertartás alatt. A lagziba nem mentünk, amúgy sem lett volna kire hagyni meg a szeparaciós szorongás miatt nem is maradt volna el senkivel. Azon az esküvőn voktak nála kisebbek is, egy hangjuk nem volt. Én el sem mennék, ha valaki kijelentené, hogy nem vihetem a gyerekem.
2017. nov. 29. 08:00
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!