Hogy reagálnátok, ha megkérnének titeket, hogy a babátokat ne vigyétek magatokkal egy esküvőre?
Én volnék a menyasszony.
Májusban lesz az esküvőnk, plusz utána a vacsora és a buli. Nem szeretnénk rajta babasírást hallani, vagy folyton szaladgáló gyerekeket kerülgetni...
A nyáron három esküvőn is voltunk, kettőt a templomban végig ordított 1-1 kisbaba (az egyik babakocsiban, a másik kendőben volt). A harmadiknál a vacsorát zavarták a kisgyerekek és egy újszülött, aki folyamatosan sírt és az anyukája úgy oldotta ezt meg, hogy a társaság közepén elővette a mellét és rátette a gyereket. Mi ilyet nem szeretnénk.
Viszont van 2 baráti család, ahol egy éven aluliak a babák, egy barátnőm pedig most decemberben fog szülni. Nem szeretnék kellemetlenséget, de ezt tisztáznám velük.
Ilyen esetben megoldanám, hogy az esküvőre -illendőségből- elmegyek, de utána a vacsorára/bulira már nem. Egy ekkora gyerek (főleg majd az 5hónapos) jó eséllyel nem is tudja anyát néhány óránál hosszabb időre nélkülözni.
neked kell döntened, hogy a barátság a fontosabb, vagy az a kis kellemetlenség, hogy LEHET, hogy sítrni fog a pici.
(mellesleg pl én esküvőre nem is vittem soha, mert ott valóban csendben kell lenni, hosszú, unalmas, azalatt apuka vagy mama sétálgatott kint vele. de a vacsira, lagziba igenis vittem a kisfiamat)
Van eszem, így nem vinném, van nagyszülő, maradna ott, ha nincs, akkor ha az én ismerősöm esküvője van, akkor elmennék a polgárira, ha párom, akkor ő, de lagzira pl. nem. De ezen nem sértődnek meg.
Én is kitiltottam az ordítógépeket.
Nem kérném meg.
Tavaly volt az esküvőnk, 3 pici is volt (5 hónapos, 8 hónapos, 9 hónapos). Eszembe se jutott volna megkérni a barátainkat, hogy ne hozzák őket. A hangjukat egyszer sem hallottam, a szertartáson ha kicsit hangoskodni kezdtek elvonultak. A lagziba az egyikhez jött a nagymama, a másikat pedig anyuka felvitte a szobájukba. Így nyilván ő kimaradt a buliból, de nem akarta a babát terhelni.
Majd ha lesz gyereked, megérted, hogy ez nem egy kedves kérés. Ők így egy család, el kell fogadnod. Ha meg tudják oldani a felvigyázást, akkor nincs gond, de ha nem és megkéred őket, akkor valószínű a szülők sem mennek. Megéri Neked? Ha igen, nem kérdés, hogy legyen egy ilyen kikötésed a meghívó átadásánál.
Nem olvastam végig az egészet, nem tudom mit írtak eddig.
Egyrészt megértelek, hisz a te napod, és te döntöd el, mi lesz a te nagy napodon.
Másrészt azt mondom, intelligens szülő nem is "rontja" el a napodat a gyerekével. Na nem azért, mert nem viszi, hanem mert nem hagyja vadállatként viselkedni.
Az én esküvőmön a nővérem kisfia 1 éves volt. Direkt közel ültek az ajtóhoz, és amikor sírni kezdett, azonnal kivitte a sógorom a templomból. SZóval nem zavart.
Az este folyamán is a jó szülő fegyelmez. Tudom, vannak azok a szülők, akik tojnak a gyerekükre, és vandálkodhat kedve szerint, de ezért senki ne vigye?
Mi is voltunk a férjem unokatesója esküvőjén az akkor 2 éves fiunkkal. Több gyerek is volt, nem zavartuk a ceremóniát meg a lagzit, sőt, nagyon cuki volt, ahogy rácsodálkozott a "királylány ruhára".
De ha valaki ezt kérné tőlünk, nem hiszem, hogy megsértődnék. Valószínűleg anyósnál lenne a fiunk (ha csak nem ő is hivatalos), és mennénk ketten. Ha rokon, ahol anyós is ott lenne, akkor mi nem mennénk mert egyszerűen nincs kire hagyni a fiunkat.
SZóval azt is kalkuláld, hogy lehet, hogy lesz, aki ugyan nem sértődik meg, de nem tudja megoldani a gyerekfelügyeletet, így nem lesz ott...
Már bocs de egy kisgyerek ezerszer kevesebb gondot tud okozni, mint pl. egy jól bepiázó nagybácsi.
Te tudod, mi a fontosabb, a barátság, vagy hogy esetleg egy kisgyerek szaladgál a lagzidon netán picit nyűglődik a szertartáson amiről ilyen esetben úgyis kiviszik. Bár alapvetően udvariatlan dolog kikötésekkel meghívni valakit! Oké, az tény hogy a menyasszonyok valamiért azt hiszik hogy királynők lesznek aznap és amúgyis hisztigépekké válnak a szervezés alatt, de azért mindennek van egy határa.......
Amúgy elmondom, a szertartást a rokonok általában unják (kivéve az örömanya-örömapa), a romi nászpár keringő sem érdekli igazán őket (az kb. csak magának a párnak fontos), a násznép a LAGZIT és VACSORÁT élvezi igazán. Ott meg simán elférnek a gyerekek, senkit nem zavarnak, náluk sem zavartak senkit, sőt nagyon cukik tudnak lenni a kis ünneplőjükben ahogy táncikálnak :) Ha Téged netán ez zavar hogy elveszik Rólad a dicsfényt akkor menjetek a pasival és esküdjetek egy tengerparton édeskettesben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!