Van olyan hogy több hónapig nem veszik észre a down syndromát? Sem orvos sem védőnő?
Hidd el, az orvos már észrevette volna hamarabb mint te. Egyébként igen , van olyan de akkor abszolút semmi nem látszik rajta.
Egyszer helyettesítettem egy kórházban, gyerekosztályon, egy kisbaba volt rám bízva, (külföldről beszélünk) és a második napon vettem észre hogy Down-szindrómás, pedig akkor már több mint 10 éve voltam a szakmában.
Ismertségi körömben a születés után rögtön észrevették hogy a kislány beteg.
De olyat, hogy hónapokkal késbb derüljön ki, én még nem hallottam.
Kedves kérdező! A kérdésedet olvasva én is megnéztem a fiam és ugyanezt vettem észre.. A jobb kezén keresztbe megy egy csík a tenyerén, teljesen vízszintesen. A bal kezén viszont meg vannak a különböző csíkok.
Ezek szerint ha már egyik tenyerén ilyen barázda van, akkor Down gyanús???
Utolsó vagyok, találtam egy ilyen kérdést! Talán megnyugtat..
https://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__babak..
A tenyérredő önmagában semmit nem jelent. Az egyik nekem is olyan, anyukámnak mindkettő.
A fül szintén semmi.
Ha downos lenne, azt nagy eséllyel észrevették volna, bár van olyan fajtája, ami külsőleg nem látszik, de az nagyon ritka.
Egyébként nagyon sok jellemzője van, egy tenyér és két fül semmi. ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!