Mit csináljak a babámmal hogy ne akarjon folyton ölben
lenni, és ellegyen egyedül is? Nagyon kész vagyok.
Figyelt kérdés
11hetes a kislányom,lehet hogy szörnyű de teljesen kikészít. Születésétől teljesen egyedül vagyok vele egész nap,csak az első héten volt segítségem. A párom dolgozik és csak este van itthon. Nagyon imádom,de mostanában kezdem azt érezni hogy nekem ez sok. Az idegeim kezdenek felőrlődni,és egyre türelmetlenebb vagyok. Tudom hogy még kicsike,és hogy szüksége van rám,de már most annyira akaratos hogy szinte levegőt nem tudok venni mellette. Folyton ölben akar lenni,semmi sem köti le 2percnél tovább. Ha csak egy percre teszem le visít. Ha ott vagyok mellette neki már az sem jó,csak ölben. Csinálni mellette semmit nem lehet. Az elején volt olyan hogy még a wc-t is úgy intéztem hogy az ölemben volt. Hiába tettem hordozóba,és vittem magammal sírt. Enni akkor ettem ha a férjem hazajött este. A fürdést már valami luxszus nálam,mert ha már arra van időm akkor az nagy kiváltság. Már a kórházban is sokat sírt és a nővérek sem tudták mi baja van,mondták hogy az éjszakákat folyton végig ordította. Képes annyira felhergelni magát,hogy ordít visít de annyira hogy már fuldokol. Már nem tudok vele mit csinálni,lehet hogy kegyetlenül hangzik de ha már nem bírom leteszem és hagyom sírni. Addig még eszem vagy wc-zem. Persze ez alatt az idő alatt úgy felhúzza magát,hogy az kegyetlen. De nem tudom mit tehetnék,már a derekam hátam is nagyon fáj. Soha nem akartam ölbe szoktatni,de ő első perctől nem nyugodott meg úgy ha csak mellette voltam. Már mondtam a dokinak hogy milyen,de ő ilyen baba ez volt a válasz. Majd kinövi. De mikor??? És hogyan??? Mert ez így szőrnyű,és van is lelkiismeret furdalásom miatta,de szükségem van levegőre pár perc szünetre!!!
Minden előttem szólónak igaza van! És még most kezdd el, hogy nem veszed fel, mert ennél csak botrányosabb lesz, ha állandóan dajkáltatja magát. Miénk is kezdett ilyen lenni, aztán vettünk neki egy zenélő elektromos hintát (használtan 20-25e ft), imádta és nyugalom volt! Volt, hogy abban is aludt, csak akkor kell az ülésbe tenni valamit, hogy a 90 fokos törést megszűntesse, mert az árt a gerincének. Én attól féltem, hogy rákattan a hintára, aztán majd ha kinövi, gondban leszünk, de nem, mert amikor elkezdett forgolódni, akkor már nem szerette. Addigra pedig már más lett, ami lekötötte, mert egyre inkább érdeklődött a külvilág iránt.
2010. máj. 29. 11:10
12/18 anonim válasza:
Szia! az én picim már 9hónapos de most csinálja azt amit a tied 11 hetesen :)Kicsinek nekem is hasfájós volt én is probáltam mindent amit leirtál de nem használt:)
Te babád tápszeres am? MErt enyém az volt és kiderült hogy az fogta a pociját váltottunk tápszer márkát én onnantól kezdve nem volt baj:)
Mostanában nekem sincs el kicsi amig elalszik benn kell vele lenni szobában állandóan kézben stb stb:)
Magyarán átérzem helyzeted mondjuk én egyedül nevelem szóval dupla munka :
Sok kitartást és erő kivánok minden anyukánának!
Üdv:Niki
2010. máj. 29. 11:14
13/18 A kérdező kommentje:
anyatejes
2010. máj. 29. 11:20
14/18 anonim válasza:
Jajj szegény, ismerős a helyzet... Én csak annyit írnék KITARTÁS! Nálunk is ez volt, de most 14 hetes a babám, és nagyon nagyot változott!! Elmúlt a hasfájás, tényleg egyik napról a másikra, plusz felfedezte a kezeit, és azóta egész jól elvan egyedül egy kis ideig. Én is az idegösszeomlás szélén álltam amúgy. Jobb lesz, hidd el, de tényleg tedd le nyugodtan, és intézd el a dolgod-nem hal bele, ha sír egy kicsit! Minden jót!
2010. máj. 29. 12:14
15/18 anonim válasza:
Szia!
Maximálisan meg tudom érteni a problémádat,nekem 2 lányomvan,én is egyedül vagyok velük egész nap,egész héten,most is...
Feltétlenül probáld meg letenni,nagyon rádszokott,ha hagyod ez később még rosszabb lesz. Nyilván ha fájdalma van,akkor vígasztald. Probálj arany középutat találni,betenni kiságyba,1-2 játékot ajto ráhajt és menj ki először csak 1-2 percre,utána menj be hozzá,majd gyere ki újra,fokozatosan növeld a kint töltött időt. Írtad hogy keveset is alszik,11 hetesen a 2 ora kevés. Én babámnak kevés volt a tejcsi,a tápi nem ízlett neki azért sírta végig a délutánokat.
KITARTÁS! JO ANYA VAGY és nem feledd a babádnak TE vagy a minden!!!
2010. máj. 29. 12:16
16/18 anonim válasza:
Ja, igen. Az előttem szólóról jut eszembe... Elég tápláló a tejed? És mennyiségben is elég? Mert talán éhes maradhat, azért sír... Vagy evés után megnyugszik egy picit? Lehet, hogy meg kéne próbálnod tápszerrel pótolni... Elolvasgattam a hozzászólásokat, sokan írták, tedd le, hagyd sírni. Nem tudom, hogy a helyedben mit tennék. Én az mellett vagyok, hogy ha anya kell a babának, ne hagyjuk magára, mert azt érzi nincs Neki senkije a világon. De ilyen esetben, már lehet, hogy én is letenném. Sajnos minden más ötletemre írtad, hogy nem használ... :( Most mi a helyzet? Még mindig szenvedés? Első voltam
2010. jún. 2. 11:09
17/18 anonim válasza:
Tedd le!
És előtte keresd fel a szomszédokat, mindegyiket, ha van vihetsz süti is, és mindegyiknek mondd el, hoyg nagyo felkapott most fogjátok leszoktatni, ne haragudjanak, de kérsz 4-5 nap türelmet. Ha megmagyarázod, megértik, hoyg inkább most 4 éjszeka, mint eg yévig éjjel-napal sírjon. Ez így nagyon nem jó a ygerekednek, tévdsz, hoyg azt hiszed jót teszel vele4 Hagyni kell őt békén, visít, aztán abba fogja hagyni. Szólj előre aszomszédoknak, aztán majd köszönd meg amikor már jobb lesz, a jövő héten. Akkor már tényleg tudsz sütni majd egy tepsi sütit is. Nme szabad kézben hurcolni egy kisbabaát! Igaza van a doktorak, meg a védőnőnek. Hallgass rám!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!