Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogy lehet egy babát úgy...

Hogy lehet egy babát úgy szoktatni, hogy ellegyen egyedül is?

Figyelt kérdés

Több helyen olvastam ilyen választ. Ti hogy csináljátok? És mikor kezdtétek ezt a "szoktatást"? Nekem mindig lelkifurdalásom van, ha nem foglalkozom vele. 2-3 hónaposan hogy lehet el egyedül? Vagy csak az én babám nem volt el sosem? Hagytam volna mérgelődni, vagy bőgőzni a szőnyegen? Vagy hogy kell? Most 5 hónapos, ha jókedve van eljátszik a kezével, a játékaival de max egy 20 percet és azt sem mindig. Szóval egy főzést még mindig nem merek elkezdeni, főleg, hogy nem vagyok rutinos a konyhában.

Mit jelent az, hogy a gyerkőc elvan egyedül? Nekem egy idő után kiabál, utána nyűglődik, majd hangos odításba tör ki.

2010. ápr. 18. 21:44
 1/9 anonim ***** válasza:
76%
Az én babómmal mindig kellett foglalkozni. Ez nem azt jelenti, hogy állandóan kézben kell lennie. Egyszerűen csak oda kell ülni mellé és játszani vele. Sokszor még játszani sem kell csak szereti ha van ott vele valaki. De ki szeret egyedül lenni? A főzést is csak úgy tudom megoldani, hogy addig beültettem amíg pici volt a pihenőszékébe, amikor nagyobb volt az etetőszékbe. adtam neki játékokat (fedő, kanál, műanyag edények) és nézte, hogy mit csinálok.
2010. ápr. 18. 21:49
 2/9 anonim ***** válasza:
Én általában leteszem magamköré hogy mászon körülötem.De a tied ehez még kicsi.Szoval legyél mindig mellete csak haljon nálunk ez elllég volt.Közben csináltam a dolgom.De ő eleve ilyen nyugoddt volt.Miota megszületett elvolt egyedül.Vagyis sohasem kellet altatni vagy ilyesmi.Viszont a növérét én sem nagyon tudtam letenni.
2010. ápr. 18. 21:51
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
1 éves koráig az én fiam sem volt el egyedül, írd és mond 1 percig sem. aztán mikor elkezdett menni 2 nap alatt megváltozott minden. ment felfeldezőkörútra:) azóta elvan egyedül is, akár 1,5órát is, amíg pl. takarítok. én letettem a szőnyegre és játszottam vele. ha főztem, akkor ült a hordozóban és mondókáztunk, ha vasaltam detto.szóval mindig velem volt és szórakoztattam.
2010. ápr. 18. 21:55
 4/9 anonim ***** válasza:

Szia!

Én az elejétől tudatosan figyeltem, hogy ne szokjon kézbe.Ha sírt, nyűgösködött, odaültem, odafeküdtem mellé.Hasfájós volt, sokat sírt, ilyenkor tornáztattam, simogattam a pociját.Vettem pihenőszéket, teljesen síkra dönthető, abban szeretett lenni,bár csak akkor raktam bele, amikor főztem, de amai napig bele szoktam tenni, 7 hónapos.Jól elvolt a játszószőnyegen, vagy a puzzleszőnyegen egyedül is, sokszor elég ha lát, tudom csinálni a dolgomat.Beszélek hozzá, adok a kezébe játékot.Most már a földön van mindig, mert az ágyon nem biztonságos, így le szoktam mellé ülni, mondokázunk, játszunk, tornázunk.

2010. ápr. 18. 21:59
 5/9 A kérdező kommentje:

Akkor ezek szerint az "elvan egyedül" nem azt jelenti, hogy szó szerint egyedül, te meg egy másik helységben csinálod a dolgod. Mert úgy az enyém is elvan a földön, pihenőszékben, hogy ott vagyok, beszélek hozzá is, és közben vasalok, vagy reggelit készítek... de nem sokáig. Egy ebédet szerintem nem tudna végigvárni a pihenőszékben.

Akkor aki nincs el egyedül az azt jelenti, hogy ölben, kézben van?

Én szoktam úgy is játszani vele, mondókázni ölben szoktunk...

2010. ápr. 18. 22:16
 6/9 anonim ***** válasza:
Várj csak,amíg egy éves lesz,akkor már lassan elkezd járni és a hogy az egyik hozzászóló írta,egyszer csak azon kapod magadat,hogy elmosogattál anélkül hogy egy hangját hallottad volna szobában,,ekecselő"gyermekednek...majd meglátod könnyebb lesz ez,addig pedig kitartás,bizony ha azt igényli,hogy legalább a közelében legyél,tejesítsd a kívánságát,fog ez változni nemsokára és lesz időd minden másra...
2010. ápr. 18. 22:23
 7/9 anonim ***** válasza:
de nálunk úgy van,hogy el van egyedül én meg esetleg kint vagyok a konyhába,vagy jövök megyek pakolok.és igen amikor még pici volt,letettem a földre,és kicsit mindig marára hagytam,de mindig volt mivel játsszon,foglalkozzon,így észre se vette hogy nem vagyok vele.persze ez órás egyedül létet jelent,mert ilyen nincs,elég ha sokszor pár percre magára hagyja a gyereket.de ha ott vagy vele de mást csinálsz,az is azt jelenti hogy el van egyedül.de én is rengeteget játszom vele,és igényli is,de nem esik kétségbe ha épp wc-re megyek,vagy a konyhába vagyok.már tud menni és sokszor van olyan hogy ott hagy és be megy a szobába játszani.hála sikerült olyan játékokkal körülvenni amikkel nagyon jól el van,mert ezt is el kell találni.sokszor van hogy ő is anyás,ilyenkor persze nem szakítom le direkt magamról,de alapvetően tud egyedül is lenni,és ez nagyon jó szerintem.
2010. ápr. 19. 07:28
 8/9 anonim ***** válasza:

Szia!

Az én lányom hasfájós volt kb 5 hónapos koráig. Olyan 1,5 hónapos volt mikor kezdődött, addig mikor ébren volt, elvolt, elnézegetett a kisányban, vagy a székében. Mikor elkezdődött, nem maradt meg sehol, ordított végig. Szóval maradt az alkarra fektetés és a sétálgatás. Kora reggel, mikor nem fáj a poci, akkor kb 20 percet elnézegette a játszószőnyegén a játékokat. De amúgy egész nap a kezemben volt, mert amint letettem ordított. Én fél kézzel főztem, vagy beletettem a pihenőszékbe, ha olyan volt, amit nem lehetett fél kézzel, de ott sem bírt ki sokat, kb fél óra után ordítás volt. MOst már 11 hónapos, és inkább az zavarja, ha ölben van. Elvan magában, de csak ha hagyom mászni, lépegetni a lakásban, mert a kiságyában nem marad meg:)

Picit hagyhatod szerintem, de ha ordít, akkor menj oda hozzá:)

2010. ápr. 19. 07:33
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Nálunk is volt 3 hónapos koráig, amíg fájt a hasa, hogy egész nap csak a kezemben volt, és még úgy is ordított, de ez az állapot megszűnt, 3 hónapos kora után. Azóta lent van a játszószőnyegen, vagy a pihenőszékben, bár már kéne, hogy forogjon, ezért többet rakom a szőnyegre. Egy csomó játék, mostmár inkább a jobb oldalán, mert balra forog mindig, de sokszor nem is érdekli, csak hanyatt fekszik kezei a feje mellett és nyafogva kiabál... De van amikor elvan, akár a kezével is. Akkor a válaszaitok alapján én is mondhatom, hogy elvan egyedül :o)) És bízom benne, hogy nálunk is jobb lesz mostmár a helyzet, és elkezdhetek majd egyszer főzni is :o)
2010. ápr. 19. 10:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!