Hogy lehet egy babát úgy szoktatni, hogy ellegyen egyedül is?
Több helyen olvastam ilyen választ. Ti hogy csináljátok? És mikor kezdtétek ezt a "szoktatást"? Nekem mindig lelkifurdalásom van, ha nem foglalkozom vele. 2-3 hónaposan hogy lehet el egyedül? Vagy csak az én babám nem volt el sosem? Hagytam volna mérgelődni, vagy bőgőzni a szőnyegen? Vagy hogy kell? Most 5 hónapos, ha jókedve van eljátszik a kezével, a játékaival de max egy 20 percet és azt sem mindig. Szóval egy főzést még mindig nem merek elkezdeni, főleg, hogy nem vagyok rutinos a konyhában.
Mit jelent az, hogy a gyerkőc elvan egyedül? Nekem egy idő után kiabál, utána nyűglődik, majd hangos odításba tör ki.
Szia!
Én az elejétől tudatosan figyeltem, hogy ne szokjon kézbe.Ha sírt, nyűgösködött, odaültem, odafeküdtem mellé.Hasfájós volt, sokat sírt, ilyenkor tornáztattam, simogattam a pociját.Vettem pihenőszéket, teljesen síkra dönthető, abban szeretett lenni,bár csak akkor raktam bele, amikor főztem, de amai napig bele szoktam tenni, 7 hónapos.Jól elvolt a játszószőnyegen, vagy a puzzleszőnyegen egyedül is, sokszor elég ha lát, tudom csinálni a dolgomat.Beszélek hozzá, adok a kezébe játékot.Most már a földön van mindig, mert az ágyon nem biztonságos, így le szoktam mellé ülni, mondokázunk, játszunk, tornázunk.
Akkor ezek szerint az "elvan egyedül" nem azt jelenti, hogy szó szerint egyedül, te meg egy másik helységben csinálod a dolgod. Mert úgy az enyém is elvan a földön, pihenőszékben, hogy ott vagyok, beszélek hozzá is, és közben vasalok, vagy reggelit készítek... de nem sokáig. Egy ebédet szerintem nem tudna végigvárni a pihenőszékben.
Akkor aki nincs el egyedül az azt jelenti, hogy ölben, kézben van?
Én szoktam úgy is játszani vele, mondókázni ölben szoktunk...
Szia!
Az én lányom hasfájós volt kb 5 hónapos koráig. Olyan 1,5 hónapos volt mikor kezdődött, addig mikor ébren volt, elvolt, elnézegetett a kisányban, vagy a székében. Mikor elkezdődött, nem maradt meg sehol, ordított végig. Szóval maradt az alkarra fektetés és a sétálgatás. Kora reggel, mikor nem fáj a poci, akkor kb 20 percet elnézegette a játszószőnyegén a játékokat. De amúgy egész nap a kezemben volt, mert amint letettem ordított. Én fél kézzel főztem, vagy beletettem a pihenőszékbe, ha olyan volt, amit nem lehetett fél kézzel, de ott sem bírt ki sokat, kb fél óra után ordítás volt. MOst már 11 hónapos, és inkább az zavarja, ha ölben van. Elvan magában, de csak ha hagyom mászni, lépegetni a lakásban, mert a kiságyában nem marad meg:)
Picit hagyhatod szerintem, de ha ordít, akkor menj oda hozzá:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!