Hogy lehet a babát az egyedül alváshoz szoktatni?
Én 5 és fél hetes korában kezdtem az egyedül alvást próbálgatni, mivel addig cicin elaludt, de ekkora korban már nem. Mivel babakocsiban jókat aludt hason, napközben és este is hason altattam. Bekapcsoltam a babazenét, vagy a tv-t neki és bizony első alkalommal sírt majdnem egy órát. A következő napon fél órát, aztán negyed órát és ez így csökkent folyamatosan. Végül hónapok óta nincs sírás, most 5,5 hónapos, próbál átfordulni, játszik a cumival, beszélget. És ha elfárad, akkor már csak az előtte lévő játékait nézi, (van egy lepkéje, amit kezdetektől a kiságyban tartottam és egy micimackója) és akkor már csendben van, tudom, hogy nemsokára elalszik.
Mondjuk hozzáteszem az én kislányomat soha nem kellett ringatni, nekem könnyebb helyzetem volt. Vannak babák, akik úgy felhergelik magukat, hogy nem tudod ezt vele megcsinálni.
Sok sikert!
Szia!
Suttogó : Felvesz-letesz módszer, nekem ez vált be, 3-4 hónapos kora között 1-2 alkalom kellett csak végezni, és vége lett a cicin elalvásnak! Ez változó hogy kinél mennyi idő a rossz szokás elhagyása,nálatok még nem késő változtatni, később egyre nehezebb lesz.Ezzel a módszerrel kielégíted azon vágyát, hogy nem hagyod sírni, kiveszed az ágyából, de ahogy elhallgat, visszateszed.Nem szabad feladni, ez alkalmanként jelenthet akár 50 felvételt is,nálunk 20-30 x kellett felemelni.Így rá fog jönni, hogy hiába veszitek ki, végül úgyis a kiságyban kell elaludnia, persze el is fárad addigra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!