Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért van ez és hogyan tudnék...

Miért van ez és hogyan tudnék rajta változtatni?

Figyelt kérdés
Szerettem volna babát, aztán amikor megfogant, alig vártam, hogy megszülessen. Most viszont, hogy már itt van, nem érzem azt az örömöt, boldogságot, amire számítottam. Utálom azt, hogy a farfekvése miatt programozott császárral vették ki és összeszabdaltak, utálom, hogy nem tudok tőle éjszaka aludni és 2-3 óráról kell élnem. Utálom, hogy semmivel nem tudok foglalkozni rajta kívül (nagy csoda, ha el tudok mosogatni), semmi szabadidőm nincs, mert sokszor szinte egész nap ölben kell tartani, mert ha leteszem, rögtön ordít, még akkor is, ha már elaludt a karomban. Utálom, hogy mindenki őt sajnálja, amikor fáj a hasa, az nem számít, hogy engem már teljesen kikészített az éjszakázás meg a nappali talponlét. Utálom, hogy nem tudok elmenni sehova, úgy érzem magam, mintha börtönbe lennék zárva. Másnak öröm a szoptatás, én most besokalltam attól, hogy mindig rajtam csüng. A kialvatlanság miatt már nem tudok türelmes lenni hozzá, amikor hajnalban felébred és órákon keresztül nem hajlandó aludni, pedig én alapvetően nagyon türelmes vagyok. Úgy érzem, hogy ez alatt a pár hét alatt éveket öregedtem. Lehet, hogy nem voltam lelkileg még felkészülve, vagy lehet, hogy alapból hiba volt gyerekvállalásra gondolnom. Mivel a régi életem már nem fog visszajönni, ennek a helyzetnek a megoldásához kérek segítséget.
2017. szept. 26. 04:50
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
60%

Adj neki este tapszert, attol hajnalig siman alszik. Nappalra kosd fel hordozokendobe, es tudod tole a dolgodat csinalni. Hidd el, aldas a kendo! A mas sulyeloszlas miatt konnyebbnek erzed a babat.

Ra kell jonnod, hogy mi az alvasi- ebrenleti periodusa, mennyi ido utan alszik el, ez kb allando egesz nap. Az en gyerekem pl 3 ora alatt purcant ki nappal(3 orat volt fent utana aludt) ha rajossz hogy a te gyereked mennyit bir, utana tudsz sakkozni, hogy mennyit hagyod ebren, es mikor kelted fel nappal, ha tul sokat aludna. Es akkor estere kimerult lesz, es alszik ejjel. Sok kisbaba az elso idoszakban osszekeveri a nappalr es az ejjelt, igy tudsz rajta segiteni, hogy nem hagyod nappal 3-4 ora hosszanal tovabb aludni(egyben 3-4orat persze, nem az egesz nap folyaman)igy ejjel alszik tobbet. Es altasd a hasan(ha van legzesfigyelotok) ugy tobbet tudnak aludni.

Ja es aludj ha a gyerek is alszik! Es kerj segitseget szerintem. Pszichologustol, hogy nehogy atcsussz szules utani depresszioba.

Ha megengedhetitek, vegyel mosogato, szaritogepet, robotporszivot. ja es sz*rd le a hazimunkat. Vagy kerd meg anyost h segitsen ha mar ott van.

Mozduljatok ki a babaval, legalabb a kozeli boltba bevasarolni, legyel emberek kozott minden nap.

Es hidd el, sokan erzik igy az elso idoszakban magukat! Csak ezt nem mondja senki. Es amikor turelmetlen vagy a bebivel mondd azt magadban hogy el fog mulni. Nekem ez sokat segitett.

2017. szept. 26. 10:17
 12/16 anonim ***** válasza:
62%

Az elso idoszak ilyen, aterzem!

A csaszar miatt ne bankodj, mazlid volt. Ne tudd meg milyen rossz a termeszetes. En ha visszamehetnek az idoben, programozottat kernek!

Probalj atallni tapszerre, nem tunsz egy szoptatos tipusnak . Amivel semmi gond nincs, en is tapszert adtam,ezerszer konnyebb vele az elet.

Ne vedd fel mindig. Az enyem 3-4 hos korara jarokaba szokott- hagytam sirni az elejen. Mar elmult 1 de a mai napig jol elvan ha lerakom, es sokkal turelmesebb az atlagnal minden elethelyzetben.

Szerintem ne olvasgass gyakorit, mert itt csak szuperanyak vannak, majd biztos feltunik. Gondolj arra h jol csinalod amit csinalsz. Nem tartozol elszamolassal senkinek. Ha tobbet alszol majd, akkor el fognak mulni ezek az erzesek. Probalj a jo dolgokra koncentralni: van egy gyereked, vegre vege a terhessegnek, otthon lehetsz, jon a karacsonyi keszulodes, szep őszi ido van...ezekre gondolj! Rakj be valami jo zenet vagy egy filmet amit szeretsz.

2017. szept. 26. 10:45
 13/16 anonim ***** válasza:

Nekünk is ilyen volt az eleje. Ami bevállt: együtt alvás, hordozás, igény szerinti szoptatás és segítség kérése. A babák nem úgy vannak kitalálva, hogy 1 ember gondoskodjon róluk, ez csak az utóbbi 80-100 évben alakult így. Előtte évezredekig többen voltak egy baba és az anyukája körül.

Ha a férjed csak hétvégén van otthon, akkor segítsen hétvégén. Vigye le a kicsit sétálni te pedig aludj, pihenj, amit szeretnél (NE házimunkázz!).

Ha anyósod nem tud/akar a babaával segíteni, segítsen be a háztartásba, főzzön.

[link]

Olvasgass itt.

Gratulálok a picihez, lesz ez jobb is :-)

2017. szept. 26. 11:55
 14/16 anonim ***** válasza:

Jajjjj, mintha en irtam volna! Lehet, irtam is vmi hasonlot 4 evvel ezelott. :-P

Szornyu volt az eleje a fiammal, pont olyan baba volt mint ahogy te leirod a tiedet. Kb az elso 6 het volt extrem. Aztan vhogy megiscsak teltek multak a hetek. :-)

Az egyik valaszolo jol irta! Vedd be a lesz@rom tablettat!!! Ne ugy fogd fel, h mennyit nem aludtam mar megint, milyen faradt vagyok.

Vegyetek babaöbölt! Olyan kisagy amit a szuloi agyhoz lehet rogziteni, igy melletted van a baba. Ha erzi a kozelseged, megnyugszik, bealszik. (ezt a praktikat a 2. Gyerkocomnel vetettem be! Aldom a feltalalojat ennek a kisagynak)

Aludj vele, vagy csak fekudj mellette, mutogass neki csorgot, kepeket, enekelj. Mindezt lehet fekve, nem kell hordozni ot folyamatosan.

Kitartast!!!! Jobb lesz idovel! :-)

2017. szept. 26. 13:44
 15/16 anonim ***** válasza:
47%

Ugyanez, szóról szóra, kivéve hogy farfekvés ellenére megszültem és begyulladt a gátsebem. Hát az se jobb. Babó állandóan sírt és szopizott. A hordozókendőre én sokkal később találtam rá, ott se tetszett a babámnak mindegyik, de ha a tied elsőre elfogadja, akkor tedd bele és mozdulj ki. Alvásnál volt 5 hét, amíg rajtam aludt éjjel, simán visszament az ágyába, pár hete megint mellettem alszik.

Nappal kitaláltam egy evés-alvás-játék rendszert és ha aludt, aludtam vele én is. Ha fáradt voltam, férjem-anyukám leváltott és mentem aludni. 10 hónapos, a mai napig nem főzök, takarítás eddig kéthetente, amióta mászik gyakrabban. Vasalnivalót hazaküldtem pár hétig a mamáknak.

Mindenki mondta, hogy abbahagyja majd a sírást ha nem fáj a hasa, ha tavasz lesz, ha ez lesz, az lesz. Hát nem hagyta abba. Most ez a 9. hónap volt kevésbé sírós, inkább már csak hiszti van. A lényeg, ne azt nézd, hogy mikor múlik el, hanem hogy elmúlik. És mondogasd is hogy elmúlik.

Járjatok el babaklubba majd, én vittem gyógytornára is. Sokat segített a többi anyuka tapasztalata, a babám meg élvezte hogy nézhet másokat. Ezért szerette meg a hasonfekvést is, mert látta a többiektől.

Nekem segített még az is, hogy megszöktem egy órára és vettem magamnak szép új itthonra való játszós pólókat, de legalább vásároltam.

Fel a fejjel. Elmúlik.

2017. szept. 26. 17:32
 16/16 anonim ***** válasza:

Most meg lehet kövezni, de én egyik nap délután ettem egy kis mákos sütit, a gyerek este 9től hajnali 4 ig aludt, én meg 6 hét után először kipihentem magam. Jót tett a kapcsolatunknak :)

De ezt azért nem ajánlom túl sűrűn.

Fel a fejjel, nem fog örökké tartani ez az időszak.

2017. okt. 4. 06:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!