Hogy kell csinalni a tok, zoldbab es borso fozeleket, csak levest? Bovebben lent.!
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Én sem a zöldbab, sem a tök alá nem teszek hagymát.
Én így csinálom, imádja az egész család, és a 8 hónapos fiam is:
A zöldbabot/tököt bele egy nagy fazékba, annyi vízzel, hogy épp ellepje. A zöldbabhoz babérlevelet teszek, ha nincs friss kapor, de egyébként ha van, akkor azt teszek bele, meg a tökbe is. Kicsi só, a zöldbabba még delikát, a tökbe semmi más. Megfőzöm, a tököt rövid ideig kell. Majd ha már puha, akkor tejfölös habarást teszek rá. Semmi paprika, semmi zsiradék. Liszt és tejföl, de utóbbi jó sok. :D Végül magunknak még egy pici ecetet is szoktam bele tenni, de a gyerekébe még nem teszek.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
A borsófőzelék nálunk édes. Csinálok egy rántást, fölengedem kis vízzel, bele a borsó, csipet só, egy kis cukor (nem tudom, mennyi, kóstolni szoktam, elég édes-e). Pár percig keverem így, majd felöntöm tejjel. Ha kell, még rakok cukrot bele. A lányom imádja, ez az egyik kedvence.
Sóskát ugyanígy, mint a borsót.
Krumplifőzeléket azóta szereti, amióta nem ecettel, hanem paradicsommal savanyítom. Egy barátnőm adta a receptet. Pici olajba dobok két apróra vágott paradicsomot, picit dinsztelem, belerakom a krumplit, felengedem vízzel, sóval és babérlevéllel ízesítem. A végén rántást teszek rá. Felénk az Alföldön ecettel szokták, de az a lányomnak nem jött be.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
én is úgy csinálom mint a 2. válaszoló.
borsofőzi fokhagymával? brrrr, úgy én se enném meg :S
krémesre csináld
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!