Jogosan vesztem össze anyósommal?
Megértelek teljesen. Senki se szereti, ha ennyire beledumálnak az életébe, főleg ilyenkor. És a füle mellett is egy ideig tudja elengedni az ember.
Én simán, egyszerűen szoktam közölni, hogy nem vitatkozom, vagy én döntöm el, vagy én nem így látom jónak stb. De érthető a kiakadásod. Ami nem érthető, hogy a férjed miért nem védett meg.
"gyerek aludt, férjem végignézte ezt). Erre anyós, hát nagyon szép vagy mondhatom, itt hagyod a gyerekedet? Hozzátenném, az alvó gyerek mellett férjem mindig itthon szokott lenni"
Csak, ha alszik? Végignézte szó nélkül?
Én nem az anyós miatt problémáznék...
Én nem sz.roznék a helyedbe, megszakítanám vele a kapcsolatot.
A mérgező energiavámpír, okoskodókat iktasd ki az életedből.
Vagy a szemébe simán megmondanám. Ne pofázzon bele, Ő csak látogató, ha vmi nem tetszik ott az ajtó. A te házad ,a te várad, a te gyereked, a te életed.
Az a helyzet, hogy nagy a generációs szakadék. Az ő idejében (amikor neki volt picije), akkor még teljesen más volt a normális. Más volt a szopi rend, más volt a hozzátáplálás (ahhoz még kösd fel a gatyód :), lesz egy két okossága biztos), más volt a házimunka (mosó, mosogatógép, esetleg állatok). És mivel ő màr felnevelt legalább egyet, úgy gondolja, hogy jól csinálta. Ezért oszt téged. Nekem a nagyim ilyen. 80 éves, ő mindent tud. Nekem 8 és 3 évesek a gyerkőcök. Ráadásul eléggé tisztában vagyok vele, hogy sem mintaanya, sem mintafeleség, sem mintaháziasszony nem volt. De nekem tudja mondani. Pl tök hülyének nézett, hogy mennyit foglalkozok a gyerekekkel (de szó szerint, lenéző stílusban), majd dicsekszik mindenkinek, hogy a nagy kitűnő, a kicsi meg tud egy csomó mondókát.
A férjem oldaláról dédi meg beszólogatni próbált, hogy "mert mi 5 hósan tápszerrel tömjük (tejem már nem volt), rendes kaját nem eszik.
Úgyhogy nem egyszerű, a koruk és a rokonsági fok miatt illene tisztelni őket, de sajnos néha én is belemegyek ilyen csatákba, mint te. Ne aggódj, jól csinálod, vele meg ne foglalkozz. Egyébként nálunk van egy szabály a férjemmel, hogy mindenki a saját családját rendezi. A múltkor a dédi (férjem nagyija) kikészített, mivel én tudom bnkó is lenni (nem akarom megbántani), a férjemnek szóltam (nem volt itthon), hogy intézkedjen. Mindenkinek jobb így. Én is "elvárom" a férjemtől, hogy ne szóljon be anyukámnak, ha lehet, akkor majd én intézem a kényes szitut, fordítva is "elvárom". Valami ilyesmit meg kellen beszélnetek nektek is
Csak a szopis reszere irnek, szeretnelek megerositeni benne. Teljesen normalis, hogy az elso honapokban szinte allandoan cicin van. Novekedesi ugras van eleg surun, a tejet meg ugy tudja felszaporitani, ha ilyenkor minel tobbet mellen van (ez akar ilyenkor egy hetig is eltarthat, meg beallitja maganak a mennyiseget). Ilyenkor sok anyuka tevesen azt hiszi, hogy keves a teje, a gyerekorvos, vedono sibcs kikepezve szopis teruleten, es mar irjak is fel a tapszert.
A cumi, cumisuveg hasznalata em minden eseteben ugyan, de cumizavart okozhat. En nem vallaltam be ezt a rizikot, es mellette orultem is, hogy nem fogadta el, bezavarhat a szopasi technikaba, mert mashogy kell szivni, es sebes mellbimbot okozhat, illetve szopasi sztrajkhoz vezethet akar honapokkal kesobb is. A cumit, cumisuveget is hasznalo babak kizott nagyon gyakori a szopasi sztrajk 3-4 illetve 9 honapos kor korul, amit sok anyuka utobbi esetben leszokasi kiserletkent ertelmez, holott nemarrol van szo.
Szuper, hogy hagyod neki, hogy sokat szopizzon. A sok-sok szopi nemcsak megnyugtatja, hanem azzal, hogy nem varsz ki x idot, megsporolsz magatoknak egy csomo sirast, segited, hogy ne fajjon a pocakja (ha bizonyos idokozonkent, mondjuk 2-3 orankent eteted, akkor mar sok baba nagyon ehes lehet, hirtelen, gyorsan eszik tobbet, mint amennyi a pocakjanak jo, levegot is nyel jo esellyel kozben, es mar kesz is a hasfajas).
En is kiakadtam, szinte szo szerint ezt mondtam, bar nemaz anyosomnak, hanem a ferjemnek. En megbeszeltem vele, hogy az o szuleit o intezi, o tudja, hogy lehet veluk eredmenyesen kommunikalni, en meg az enyemeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!