Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit csináljak 8 hónapos...

Mit csináljak 8 hónapos babámmal, ha annyira székrekedése van, hogy picit véres a popsija?

Figyelt kérdés
2008. okt. 17. 10:56
 1/10 anonim ***** válasza:
Hivd fel a védőnőt,és kérdezd meg mit használhatsz rá. Nagyon szenvedhet a pici, biztos a hasa is fáj akkor nagyon. Vannak házi praktikát hashajtásra, de nem merem ajánlani őket, mert még pici a babód. Inkább a védőnő.
2008. okt. 17. 11:08
 2/10 anonim ***** válasza:
Tápszert kap ugye?Bizony hívd fel a védőnőt,mert lehet hogy váltani kell.Tápszerből nagyon sok készítmény van,van köztük olyan ami kifejezetten erre a problémára van.Ne szenvedjen az a picike.Jobbulást!
2008. okt. 17. 11:12
 3/10 A kérdező kommentje:

Anyatejes, meg ugye már eszik mást is, szerintem a cékla és a banán együtt...

Nagyon köszi.

Amúgy annyira nem szenved, csak mikor nyom..

2008. okt. 17. 11:26
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Ha anyatejes akkor más.Mos vezeted be az új ételeket,kell egy kis idő amíg alkalmazkodik az emésztése.Ki kell alakulnia normál bélflórájának,ami az emésztést segíti.Vagy ha szedett most antibiotikumot,az is lassíthatja a folyamatot.Szerintem hanyagold most a puffasztó kajákat,a banánt,az almát,répát,és inkább több joghurtot,vagy barackot,adj gyümölcsnek. Esetleg a levét is itathatod a kompótoknak,ill.100%-os gyümölcslé is segíthet.Így 2-3 nap alatt rendeződnie kell,ha nem akkor kérj segítséget.
2008. okt. 17. 11:34
 5/10 anonim ***** válasza:
Ja és a feneke gyorsan helyre jön,nem lesz baja.Egy kicsit kend be popsikrémmel belülről is esetleg hőmérőre teszel és úgy.Az megszünteti a viszkető érzést,és hámosít is.
2008. okt. 17. 11:47
 6/10 anonim ***** válasza:

Szia.

Adj neki LAEVOLAC szirupot.A lányom széklete 3 nap alatt helyrejött.Azóta is minden rendben szerencse´re.

2008. okt. 17. 13:01
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
A LAEVOLAC tömény cukorszirup,én nem adnám.Inkább szilvát,őszibarackot-ezeket akár lé formájában is-és olyan gyümit,ami hajt.Ő már elég sok mindent ehet.
2008. okt. 18. 00:38
 8/10 A kérdező kommentje:

Köszi lányok megoldódott. Kamilla tea volt a hatásos. Nem, én sem adok neki ilyeneket.

Köszi annak az anyukának is aki írt.

2008. okt. 18. 08:56
 9/10 anonim válasza:

Szia!

Egy 16 hónapos kislányom van, akinek már születése óta nagyon nehezen van széklete, az első pár hónapban szinte csak golyók voltak (tápot is kapott) és volt úgy, hogy az orrán jött ki az étel úgy erölködött.

Most már szinte mindenféle kaját kap, de nem változott semmit (én is ilyen voltam még ma is), mindent kipróbáltunk, hogy elérjük, hogy ne csak 3-4 naponta sikerüljön neki és ne óriási kemény golyó formában. Volt kamillás tea cukorral, szilvalekvár, aszalt szilvalé, paradicsomlé, mira víz, laevolac szirup, glicerines kúp ... (az utolsó 2 segített, de csak végső esetben használtuk). Mivel ilyenkor nagyon fontos a rost bevitele rátaláltam a 'weetabix'-re (a müzliknél található a tesco és kaisers-ben), ami majdnem 100% teljes kiörlésű búzából készült rostdús szelet és tejjel vagy táppal elkeverve lehet adni a babának már 6 hónapos kortól 1 fél szeletet, 12 hónapos kortól már 1-2 szeletet is lehet. Nálunk ettől teljesen rendbe jött a széklete és naponta max 2 naponta rendszeresen van. Terhesen én is ettem weetabixet naponta és feltételezem ettől volt naponta is székletem (mézzel és banánnal még finomabb és egészséges). Remélem tudtam segíteni.

2010. nov. 22. 14:55
 10/10 anonim ***** válasza:
Utolsó:valószínűleg már nem nagyon aktuális a dolog,mert ezt a kérdést pont 2 évvel! ezelőtt írta ki az anyuka...
2010. nov. 23. 21:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!