Ha van elég tejem, akkor is kóstoltathatok (pl:almát, őszibarackot) 4 hónapos babámmal?
Szerintem akkor felesleges. A védőnők mai álláspontja szerint a babák emésztőrendszere éretlen 4 hónaposan a hozzátáplálásra, főleg, ha addig kizárólag anyatejesek voltak. Ilyenkor a székletben is teljes egészében emésztetlenül megjelenhet az étel. A túl korai hozzátáplálásnak számos hátránya lehet, ezeket most nem sorolom fel, a tápszeres babákra szintén nem térek ki, mert nem arra irányult a kérdésed.
Szerintem ne zavard össze a babádat ezzel, 2 hónap, és bátran adhatod neki az almapépet, őszibarackpépet. Az ő kis életükben 2 hónap nagyon sokat számít fejlődésileg!
Szerintem se.
Még a tápszergyártók is azt írják, hogy 6 hónapos korig a csecsemő legjobb tápláléka az anyatej.
Én 6 hónapig kizárólagosan szoptattam, akkor kezdtem az almát, őszibarackot, sütőtököt.
FELESLEGES!!az emésztórendszere nem érett rá!!!!!!
babáknak 4-6 hónapos korukig „nyitott” a bélrendszere. A vékonybél sejtjei közötti réseken teljes makromolekulák is átjutnak, többek között teljes fehérjék és patogének, és ezek közvetlenül a véráramba kerülnek. Ez nagy hasznára van a szoptatott csecsemőnek, mert lehetővé teszi, hogy az anyatejben lévő hasznos antitestek sokkal közvetlenebbül jussanak a baba véráramába, de ez azt is jelenti, hogy más ételek nagy fehérjemolekulái és betegségeket okozó patogének is könnyedén átjutnak. A csecsemő szervezete ezeket az antitesteket a hatodik hónap környékén kezdi termelni, és erre az időre már be kell fejeződnie a záródásnak.
Miért nem kell sietni a hozzátáplálást, mert:
•nagyobb védelmet ad a betegségek ellen,
•a késleltetés időt ad a csecsemő emésztőrendszerének a megérésre,
•csökkenti az ételallergia veszélyét,
•segít megóvni a csecsemőt a vashiányos vérszegénységtől,
•megóvja a csecsemőt a későbbi elhízástól,
•segít az anyának fenntartani a tejtermelést
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!