19 hós lányomnak komoly székrekedése van! Mit csináljak még? Folyt. Köv.
Szia! Nekem is 19 hós lányom van, de mi 2 hónapja küzdünk emésztési problémákkal. :(
Esetleg adhatsz neki: joghurt -van amiben van rostos, teljeskiörlésű gabona, de rakhatsz te is müzlit bele. Esetleg szilvalekvárt vagy aszalt szilvát is kaphat. Kenyérféléből inkább teljes kiörlésűt vegyél és ami fontos a sok folyadék!
Nem kell hogy minden nap legyen széklete! Heti 3x ha van is egészséges!!
Ha attól a sziruptól nagyon híg a széklete,akkor inkább hagyd el! lehet,hogy 1x-i alkalom volt Nála!
Egy biztos: felnőtteknél is alkalmazható módszer,hogy minden reggel,miután felkel- evés előtt fél órával- meg kell inni egy pohár vizet- ez segít elindítani az emésztést (dietetikustól tudom!).
" A gyümölcsöt nem hajlandó megenni, így azt nem igazán tudok adni Neki! "- most akkor eszi valamelyiket,vagy nem?
mert ez nem nem igazán tiszta.
Napi egy joghurt- nem kell a drága Activia,bármilyen más joghurt is nagyon jó!, délben egyen levest,napközben igyon sok folyadékot (víz,rostos gyümilé,szörpös víz,tea)!
Tornázzatok naponta együtt,csináljatok guggolásokat. Élvezni fogja,és még hasznos is!-segít megindulni a székletnek.
Ha végkép nem segít semmi,akkor én a szirupból csak a felét adnám a minimális adagnak is!
Jobbulást a kiscsajnak!!
Üdv:3lányos
Narancslé hashajtó, és garantáltan nem fog hozzászokni. Kukorica szintén hashajtó sok kisgyereknél. A gyümölcsöt ha nem eszi az baj. Egyél te is vele, lássa hogy eszed, és úgy ő is enni fogja. A nagyobbik lányomat pl azzal szoktattam rá a gyümölcs-, és zöldségevésre, hogy délután, uzsonnaidőben, betettem egy mesét a tv-be, és közben nasiként ropogtattuk vele az almát, répát, karalábét. Felvágod pl csíkokra, és úgy tálalod, mintha ez nem is étel lenne, amit kötelező megenni, hanem úgy, mint plusz finomságot, tehát a gyerkben az rögzüljön, hogy a zöldség, és a gyümölcs az jutalom kb. A nagylányomnál ez olyan szinten bejött, hogy a mai napig is a zöldséges pult elött hisztizik, és nem az édességes sorban, pedig már négy és fél éves. Nem fontos a tv elött, a lényeg, hogy élmény legyen neki a közös szórakozás aminek a részét képezi a gyümölcsevés. Pl kiviszed egy parkba, leültök egy padra, és előadod, hogy "Nahát, és hűűű, de csuda dolog jön most", és előkapod a gyümölcsöt. Bohóckodd el, és előbb utóbb nem akar majd kimaradni belőle.
Aztán sok folyadék, leves,joghurt, mozgás.
Székletlazító élelmiszerek a gyümölcsök, a gabonafélék ( de csak sok folyadékkal ), a főzelékfélék, és a tejbedara, ill a puliszka is csodákat tud tenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!