Nem adják oda a cumiját a bölcsiben? Ez komoly?
Amikor elkezdett bölcsibe járni a kislányom, mondták, hogy vihetünk be alvós kedvencet, cumit.
Problémám az lenne, hogy pár napja bevezette azt a vezetőség, hogy nem adnak cumit a gyerekeknek egyáltalán, sem napközben, sem alvás időben. Eddig ha nyűgös volt, vagy valami baja volt a cumi megnyugtatta. Ezzel aludt el. Én otthon odaadom neki, ha kéri, de ez nem jelenti azt, hogy egész nap a szájában lóg.
Nálunk már nyár elején kijelentették, hogy nem tűrnek meg cumit a bölcsiben, őszre mindenk szoktassa le őszre a gyerekét. Amennyiben meglátják valamelyik gyereknél a cumit, elveszik és kidobják a kukába.
Szerencsére minket nem érint, de többeket igen, 2 hét múlva meglátom, mi a helyzet.
Egyébként azt mondják, hogy balesetveszélyes, ezért nem engedik.
na akkor nem csak nálunk van így. A nagyobb lányom sose cumizott, hiába próbáltam, ha nyűgös volt, neki nem kellett. A kicsi igényli. Múlt héten nem aludt bent a bölcsiben, de mától ott fog. 100%-ig biztos vagyok benne, hogy nem fog elaludni cumi nélkül. Nappal is sokat elkéri, párat szív rajta, aztán kiteszi, de ha nem kapja meg cirkusz van. Szóval tényleg nem egész nap lóg a szájában.
Miért balesetveszélyes? Ilyet még sose hallottam
Mondjuk én is ezt tenném.Ha alvásra kerül a sor és van olyan gyerkőc amelyik úgy alszik el hogy cumi van a szájában és mindig felébred,ha kiesik,akkor zavaró lehet a többire,mert felriad és vissza kell neki tenni a szájába.
Pár napig lehetnek ettől nyűgösek és utána csak jobb lehet,ha nem cumizik.
De lehet,hogy mivel nem az anyukája akarja leszoktatni a cumiról,előfordulhat,hogy könnyebben megy majd a gondozónő általi elvétel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!