Gyakorlott kismamák véleménye kelengye készletről! Kinéztem az OTTO honlapján egy kelengye készletet újszülött babámnak (Klitzeklein Újszülött kelengye, fehér, szürke színben), szerintetek ez egy hasznos alapkészlet a picinek?
Pluszban még gondolom kell hozzá venni tipegőt meg harisnyát sem látok a készletben, de mondjuk a fürdető-kesztyűt haszontalannak találom. Véleményetek a készletről?
Ez a készlet hány hetes koráig lesz jó neki szerintetek?
Köszi szépen.
Szia. Szerintem jó minőségű szett. Változatos öltöztetést tesz lehetővé.
De nem tudhatod előre mi válik be és mi nem a babádnál.
Én a lábfejes csecsemő nadrágot hiányolom. A kislányomra minden újszülött zokni bő, pedig már 3 és fél hónapos. Hosszú ujjút ritkán adok rá, mert nem szereti ha a fején kell áthúzni. Legjobban az átlapolós kombidresszek, kisingek váltak be.
Az se lehet megmondani hogy mikorra növi ki, hisz születhet 49-56 cm közt és ennél kisebb ill. Nagyobb is lehet :-)
Kisinget, pólót, lábnélküli nadrágot egyeltalán nem használunk. Zokni esélytelen, mert kb kettő percet van a lában, lerugdossa. A póló, kising felcsúszik,ha a babát ölbe veszed.
Eleinte a body és rugdalózó kombináció ment, most a jó időben csak rövid ujjú body, max nadrág.
Én is tescoban, auchanban vettem bodyt ötösével. Eleinte rengeteg kell, megy a kakilás, bukás, pelenkából kipisilés rendesen 😀
Nagyon szép a szett egyébként.
Nem vagyok meggyőzve.
a body rettenetesen kevés. megesik, hogy napi 3-5 db-ot elhasznál a baba (van ám hátközépig kakálós időszak is!).
azt nem mondom, hogy kising felesleges, mert én is sokszor adtam a gyerekre body fölé.
én vennék úgy 10-15 bodyt (mondjuk 10 rövidujjút, és 5 husszúujjút, attól függően, mikor születik a baba, egy részük lehet átlapolós, szerettük), ehhez úgy 5 pamut kisnadrágot (hogy lábfejes vagy lábfej nélküli, tök mindegy, nekünk nem volt gondunk a zoknikkal).
5-6 rugit vennék (nálunk ez volt a hálóruha, illetve kb 1 hónapos koráig a nappali gúnya is)
5-6 kising, póló
3-5 pár zokni, vagy tutyi.
a lábfej nélküli ujjatlan rugik (vagy minek nevezzem?) is nagyon jók, szerettük. ebből is volt 3-4 darabunk.
én imádtam, ha csinos volt, így volt már az első hónapban a ruhatárjában farmer, vászonnadrág, kockás ing... orvoshoz rendszerint így menünk :)
amúgy szerintem ez így piszok drága csomag, főként, hogy vannak benne olyanok, amiket vsz sosem fogsz használni.
Nagyon szép kis szett. Max 3 hónapos korig jó.
Az én babám ősszel fog születni, 56-osból kevesebbet, 62-esből több ruhát vettem neki. Javasolták, hogy vegyek sok fehér bodyt meg rugdalózót, lehet fehéríteni. Vettem néhány szettet is persze. Bodyból nekem nagyrészt hosszú ujjúk vannak, nyárra jó a rövid. Vettem még pár nadrágot, szakálkát, hálózsákot, néhány kiszoknit, vastag harisnyát. 1-2 pulcsit, bundazsákot fogok még venni szezonban. Nyári babának napozó kell inkább ezek helyett.
Tesco kisruhák szuper minőségűek, amiket vettem, lidl, aldi is sok jó cuccot kínál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!