Szerintetek elég lesz enyi ruha újszülött korban? Ti miből hányat vetettek?
Februári baba lesz. Amiket edig megvettem:
7 db rugi
3-4 rövid ujjú body
4 hosszú ujjú body
Zoknik kb 10 db
4 kis sapka
Bundazsák
4 db kis hosszú ujjú felső
4db nadrág
3 harisnya
Textilpelusok
Plédek
Ezekböl a legtöbb 56os méret de van közte 62es is. Ti mit vetettek még? Mivel kellene még pótoljam amire biztos szükség lesz?
Köszönöm
Jajj, bocsánat, látom hogy február, benéztem.
Szerintem zokni tök fölösleges, mert nem fog mezítlábazni, rugdalódzó a legpraktikusabb tapasztalatom szerint 3-4 hónapos korig én csak azt adok rá otthonra, plusz ha kell még valami vékonyat.
Én a hálózsákot preferálom éjjelre, nappal takarom csak takaróval.
A mennyiség nehéz kérdés, ha nem bukós a baba akkor napi egy ruha elég, a viszont a bukós babámnak napi 4 garnitúra kellett, akkor a 4 rugi semmi szinte...
Ez annyira egyeni, hogy ki, hogy szereti oltoztetni, mi szamara a praktikus.
Nalunk pl. a nadrag/harisnya eleg sokaig tiltolistas volt, mert a koldoke lassan gyogyult, semmit se viselt el a derekan. Polot amig nem allt, jart, nagyon ritkan adtam ra, mert nem praktikus, mert felcsuszik, alagyurodik, kint van a dereka...
Nalunk a body+rugi(vekony pamut) volt az elso felevben a fo oltozet. Abbol pedig keves lett volna annyi, amennyit felsoroltal. Bukos babanal 2-3 nap alatt elfogy.
Szerintem kezdetnek elég. Aztán majd úgyis rájössz, hogy ebből-abból többet vagy más fajtát akarsz.
Én kb. ennyivel kezdtem. Bukós volt a babám, így textilpelus mennyiséget meg kellett duplázni (kb. 30 db volt csak elég). A rugik nagyok voltak, az 56-os is némelyik (attól függ, milyen márka), mi végül vettünk pár 50-est. Pedig 3710 g volt és 50 cm a babánk, de mégis alul kihúzta a lábát a rugiból, olyan nagy volt rá.
De ezek mind olyan dolgok, amit majd akkor tapasztalsz, ha megszületik a baba, úgyhogy szerintem egyelőre elég, amit vettél.
szerintem hosszu ujju body-bol nem jonne rosszul meg par darab.
rugibol 7et vettem body talan 8 korul volt vegul bukos babam lett es mehettunk meg vasarolni jopar darabot ezekbol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!