3 hetes babát hogy lehet elaltatni?
Figyelt kérdés
Már próbáltunk mindent!Most az vált be, hogy szopi után beteszem a babakocsiba és tologatom, de ez azért nem megoldás, hogy csak így tud elaludni. Mi lesz később? Tanácstalanok vagyunk. Ha szopi után beteszem a kiságyába, magától nem alszik el, pedig simizem is közben. Ha felveszem és ringatom, akkor nagy nehezen elalszik, de ha lerakom újra felkel. Egész nap fent van, csak este alszik pár órát! Azt olvastam, hogy egy ilyen pici babának 24-ből 20 órát kellene aludnia.Mit tanácsoltok? Mit kéne tennünk?2010. máj. 18. 08:46
1/5 anonim válasza:
A fiam is nagyon szerette a babkocsit, abban volt egy mózeskosár, ahhoz ragaszkodott. Tologasd, ha úgy alszik, nagyon oici még ahhoz, hogy ne aludjon. Majd kialakul az is, hogy hogyan tud elaludni/aludni. Sokan írják, hogy mit nem szabad, én alkalmazkodtam a babához sok mindenben, amíg ilyen pici volt, 1 évesen már rég átaludta az éjszakákat. Nekünk ami biztos volt, az a nappali egy nagy alvás, amit kint az udvaron a babkocsiban aludt. Ha elmúlik ez a rossz idő, altasd a szabadban, akkor tuti aludni fog.
2/5 anonim válasza:
Szerintem ne aggódj, egyszerűen csak megviseli a "külvilág". Már érzékeli, hogy valami más van, mint eddig volt a pocidban, és meg kell békélnie a helyzettel. Kislányom úgy 4-5 hetes korára jutott el odáig, hogy megszokta a kintlétet, és utána nem volt gond az alvással sem nappal, sem éjjel. 3-4 hónapos koráig mindig cicin aludt be, aztán mikor már nem aludt el szopi közben, megpróbáltam csak úgy betenni az ágyába ébren, vagy már félálomban, és simán elaludt egyedül is. 2 hónapos kora óta átalussza az éjszakát. Lehet, hogy szerencsém van, de nálunk így zajlott. Csak azt tudom javasolni, hogy türelem, nekem is anno ezt mondta a védőnőnk, mert időbe telik, mire egy újszülött idegrendszere megszokja a külvilágot, és ez leginkább az alvás rovására megy.
3/5 anonim válasza:
szerintem kell még neki a közelséged.még ne tedd a kiságyba,még bújj mellé,add neki a cicit,vagy szorosan legyél mellette.még ez kell neki,és ezért nem tud elaludni.ne ringasd,csak bújj hozzá.éreznie kell téged,mert 9 hónapig érzett és most nem tudja hogy hol vagy.ettől nem lesz elkapva,most ez kell neki!írj,hogy hogyan alakult!
4/5 anonim válasza:
A lanyom 3 honapos koraban aludt el egyedül a kisagyaban, ugy hogy addigra megtalalta az ujjat, 3 hetesen ez meg nagyon korai. Ringasd, tologasd, ne felj, nem marad igy. Bugyolald be puha, meleg takaroba, szoritsd magadhoz, most meg ez kell neki. Es a lanyom annak idejen mindig sajat magat ebresztette fel a kis keze hadonaszasaval, amiröl ugye azt sem tudta, hoyg az az ö keze. A ferjem mindig szorosan becsomagolta es az volt az esti altatas. Izgultunk is mi lesz, ha majd 7 kilo lesz, nehez lesz hordozgatni, de addigra ez mar reg nem volt tema. Allandoan valtozik!
5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat!
2010. máj. 20. 15:27
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!