Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 5 hónapos babát mennyi ideig...

5 hónapos babát mennyi ideig tart nektek este elaltatni?

Figyelt kérdés
Nekem 1,5-2 óra minden este. Már totál kivagyok tőle. Miért nem tanulja már meg, hogy este aludni kell? A szakirodalom szerint csak ez első pár este nehéz. A kiságyban alszik el egyedül, de előtte órákig vergődik. Nem éhes. Nekem miért tart ennyi ideig? Van esti rituálé is.
2010. aug. 7. 21:16
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Igaz az én babám már 6 hónapos, de 5 hónaposan is könnyen elaludt, bár volt 1-2 alkalom amikor nehezebben, és el kellett ringatni!

Nálunk 7 körül van fürdés, és 7:45-8 körül szopik majd tápszert is eszik! Ha befejezte az evést megbüfiztetem és így alszik el!

2010. aug. 7. 21:20
 2/11 anonim ***** válasza:

4.5 hónapos és már 1-2 hónapja minden este 9-kor alszik el. Én hozzá igazodtam. Hiába kezdeném altatgatni 7-kor, akkor is 9-kor aludna el. Így mi 1/2 8-kor fürdetjük, 8-1/2 9-ig kaja van cumisüvegből, utána cici és el is alszik vagy cicin vagy a kiságyban. 4-kor kel, eszik és vissza is alszik szépen.

A te babád is egy bizonyos időpontban alszik csak el vagy az altatástól számítva másfél-két óra? Miért nem kezditek később az esti rituálét?

2010. aug. 7. 21:21
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Én akkor szenvedtem így,amikor a babám még nem akart aludni,csak én akartam,hogy aludjon.Ha nem álmos,hagyd még játszani egy kicsit.
2010. aug. 7. 21:25
 4/11 anonim ***** válasza:
Szerencsés vagyok,mert fürdés,szopizás után a hálózsákba teszem,bekapcsolom az altatós cd-jét amit-1 hetes kora óta hallgat minden este és beteszem az ágyba.1-2 perc és szundi reggelig 5 hetes kora óta:)
2010. aug. 7. 21:28
 5/11 A kérdező kommentje:
Azt olvastam, hogy egy ennyi idős gyerek max. 3 órát bír ki ébren. Úgyhogy úgy igazítom a napi alvást. De ez sem könnyű, van, hogy néha előbb, vagy később ébred fel a délutáni szundiból. De teljesen mindegy, hogy mikor aludt utoljára, akkor is ez megy. 8-kor fürdünk, cici, aztán leteszem aludni. Onnantól kezdve megy az ordítás 1,5-2 óráig. Most is, a férjem tutujgatja a szobájában, mert nekem már elfogyott a türelmem. Próbálom, hogy cicin aludjon el, de 10-ből 1-szer sikerül, egyébként lefordul róla, hogy már nem kell. Ringatni nem is lehet, mert egyből befordul, és keresi a cicit. Zene nem köti le, mi a hajszárítót szoktuk bekapcsolni, de az sem mindig jó neki, csak ha már nagyon ki van purcanva.
2010. aug. 7. 21:35
 6/11 anonim ***** válasza:

Első vagyok!

Nappal mennyit alszik? Az én lányom nappal 1,5-3 órát, ha alszik! Sajnos nem mindig úgy van ahogy a könyvekben le van írva!!

2010. aug. 7. 21:42
 7/11 anonim ***** válasza:
Szia!A 3. babám 6 hós,de 4 hós kora óta este és nappal is elalszik egyedül.Nem tudom az utolsó nappali alvás és az esti között mennyi idő telik el nálatok,mert ott is lehet a bibi ha túl kevés.Nekem du 2-3tól este 8 ig felvan.7-kor fürcsi,szopi,fekvés.Az ágyában egy zenélő méhecske dalol neki,azt szereti,de van hogy már cicin alszik.Estefelé mi levegőzünk is.Lehet nem igényel annyi nappali alvást.Kitartást,sok sikert:)
2010. aug. 7. 22:11
 8/11 anonim ***** válasza:
Szia! Ahogy olvasom a válaszaidat, én azt próbálnám ki, hogy megfigyelem, mi az a fix, amikor magától kell, és mik azok a napi fix időpontok, amikor tuti elálmosodik, és ezek köré igazitanám a napot, nem forditva. Este is biztos látod, mikor jön ez az az idő, hogy már csak felpörgött és fáradt, dörzsöli a szemét, vagy szopja az ujját, stb, nem tudom, nálatok mik a tünetek. Na ekkor kellene fürdetni és lerakni aludni szerintem. Sok sikert, akárhogy is döntesz :)
2010. aug. 7. 22:20
 9/11 A kérdező kommentje:
Nappal kb 1 órát ha alszik, de van, hogy csak 3-szor 10 percet. Szóval nem az a baj.
2010. aug. 7. 22:20
 10/11 anonim ***** válasza:

Nálunk akkor bajos az altatás este ha nappal keveset alszik, akkor este nagyon nyűgös és nehezen alszik el. Ha nappal aludt sokat este sincs gond.

Szerintem mivel keveset alszik nappal fáradtabb lesz estére és így nehezebb lesz neki elaludni. Nálunk ez van.

2010. aug. 8. 07:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!