Hol a határ a gyerek lepasszolása és a (jogosan járó) énidő között?
A nagyok,pici koruktol kezdve a hetvegeket valtva toltottek a mamaknal.nem azert mert en igy akartam,hanem mert a mamak "elraboltak" oket...na jo,en sem bantam annyira.rossz alvok voltak,hetkoznap alig aludtam.a hetvegeket nem csavargassal,hanem pihenessel,takaritassal toltottem.es altalaban foztem egy-ket fele kajat amit fagyasztani lehet,igy kovetkezo heten annyival konnyebb volt.
A pici is 4 hosan volt eloszor a mamanal,igaz felujitas miatt.kb 1-2 havonta kiviszik magukhoz 2-3 ejszakara.o is nagyon rossz alvo,szinten probalom az alvast potolni,es a nagyokkal kozos programot csinalni olyankor.na meg persze apaval.14 hos a pici.most hetvegen is mamanal lesz,mi pedig ocsemmel es a baratnojevel megyunk moziba szombaton este.
Legutobb aprilis vegen volt kint 3 napot.
Ezeken kivul nincs olyan,hogy massal lenne,max ha orvoshoz megyek.
Nekem ez boven belefer,mas meg ki van rajt akadva.
A nagyok 4 es 2 evesek voltak mikor elvaltunk az apjukkal,hozza is menniuk kellett.azota ex anyosom megy ertuk minden heten kedden,es csutortokon vagy penteken attol fuggoen,hogy apas hetvege van e,vagy sem.ez benne is van a valasi papirban.apas hetvegen annal a mamanal es apjuknal vannak,en hetvegemen altalaban szuleimnel.
5 es 7 evesek voltak mikor ex anyos elvitte oket gorogbe.azota evente mennek.balatonra nyaron havonta 10 napra,plusz kirandulni 2-3 napokra parszor.
A picit is fogja vinni a mamaja amint annyi idos lesz.mar meg van tervezve reszukrol,hogy kovetkezo nyaron hova mennek vele.
Hl
Nemsokára 2 éves a lányom.
Havonta megyünk anyukámhiz, ilyenkor 2-4 órát ő vigyáz rá, még mi bevásárlunk nekik (nincs autójuk, ilyenkor gyüjtővel vesszünk neki egy havi adagot)
Aztán elmegyünk a férjemmel cukrászdába, vagy csak sétálni.
Kb 2 havonta apával van egész délután ekkor a barátnőmmel ülünk be valahova.
Most egy hetet leszeünk a lányommal mamáéknál.
Szombaton jöttünk. Akkor elmentünk vásárolni, tegnap átmentem a szomszédba csacsogni.
Pénteken megyek barátnőzni, de akkor már apa is itt lesz, ő vigyáz majd rá.
Én ezt az időt még kevésnek is érzem.
2 hetente jól jönne 4 óra mikor barátnőzhetek, vagy még jobb lenne ha apával mehetnénk ketten valahova
Aki az odalon megkapta a magáét, az azért volt, mert Péntek estétől Hétfő estig lepasszolja a nagyiknak, utána megy a gyerek két napot bölcsibe is, majd kezdődik az ördögi körforgás elölről, mert kell az énmegmiidő ugye apukával, szabaszellemben nevelik, bár inkább a nagyszülők... és most készülnek 15 napos lepasszolásra mert kell a pihenés, bár ki tudja, mit pihen ki, nem is érdekes. :) a lényege hogy ettől ő meg van arról győződve hogy jó anya, mert van két olyan napja a kislánnyal, hogy non-stop vele van.
De hogy a kérdésre is válaszoljak, nekem is iszonyat nyomasztó volt, pedig vágytam szépítkezni. Ennyi bőven nem a világ.. menj nyugodtan. :)
Nekem van egy 5 évesem, és egy 1 évesem. Kövezzetek meg, de mindketten 1 éves koruk után töltötték ott az első éjszakát a mamánál/keresztanyunál. Jó, a kicsi még csak egyszer aludt a keresztanyukájánál, ahol teszem hozzá átaludta az éjszakát, itthon meg óránként kel. Vidáman, boldogan fogadott, én is kialudtam magam. A nagy olyan 3 hetente jelzi, hogy ottaludta a mamánál. Persze ezt ő választja.
Én hetente 1x 2 órát jógázni vagyok. Ekkor apával vannak. Ezen kívül havonta 1x szépészkedni vagyok. Ez is 2-3 óra. Ilyenkor vagy apánál vannak, vagy valamelyik közeli rokonnál, pl mama/keresztanyu. Általában ilyenkor haza sem akarnak jönni. :D
Ezen felül én olyanok miatt passzolom le őket, és megint kövezzetek meg nyugodtan, ha mondjuk elmegyünk nagybevásárolni, ilyesmi. Meg persze ha ügyet intézünk.
Amúgy mi az esetek többségében együtt vagyunk. A nagy is ebéd után velem van, elhozom az oviból.
Na de röviden, szerintem addig bőven belefér akár heti 2-3 nap is 1-1 óra távollét, míg az a gyerkőcnek sem jelent problémát. A nagynál én is aggódtam, hogy jaj, mi lesz ha nem vagyok ott, de megedződtem. Tudom, hogy jó kezekben van olyan helyen, akik vigyáznak rá, és ahol jól érzik magukat. Nem beszélve arról, hogy kell az is, hogy csak apával legyenek a gyerekek. Úgyhogy szerintem nem kell, hogy lelki furcija legyen valakinek azért, mert akár munka után elmegy még heti 2-3 alkalommal edzeni, vagy fodrászhoz. Minden gyerkőc, minden gyerek más. Máshogy igényli anya közelségét is. Persze ha üvölt a gyerek, hogy anya ne menj el, akkor ott el kell gondolkozni. Bár nálunk általában ez úgy néz ki, hogy szia kicsim, sietek haza- szia anya, nem kell sietni, a kicsi meg bőszen integet, hogy pápá. Úgyhogy ha úgy érzed kell egy kis szabi, akkor nyugodtan menj el. Abszolút nem lepasszolás, főleg ha a gyerek a lepasszolt helyen is jól érzi magát. :)
"Napi 1-2 óra normális. De pl amit a húgom csinál, hogy naponta du 4től este 10ig haverozik, az sok."
Napi 1-2 óra is marha sok. Nálam legfeljebb heti 1-2 óra működne, én megmondanám neki, hogy talán ha megszülte a porontyát akkor foglalkozzon ő vele, mert nem vagyok pótapa. Persze ilyenkor megsértődni a legkönnyebb, de akkor nem kellett volna gyereket szülni, ha nem képes vele foglalkozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!