Nálatok bebújhat mellétek reggel a gyerek az ágyba? Van valami időbeli határ, ami előtt visszakülditek? (Pl. Reggel 6 óra. )
Több verziót is kipróbáltunk, ebben valahogy nincs kialakult módszerem. Nálunk gyerekfüggő.
-Az első nem volt átjárogatós. Nem mondom, hogy vasárnap reggel sosem bújt mellénk, amikor ébredeztünk, de jellemzőbb volt, hogy arra keltünk, már bőven játszik.
-A másodikat babaként sosem vittem be az ágyunkba, nem igényelte. 4 éves kora körül lett igénye a velünk alvásra. Mókásan csinálta, előre megbeszélte velünk, mikor alhat velünk. 7 éves korig csinálta.
-A harmadik baba korában hajnali 5 körül kéreckedett át az ágyunkba. Amikor nagyobb lett, akkor is átlag hetente megjelent éjszaka a takarójával. Ő is olyan 7-8 évesen hagyott fel vele.
-A negyedik sokáig egyedül aludt, aztán jött a hajnali átmászkálás. Most 2 hónapja viszont a nővérével alszik, és eszébe sem jut átjönni. A nővére 11 évvel idősebb, ő kezdeményezte az együtt alvást a húgával. Ha a barátnői nálunk alszanak, a kicsi nem csinál gondot, velünk alszik.
-Az ötödik fura madár. Olyan, mintha éjjel-nappal rám lenne ragasztva. 3 éves múlt, de még mindig igényli a gyakori kontaktust. A saját ágyában alszik el, hajnali 2-ig bírja, és jön át hozzánk. Nem zavar, jó vele aludni, és majd ő is kinövi, mint a többi. Valahol még örülök is neki, mert ő az én kis utolsóm:-)
A lányom 4 éves. Általában én ébresztem 7-kor. Hétvégén jöhet, bebújhat.
De a héten valahogy átment korán kelőbe. Fél 6 körül minden reggel megjelent. Visszakísértem, de 6-nál tovább képtelen volt ágyban maradni. Én felkeltem hozzá, alapjáraton korán kelő vagyok, nekem nem gond. De a párom kiosztott, hogy mit gondolok, minek kell felkelnem 6-kor. Mert hogy a gyerek tanulja meg, hogy 7 előtt nem jöhet ki az ágyából, mert majd azon veszem észre magam, hogy egyre korábban jön.
Nekem nem gond, felkelek vele. Engem az sem zavarna, ha bebújna mellém reggel, de a párom erről hallani sem akar. Nekem kicsit vaskalaposnak tűnik az ő módszere.
Én úgy gondolom, hogy most még felkelek, vagy ha olyan van, bújjon be kicsit mellém, előbb-utóbb úgyis kinövi. Eljön majd az idő, amikor nem kell felkelnem hozzá reggel, de még kicsi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!