Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szorulása van a babámnak,...

Szorulása van a babámnak, beszorult egy kakidarab a popójába. Mit csináljak? SOS

Figyelt kérdés

a napokban krumplit adtam neki, sütőtökkel, répával, almával. Szívesen fogyasztotta. Amúgy tápszeres, 4hós. Az előbb nagyon sírt amikor próbált kakilni, tisztába tettem és láttam hogy beszorult neki egy darab. Amennyit lehetett "kipiszkáltam". Adtam neki espumisan cseppet, és sok folyadékot.

Van valami tanácsotok? Eddig csak almát, barackot, krumplit, sütőtököt, répát kapott.

Bocsi a részletezésért, de teljesen tanácstalan vagyok, ő meg csak sír. Félek h aranyeret v valami csúnyaságot kap.

2010. máj. 16. 10:26
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
76%
adj neki egy glicerines kúpot (síkosítja a végbelet, és könnyebben kicsusszan)
2010. máj. 16. 10:28
 2/22 A kérdező kommentje:
olyat hol lehet venni? lázcsillapító kúp van itthon csak.
2010. máj. 16. 10:30
 3/22 anonim ***** válasza:

Ha nincs, akkor az is megteszi, ha vmi zsírosabb krémmel megpróbálod bekenni. Unokahúgomnak az is segített (hatttalmas golyó jött ki szegényből)

Egyébként gyógyszertári készítmény végszükség esetére (nekünk egysze-egyszer használni kellett, mert igen szorulásra hajlamos a babám) Egy időre hagyd el a krumlit, répát, almát. Adj neki sok sütőtököt, barackot, szilvát, de nekünk a körte (nestle vilmosk.) a tuti, attól tele a pelus. Kb másfél hónappal a hozzátáplálás megkezdése után szépen beállt az emésztése. Jobbulást babádnak!

2010. máj. 16. 10:35
 4/22 Nemo kapitány (V.A.) ***** válasza:

A patikákban van beöntéshez való körtefecskendő is (kicsiknek is kis méretben) de csak ha tényleg kell!

Rendelni és lehet vagy Bp.-en átvenni:

Itt a hivatkozás:

[link]

"A végbél öblítésére használatos eszköz, különböző méretekben.

Mérettõl függõen az újszülöttkortól idõs korig alkalmazható. Színük vörösesbarna. A kanül fehér, gömbölyített végû, biztonságos."

2010. máj. 16. 10:36
 5/22 anonim ***** válasza:

Én is a glicerines kúpot javaslom. Sztem irány a legközelebbi patika.

Üdv: Juliee (29) egy 9 hónapos kislány anyukája

2010. máj. 16. 10:46
 6/22 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszokat. Az espumisan csepp mennyi idő után hat?

Hogy kenjem be neki belül zsíros krémmel? Popsikrém jó?

2010. máj. 16. 10:47
 7/22 anonim ***** válasza:
Jó vastagon kend be popsikrémmel a lázmérője végét,és azt kb.1-1.5 cm re,próbálj vele kicsit körkörös mozdulatokat végezni.
2010. máj. 16. 10:49
 8/22 anonim ***** válasza:

Az espumisan nem tudom, az infacol pár nap múlva hat ha rendszeresen alkalmazod (azért írom ezt, mert hasonlók). De ha beszorult a kaki, akkor a hashajtó sem lenne a legjobb sztem, mert kitolni nehéz neki. Jó ha a végbélnyílás környékét masszírozod krémmel (ha látod is a kakit) A lázmérő akkor segíthet, ha fel tudod dugni. Akiről írtam, neki látni lehetett, de nem tudta kitolni, mert akkora volt és olyan kemény. Bocsi a puritán fogalmazásért, de máshogy nem tudtam...

(első voltam) Remélem, hamar megkönnyebbül babád!

2010. máj. 16. 11:03
 9/22 A kérdező kommentje:
voltam gyógyszertárba, vettem glicerines kúpot, de még semmi hatása nincs :-( nagyon sírt, most elaludt.
2010. máj. 16. 12:18
 10/22 anonim ***** válasza:
Adj a babának minél több őszibarackot,a legjobban az inditja meg a székletet,meg a körte. Lé,és gyümi formájában. Én egyébként édeskömény teát itatok minden nap a kiscsajszimmal,és sok vizet.
2010. máj. 16. 12:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!