6 hónapos kislányomat szeretném leválasztani a cicizésről, mert már elég kevés a tejem is és nagy kínlódás az egész szopizás! Hogyan csináljam? Hogy mondjam meg a védőnőnek? Tovább lent!
szia
de igen, feltétlenül szükséges a tápszer, még sokáig!
egyszerűen elmész az orvoshoz és megmondod, hogy elapadt a tejed, és felíratsz tápszert. aztán leállsz a szoptatással, ha ilyen kevés tejed van, nem is fog feszülni, meg ilyenek.
én úgy voltam, hogy kevés volt a tejem nagyon, kb. 40, max. 50 ml-t szopott a baba. aztán kórházba került, én meg itthon, ezért nem tudtam szoptatni és fejtem, de így még kevesebb lett. mikor hazajött a kórházból, még egyzser utoljára megszoptattam, akkor 30 ml-t szopott, és utána már többet nem. semmit nem csináltam, nem borogattam, és nem volt semmi gond, nem is fájt. annyira kevés volt már a tejem, hogy nem is termelődött tovább.
Szia!
Nekem is egyre inkább csökkent a tejcim, 6 hósan szoptattam utoljára reggel. Én így csináltam:
5 hónaposan kezdtem az elválasztást: reggel szopi, tízórai gyümi+tápszer, ebéd szopi, uzsi tápszer, vacsi-szopi.
2 hét múlva: reggel szopi, tízórai gyümi, ebéd főzi+tápszer, uzsi-tápszer,vacsi-szopi
1 hét múlva: reggel szopi, tízórai gyümi, ebéd, főzi+tápszer, uzsi tápszer, vacsi tápszer
6 hónaposan reggel tápszer, tízórai gyümi, ebéd főzi, uzsi és vacsi tápszer
1 hónap alatt álltam le teljesen a szopiról.
A védőnőnek meg szerintem nem tartozol magyarázattal. Fél évig szoptattál, ügyi vagy! A tejalkapú étkezés viszont nagyon fontos a baba minimum 1 éves koráig, kezdetben 3, aztán 2 minimum kell!
7 hónapos anyuka
Az én lányom 6 és fél hós,már csak reggel és este szopizik. Én nem szokattam le,magától állt be a rend a hozzátáplálástól.Egy jó tanács,hogy először szokasd inkább meg vele a tápizást,aztán kezd el elhagyni a cicit. Én még mindig szeretnék szoptatni,de sajna már nem nagyon kell a csajszinak,csak szenvedünk,de muszáj,mert nem fogdja el a tápit,sem tejpépet,sem társait....
A védőnődnek sztem se mond,mert úgysem ért meg. inkább mond azt,hogy már elapadt a tejed.
Én nem nézlek le ezért,nagyon is megértelek,mert tudom mi az a kínlódás. én 3 hós kora óta küzdök. (1 Hónapja eszik gyümit,meg főzit)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!