Tenyleg nem szabad megnyalni a cumit es miert nem ha nem?
Figyelt kérdés
Van hogy nincs keznel 1 vizcsap es megis valahogy meg kell tisztitani a cumit. Ti akkor mit csinaltok?2010. máj. 11. 16:59
1/10 anonim válasza:
Nem a legszerencsésebb! mivel a szánkban van a legtöbb baci és a nyállal átadjuk a babának is, ezért nem ajánlják. Főleg, hogy a fogszuvasodást okozó baktériumok is így kerülnek a babák szájába... Én úgy oldottam meg a dolgot, hogy vittem magammal több cumit is meg egy kis üvegben vizet (eleve inni is kell), ha leesett a cumi, lemostam abból..
2/10 anonim válasza:
Nem tudom, én most vagyok terhes, de szerintem a helyzet adja. Mi van, ha a buszon esik le a földre? Ott nem csurgathatom a vizet. Egy tiszta zsepi megteszi, ha csak poros lett. Ha pocsárba esik az utcán, akkor tuti meg kell mosni. Igazándiból anyáink, nagyanyáink ekkora ügyet nem csináltak egy kis bacilusból, mégis felnőttünk. Húgomnak például már annyira vigyáztak a higiéniára, hogy a végén mire bekerült oviba, végig betegeskedte az óvodát. Nem azt mondom, vigyázni kell a bacikkal, de nem kell nagy ügyet csinálni belőle, ha leesik a cumi. Kismilliószor leesik, és akkor egy liter víz se lenne elég:D
3/10 anonim válasza:
Nálunk a gyerekorvos asszisztense mondta, hogy olyan bacik lehetnek a mi szánkban, ami extrém esetben halált is okozhatnak egy babánál. Nekem ez azért eléggé hihetetlennek tűnik, de azóta nem merem bevenni a cumiját semmi esetben sem a számba.
4/10 anonim válasza:
Szerintem sem tanácsos. Én vettem cumitartó csipeszt,amit a ruhájára csiptetek,így ha ki is köpi nem esik le,és nem tudja ledobni sem.
5/10 anonim válasza:
Mert az ember szája tele van bacikkal. Pont ezért az ember harapás a legveszélyesebb. A kutya szája is tisztább, mint a mienk és ez teljesen komoly. Ha letörlöd vmivel, sokkal jobban jársz, mintha Te próbálod nyállal tisztítani. Nekünk nincs cumink, de ált. van nálam víz a babának, rátenném zsepire és pl. azzal.
6/10 anonim válasza:
Én bekaptam a cumiját egy jó párszor,és nem lett semmi baja,egy kezemen megtudom számolni hányszor volt beteg,most 2,5éves.
7/10 anonim válasza:
Szia!
Én mindig bekapom a cumiját ha a helyzet úgy kívánja!
8/10 anonim válasza:
a szájban lévő streptococcus mutans nevű bacit kaphatja így el a baba, ami fogszuvasodást okoz, és ha egyszer megtelepedett a szájban, onnantól kiírthatatlan... szóval főleg rossz fogú anyukák/nagyik óvakodjanak megnyalni a baba cumiját/kanalát, mert így fertőzhetik meg a kicsit, ráörökítve ezzel egy életre a rossz fogakat..
Mellesleg szerintem gusztustalan dolog is, szóval én inkább csak megtörlöm, ha van nálam egy törlőkendő vagy zsepi, némi kosztól úgyis csak erősödik az immun...:) vagy ha nagyon koszos lett, akkor ez van, nem adom neki oda, így megyünk haza...
9/10 anonim válasza:
Mi ezért vettünk cumitartó-láncot, itthon meg tudom mosni, de ha elmegyünk mindig használjuk. És van egy pót cumi is, szintén tartóval, ha mégis valahogy leesne. Így is állandóan szöszös a keze, amit a szájába vesz, épp elég az, amit így "megeszik".
10/10 anonim válasza:
Fogorvos vagyok,Azért nem mert a szánkban több baktérium található hiába mosol százszor fogat mint a popsinál/bocsi szebben nem tudom leirni/szóval nem egészséges!Inkább vigyél tartalék cumit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!