Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Tényleg nem kéne már szopiznia...

Tényleg nem kéne már szopiznia éjjel 3,5hós babámnak?

Figyelt kérdés

A helyzet a következő: Kisfiam 3970gr, és 57cm-vel született. A három hónapos mérésen volt 6950gr és 67cm.

Ma voltam vele a dokinál , mert megfázott, és mondtam neki, hogy szegénykém egész éjjel alig aludt és enni sem kért, pedig mindig szokott kb 4óránként, de van , hogy 3óránként éjjel is cicizni. Erre a dokim csodálkozott, hogy minek eszik éjjel , azért ilyen nagy, nézzem meg mekkora a tokája...

Kérdeztem akkor mit csináljak ha felkel éjjel?! A doki szerint elég ha vizet adok neki.

Akkor most nem kell éjjel is szoptatni egy babát?! Én ezt nem értem...

2011. nov. 10. 11:02
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
67%

Egy 3.5 hós baba még ehet éjjel is. Hát ha nekem ilyet mondott volna a dokim, úgy fejbe vertem volna, hogy neki kell orvos nem a gyereknek.

5 hós kora körül elég lesz leszoktatni, de majd leáll ő, ha jól lakik.

2011. nov. 10. 11:05
 2/17 A kérdező kommentje:
Húú akkor jó, azt hittem már én csináltam rosszul (első baba) Születése óta nem is kapott mást csak anyatejet. Amúgy én csak azt kérdeztem meg majdnem tőle, hogy ha Ő éhes akkor ő is iszik egy kis vizet és kész?
2011. nov. 10. 11:08
 3/17 anonim ***** válasza:
100%
Nyugodtan szoptasd ameddig NEKED kényelmes! Én soha senkivel nem foglalkoztam.Jókedvű,kiegyensúlyozott a babád? Ha igen,mindent csinálj úgy,mint eddig.Egy anyatejes baba nem lehet elhízott. Ha elkezd mozogni,majd nem hízik ennyit. Igény szerint szoptatott babáknak nem kell vizet adni,mivel az előtej pont a víz helyett van. Tehát minek neki víz? Csak akkor adj neki vizet,ha neked már kényelmetlen éjjel szoptatni,mert kiegyensúlyozott anyukának,kiegyensúlyozott a babája!
2011. nov. 10. 11:18
 4/17 anonim ***** válasza:

Pont ilyen paraméterekkel született a kisfiam és a 3 hós státuszon is ekkora volt. annyi a különbség, hogy ő tápszeres (is) volt és ilyenkor már nem ébredt este. de a kettőt ezért nem lehet összehasonlítani, mert ha csak anyatejes, akkor estére (ez mindenkinél így van) kevesebb a tejed, lehet, hogy az esti adaggal nem lakik jól.

az orvos stílusa elég bunkó. bár a módszer amit mondott lehet, hogy beválna. te tudod, hogy mikor terhes már neked az éjszakai kelés és akkor megpróbálhatod, hátha beválik. a babának is jó azért, ha kialakul az este alszunk, nappal ébren vagyunk ritmusa.

2011. nov. 10. 11:21
 5/17 anonim ***** válasza:
100%

Az enyém még 2 évesen is ébredt éjjel cicizni. Nem sokkal utána szoktattam le, de mai napig felébred éjjelente 2-3 alkalommal (3 éves múlt), és ilyenkor még előfordul, hogy vizet iszik, van, hogy elég megsimizni, hozzábújni.

Szerintem is nyugodtan szoptathatod éjjel, ha felkel és úgy gondolod éhes. De lehet, hogy csak a közelségedre vágyik. Az enyém fél éves kora előtt általában csak 1-2 alkalommal ébredt enni, 4,5 hónaposan bújt ki az első foga és utána egyre gyakrabban kelt. Mivel a cicivel megnyugodott, azt gondoltam, hogy ennyi elég is, minek gyógyszerezzem. Viszont így szépen rászokott az ébredésekre, úgyhogy 1 évesen már 45 percenként, óránként ébredt. :( Na, akkor visszább vettem a dolgot. Szóval ügyelj rá, hogy ne szoktasd hozzá, hogy mindig cicit kap, annyiban talán igaza van a dokinak, hogy talán már nem annyira csak az éhség miatt ébred, de azért a stílusán javíthatna! :) Kipróbálhatod, hogy vizet adsz, vagy csak simogatod, ringatod kicsit, ha éhes, úgysem fognak ezek a dolgok használni és akkor marad a cici. Az anyatej ilyen szempontból is másabb mint a tápszer, mert a tápszer lassabban emésztődik, így a tápis babák hamarabb átaludják az éjszakát, az anyatej viszont hamarabb emésztődik és estére nyilvánvalóan amúgy is kevesebb van. Szóval ne aggódj, hallgass az anyai ösztöneidre, nálad jobban senki nem ismeri a babád!!! :)

Boldog babázást!

2011. nov. 10. 11:33
 6/17 anonim ***** válasza:
A vizet nem adnám. Lemossa a kicsi bélfalairól az anyatej által felépített hasznos tápanyagokat/bélflórát/.
2011. nov. 10. 11:56
 7/17 anonim ***** válasza:
100%

Ez mekkora butaság!

Ha éhes a babád, etesd meg nyugodtan. Én úgy szoktam csinálni a 4 hónapos lányommal, hogy ha felébred éjjel, megpróbálom megnyugtatni. Ha úgy látom rajta, hogy nem fog visszaaludni, akkor megetetem. Volt már, hogy végigaludta az ájszakát, és van olyan is, hogy 2szer eszik. De általában csak 1szer szokott 5 óra felé.

2011. nov. 10. 12:07
 8/17 anonim ***** válasza:

Az én fiam is így nőtt, a lányom is csak kisebb ugye arányosan, de itt örül a doki meg a védőnő hogy milyen szépen fejlődik, és nevetnek hogy micsoda kis toka!

Anyatejes babát nem szabad fogyóztatni azzal hogy nem kap enni mikor kér, 4 óra után még én is éhes vagyok, nemhogy ők :)

Örülj hogy lesz miből leadni amikor fogzik vagy elkezd rohangálni.

2011. nov. 10. 12:11
 9/17 anonim ***** válasza:
100%

Az orvos véleménye tényleg furcsa, de hogy lássuk milyen mások a dokik, nekem meg pont fordítva volt: mikor mondtam, hogy átalussza az éjszakát, akkor rám nézett a doki és csodálkozva kérdezte, hogy miért nem etetem éjjel?

Szóval akkor, ha alszik keltsük fel csakazértis?

Ha meg felkel, akkor ne etessük meg csakazértsem?

Néha meg lehet zakkanni a sok hülye, ellentétes véleménytől!

Úgyhogy egy dolgot tehetsz: az anyai érzéseidre hallgatsz, az be szokott válni!

2011. nov. 10. 12:15
 10/17 anonim ***** válasza:
Ez hülyeség,nyugodtan etesd éjjel.Az én kislányom 20 hónapos és még egyszer ő is felkel.Ritka ha átalussza az éjszakát.
2011. nov. 10. 12:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!