Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Tényleg nem kéne már szopiznia...

Tényleg nem kéne már szopiznia éjjel 3,5hós babámnak?

Figyelt kérdés

A helyzet a következő: Kisfiam 3970gr, és 57cm-vel született. A három hónapos mérésen volt 6950gr és 67cm.

Ma voltam vele a dokinál , mert megfázott, és mondtam neki, hogy szegénykém egész éjjel alig aludt és enni sem kért, pedig mindig szokott kb 4óránként, de van , hogy 3óránként éjjel is cicizni. Erre a dokim csodálkozott, hogy minek eszik éjjel , azért ilyen nagy, nézzem meg mekkora a tokája...

Kérdeztem akkor mit csináljak ha felkel éjjel?! A doki szerint elég ha vizet adok neki.

Akkor most nem kell éjjel is szoptatni egy babát?! Én ezt nem értem...

2011. nov. 10. 11:02
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

Jézusom! miért megy az ilyen orvosnak.

gyönyörűen fejlődik a babád, milyen jó, hogy csak anyatejtől ilyen nagy! persze, hogy éjjel, ha szopizna, akkor szopizzon.

nálunk 1 éves koráig kelt éjjel is szopizni a lányom, és akkor egyik napról a másikra szokott le róla, de olyan jó, hogy ő döntötte el, meddig szükséges neki.

nagyon jól csinálod! ne hagyd magad lebeszélni még orvos áltel sem.

(amúgy meg nálunk épp 4 hótól megállt, illetve nagyon lelassult az addigi gyors súlygyarapodás. direkt jó, hogy van tartaléka, nem kell izgulnod majd, ha nálatok is eljön ez az idő.)

2011. nov. 10. 12:52
 12/17 anonim ***** válasza:

Dehogy azért ekkora ez milyen butaság már... Nekem a fiam ébredt éjjel olyan 4 hónapos koráig. 3 hónaposan 6800 gramm volt 68 cm.

A lányom is ébredt rendszeresen egészen 2 éves koráig és 3-4 óránként szopizott (ezt most úgy értem hogy 1 éves koráig szopizni kelt éjjel aztán meg csak vízért).

Ő 4300al született 4 hónaposan volt 7100 gramm és 71 cm mégse mondta soha senki hogy jaj mekkora miért etetem éjjel:)

Most a legkisebbem szintén 4300al született ő most 3 hónapos de csak 5700 gramm pedig ugyanúgy eszik éjjel.

Semmi összefüggés szerintem.

Majd a ti hízásotok is le fog lassulni, nekünk is úgy volt hogy 6-7-8 hónaposan szinte alig híztak.

Mára minden gyerekem normál vagy vékony testalkatú (leszámítva a legkisebbet róla ugye még nem tudom milyen lesz)

2011. nov. 10. 12:55
 13/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm a sok választ!

Akkor úgy csinálom továbbra ahogyan eddig. Felkelni persze senki nem szeret éjjel, de nem érzem tehernek, és ha már fent vagyunk akkor inkább cicit adok neki, mint vizet!!!

Köszönöm mindenkinek :-)

2011. nov. 10. 13:18
 14/17 A kérdező kommentje:

Még annyi, hogy szerintem ahhoz képest nem is kövér, és nem félek attól, hogy később esetleg az lenne majd, mert sem én sem pedig az apja nem vagyunk egy nagy darab emberek SŐT, ezért is csodálkoznak sokan, hogy ekkora babánk lett.

És mi így szeretjük Tokajózsit :-)

2011. nov. 10. 13:25
 15/17 anonim ***** válasza:
1 éves koráig hagytam szopizni éjjel a lányomat, viszont 1 évesen én mondtam, h akkor ennek most legyen vége,mert 1,5 óránként ébredt és így én sem tudtam pihenni és biztos voltam benne, h ő sem éhes.De egy 3,5 hóst még szivem nem lenne leszoktatni. Szoptasd nyugodtan.
2011. nov. 10. 13:32
 16/17 anonim ***** válasza:
Mekkora hülye doki! Mindent remekül csinálsz, az előttem szólókkal értek egyet. Nekem is tokás óriásbébim van :-) Egyszer egy nyanya "lekisdisznózta", nem tértem magamhoz két napig, hogy hogy lehet ilyet mondani egy kisbabára...
2011. nov. 10. 14:31
 17/17 krisztivan ***** válasza:
Ha éhes akkor ennie kell!Majd ha már te is észreveszed hogy csak "cicizni"kel fel akkor leszoktatod.De az is lehet hogy még 1 évesen is kell neki a tejcsi éjszaka.Az pedig hogy nagy egy anyatejes baba?Hát ez van,még nem kell fogyókúráznia!A barátnőm "pici"fia született:4130gr és 57cm-vel.2 azaz kettő hósan volt 7300gr és 62cm,most lesz 3hós és már több mint 8kg!!!!4-5 óránként cicizik és 1X éjszaka.Hát ez van.Ne foglalkozz a dokival,h.lyeségeket beszél.
2011. nov. 10. 14:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!