Mit csinálok rosszul? Már másodszor gyulladt be nagyon a kisfiam kukija? Mivel kezeljem?
Amúgy is szűkülete van, kín szenvedés valamennyire is felhúzni neki a bőrt és kitisztítani alatta, de amikor még gyulladt is...
Egyszer már begyulladt, de akkor annyira hogy a doktornőnk feltépte neki rajta a bőrt, hogy lássa mi van a bőr alatt. Hát hadd nem mondjam, repedt neki mindenhol, borzalmas volt... Akkor vizeletfertőtlenítő szirupot kapott és apránként elmúlt neki.
Most megint nagyon piros a hegye a kukijának, nem is nagyon enged hozzá nyúlni, csak nagy üvöltések árán tudom megmozgatni neki a bőrt és megtisztogatni. A doktornő mondta hogy visszatérhet a dolog a szűkület miatt, de mégis úgy érzem hogy én csinálok valamit rosszul... Nagyon el vagyok keseredve! Van valami ötletetek hogy kerülhetem ezt el???
Előre is köszi a válaszokat!
Mennyi idős a kisfiad?
Jó fej az orvosotok, ezek szerint neki senki nem mondta, hogy nem szabad erőszakosan felhúzni a bőrt, mert a repedések miatt még nagyobb lehet a lenőtt felület. :S
Nézz utána a neten is, nagyon jó írások vannak a fitymaszűkületes témában.
Nagyon óvatosan húzd csak fel, sima vízzel öblítsd le, és kend be egy kis popsikenőccsel a végét. Ne húzgáld, nem kell a bőr alatt alaposabban tisztítani!
Bocsánat, azt nem írtam hogy 15 hónapos.
Háziorvoshoz vittem. A röhej, hogy az egyéves vizsgálaton mondta hogy szűkülete van, de nem nyúl hozzá, majd max. akkor ha szobatiszta lesz és nem változik a helyzet, mert hogy ilyen előfordul és ezzel nem kell foglalkozni. Viszont amikor visszavittem hozzá, mert begyulladt a kukija és minden pisilésnél keservesen sírt, azt minden figyelmeztetés nélkül feltépte a bőrt, azt hittem mentem elájulok, iszonyú látvány volt, hát még átélni szegényemnek... Azt mondta muszáj volt, mert hogy nem tudhatta hogy van e a bőr alatt lepedék. De azóta se húzta fel, pedig voltunk a 15 hós oltáson.
Azt nem hiszem hogy megsértettem volna a bőrt, mert annyira nem húzom vissza neki. Igazából csak egy picike lyuk van amin pisilni tud és annyira szoktam visszamozdítani a bőrt, hogy azt le tudjam törölni neki.
Kamillás vízzel vagy egy kis jódos oldattal öblítsd le naponta többször.
Nem szabad felhúzgálni, csak nagyon óvatosan, ameddig könnyen enged. Tisztítani kell persze, de nincs szükség szappanos lemosásra meg hasonlók. Ugyanolyan érzékeny rész a bőr alatt, mint a lányok nemi szerve. A túlzott tisztogatás is ártalmas lehet.
Szegényke!! Nem semmi dokitok van! Az én fiamnak akkor volt még piros a kukijának a vége, amikor fel volt fázva! Kicsit lehetett is érezni a peluson, hogy szúrósabb szaga van a pisijének, de még nem gyanakodtam. Aztán már kapargatta, piszkálta a pelusát, közben nyöszörgött is, gondolom, csípte a pisi. :-( Elvittem dokihoz és kapott antibiotikumot. Aztán meggyógyult. Bejött a jóidő, hamar levettem a harisnyát, gondolom ez okozhatta.
Találtam egy hasonló kérdést, van egy részletes válasz is benne, olvasd el, hátha okosodsz egy kicsit belőle :-)
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__babak_..
szia
az én babámnak is volt ilyen, de a mi orvosunk a sebészetre küldött, nem nyúlt hozzá(pedig férfi doki)
ott fecskendőből (tű nélül) a kukijába nyomtak betadine-t, ez tisztit, fertőtlenít, gyógyit
itthon még 3 napig kellett igy mosni, kezelni
azt mondták, fiúgyereknél gyakori
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!