Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Első babás anyukák, ti tervezt...

Első babás anyukák, ti terveztek visszamenni dolgozni a második gyerkőc előtt? Ha igen, miért?

Figyelt kérdés
2017. jan. 29. 18:41
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
60%
Nem.
2017. jan. 29. 21:32
 12/22 anonim ***** válasza:
67%
Attól függ, ha kiskorkülönbséget akartok akkor nem, ha nagyot akkor igen!
2017. jan. 29. 21:52
 13/22 anonim ***** válasza:
65%

Szövegértelmezés magas, de a lepontozás megy?

Akkor még egyszer lassabban: még jó hogy visszamegyek, mert nem kis korkülönbséget akarunk (>2,3).

2017. jan. 29. 22:07
 14/22 anonim ***** válasza:
56%

Mi kis korkulonbseget terveztunk ezert nem akartam visszamenni. Ossze is jott, 2 ev van koztuk,igy majd akkor megyek visdza ha a kicsi elmult 2 eves.

Mi egyben "le akartuk tudni" ezt a kisbabas idoszakot,szamomra sokkal nehezebb lett volna h visszamenjek dolgozni aztan 1-2 ev mulva kezdjem elolrol az egesz babazast.

2017. jan. 29. 22:34
 15/22 anonim ***** válasza:
0%

az tény, h ember jobban kimerül idegileg kis korkülönbség esetén, de az, h kevesebbet figyelem jut a nagybbra az nem fedi a valóságot!

Nem egy anyuka panaszkodik, h az alig 2 éves gyereket berakta bölcsibe, mert neki kellett melózni, vagy akart aztán meg alig látta a gyereket! Míg, ha anyuka otthon marad a kisebb gyerek miatt, lehet, h az elején nem tud annyit foglalkozni a nagyobbal, de több időt töltenek együtt a gyerekkel!

Napság nagyon divatos fogalom a minőségi idő, de ezt a rohanó tárasalom kreaálta, h a dolgozó emeberek megnyugtassák a leleküket! Szakemeber mondta, h 2-3-4 éves gyereknek igenis mennyiségi időre van szüksége, amit egy 8-4 között dolgozó anyuka kevessé tud megadni, mint az aki otthon vagy a kicsivel!

Amúgy szerintem is jó letudni egyben az egészet, a lánykáim imádják egymást, 2,5 év van köztük! most keresek melót, amúgy míg itthon voltam továbbképeztem magam!

2017. jan. 30. 07:30
 16/22 anonim ***** válasza:
100%

Visszamentem.

Mi pont nem akartuk egybe letudni. A nehézségeket nem akartuk duplázni, a szép dolgokat viszont szerettük volna újra átélni/megélni :-)

2017. jan. 30. 07:57
 17/22 anonim ***** válasza:
85%

Sajnos fedi. Hiaba vagy otthon a babaval, es nem 6-8 orat munkahelyen, egy masfel eves meg nem erti meg hogy oneki most varnia kell mert anya szoptat/fej/babauret csinal/ringat/altat.

1 kisfiam van es maximalisan kiegyensulyozott, alig varja a kistesot. Kis korkulonbseges ismeroseim gyerekei kb meszaroljak egymast a figyelemert...csapkodja a nagy a kicsit, amig anyuka korhazban volt veszelyeztetetkent a nagyobbra heteki masok vigyaztak es neki nem lehetett meg elmondani miert, nem fogta volna fel.

Egy gyereknel eljon az ember a munkabol es ove a figyelem, en hazimunkat is jatekosan vele csinaltam, erezte a jelenleyem mindig. Kis korkulonbsegnel lehet hogy nem dolgozol es otthon vagy de a testver erzi hogy a kicsi az elso. Nem ismerek olyan anyukat akinel ne igy lenne hiszen egy babaval ertelemszeruen tobb a "teendo". A nagyok nemely csaladban a kicsiket siman odebblokik feltekenysegbol, megutik, vagy ha nem is bantjak de figyelfelkeltes okan SOKKAl hisztisebbek hiszen ez termeszetes folyamat, ezt is szakember mondta. Nem tudja miert szorult hatterbe mert meg nem erti de a figyelmet akarja ezert rossz.

2017. jan. 30. 08:33
 18/22 anonim ***** válasza:
73%
Ja es tudom hogy a jelenlevok mindig kivetelek, tehat ertem higy akinek itt kis korkulonbseges gyerekei vannak imadjak es soha nem loktek felre egymast, de sajnos nem ez az altalanos es errol mindenhol olvasni hogy a testverfeltekenyseg kiskorban miben nyilvanul meg es hogyan kezelendo. Tehat kezelendo, de en nagyon orulok hogy nem igy dontottem. Ledobbent amikor 3 eves tepi a masfel huga hajat meg 4 eves odebbrugja 2 eves occset anyutol...olyankor a fiam is csak nez hogy xy miert bantja a kistestveret. Nem tudtam neki mit valaszolni nem ertene mert nem volt olyan helyzetben.
2017. jan. 30. 08:43
 19/22 anonim ***** válasza:
16%
A testvéféltékenység teljesen normális és JÓ dolog! Innen lehet tudni, h a gyermek teljesen rendben van érzelmileg! De erről csak az tud érdemben nyilatkozni, akinek 2 gyereke van!
2017. jan. 30. 09:00
 20/22 anonim ***** válasza:
44%

A testvérféltékenység nem függ a korkülönbségtől. Nálunk most 5 és 1 évesek, a nagy épp nagyon-nagyon-nagyon féltékeny. Tök normális dolog egyébként :-)

És nem csak a nagyobbnál jelentkezhet - olyan 8-10 hónapos kora között a kicsi is féltékeny volt.

A gyerekek közötti testvéri kapcsolat inkább a személyiségükön és a környezet (első sorban nyilván a szülők) féltékenységre adott reakcióján múlik.

Meg gondolom azon is, hogy milyen neműek - de ez már csak nagyon lábjegyzet :-)

2017. jan. 30. 09:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!