Más országokban hogy képesek a nők visszamenni dolgozni pár héttel a szülés után?
(Most nem a baba szempontjából nézve, mert tudom, hogy ott sem rosszabbak az emberi kapcsolatok.) Hogy tudnak a nők ott visszamenni dolgozni, ahol 6 hét, 10 hét, 3 hónap, 6 hónap a maternity leave ideje?
Hormonálisan (érzelmileg) meg testileg is értem ezt, ha valakinek mondjuk császárja volt, aranyere van? Vagy csak hiányzik neki a nemrég született babája? Szerintetek hogy bírják ki? Ha pl. nem alussza még át az éjszakákat akkor, akkor úgy mennek be dolgozni, hogy egész éjjel ébren voltak? Hogy szoptatnak onnantól?
Külföldön van sok munkahelyi bölcsi, tehát szoptatás idejére ott tud lenni a pici mellett.
Na és nem 8-10-12 óra a munkaidő...
Én a terhességem alatt VÉGIG dolgoztam. Természetesen nem fizikai munkát végzek. Családi vállalkozásunk van, a nővérem és én vezetjük.
2 hónapos volt a lányom, amikor visszamentem. Nálunk semmi gond nem volt. Én nem igazán szoptattam, másfél hét után tápszeres lett. Szóval ilyen szempontból sem volt gond. Voltak segítségemre a környezetemben, de utána csak fizetnünk kellett valakit erre.
Most 2 éves és bölcsis. Eleinte csak 4-6 órára mentem be, most már majdnem annyit dolgozom, mint előtte.
Lehet azt mondani, hogy micsoda szívtelen anya vagyok. Én sejtem, hogy miért nem úgy állok a dolgokhoz, ahogyan itt megszokott.
Én ahogy terhes lettem nem hagytam fel mindennel, sőt! Nem fordultam ki önmagamból, nem is tudtam volna csak otthon ülni és a babaruhákat hajtogatni. Csökkentettem a munkaidőmön, de nem hagytam fel vele. Persze én is voltam rosszul. Minden reggelem hányással indult.
Én nem bántam meg, hogy így alakult. Szeretem a lányom, és talán lesz második baba is, de vele sem fogok másképp bánni. A gyerekem egészséges, értelmes, érzelmileg jól fejlett, talpraesett, és ami itt nektek érdekes lehet: kötődik hozzám.
Én megértem őket. Tudom, hogy sokan erre képtelenek, mert azt szeretnék, ha a gyerekeik 30 éves korukban is a szoknyájukon üljön. Hiába mondják, hogy nem, meg csak most amíg picik, meg amikor kiskamaszok, stb... Ezért van most ennyi elfajult anyós-meny viszony. Mert a mama képtelen megérteni, hogy a gyerek egy külön, önálló lény. Nem azt mondom ezzel, hogy a gyereknek nincs az anyjára szüksége! De meg lehet érteni, ha valaki máshogy látja!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!