Divat lett egyre hamarabb visszamenni dolgozni a gyerek mellől? Ti mikor mentetek vissza?
Egy olyan cégnél dolgozom a fővárosban, ahol van sokféle rugalmas munkaidős, 4 órás, 6 órás, home office munkalehetőség. Egyetemi végzettség és idegen nyelvek tudása kell a munkavégzéshez.
Az évek során egyre több kismamánk jön vissza a gyerekük egyre zsengébb korában (már akkor is, mikor nem volt GYEDextra). Most meg már főleg, hogy a CSED után lehet dolgozni két fizuért, fél éves korban átlagban visszajönnek. Sőt, új emberek is keresnek meg minket, van, aki CSED-et nem is vesz igénybe.
Felétek is ez most a trend? Nyugatiasodik az ország?
vagy csak kevesebb a pénz a családoknál???
amúgy nem tudom, én nem megyek vissza, a környezetemben senki nem ment vissza gyed vége előtt...egy valakiről tudok, a 30 kismama ismerősöm közül, ő is azért ment vissza mert baromira karrierista ahogy megismertem.
Én 2 éves koráig tuti nem megyek vissza. Most 10 honapos, azt már megérdeklődtem, hogy a tervezett bölcsi kezdés előtt egy évvel be kellene iratni de ez még nem történt meg. De 2 éves korában muszáj lesz, azért megéreznénk a gyed és fizum hiányát.
Egyébként a bölcsi mellett lakunk, ott megyünk el mindennap mellette de egyetlen babát láttam eddig, a többieket azért másfél-2 év felettinek nézem.
6 éves a kislányom, nyári. 3 éves 2 hónapos volt amikor kezdte az ovit, én meg visszamentem a régi munkahelyemre 8 órában (közalkalmazott vagyok).
Nem szerettem volna előbb visszamenni, de ha olyan helyzet merült volna fel, visszamentem volna , de 2 éves kora előtt nem. Budapesten élünk.
A nagyobbik lanyom 8 honapos volt, a kisebbik lehet epp betölti a 6 hónapot, de lehet meg azt sem.
Nem divat, felénk rajtam kivul, csak egy kismamát ismerek aki koran visszamegy.
Nem tudjak tartani a poziciomat, ha nem megyek vissza, plussz ha szeptemberig visszamegyek meg az egesz eves bónuszt kapom, ami tobb havi fizut jelent...
4: ez teljesen érthető! bárki visszamenne a helyedben!
szerintem is egyébként a pénz közrejátszik, hiszen nemcsak a max gyedet kapják, de otthoni munkával még egy plusz fizut is, ami gondolom, elég vonzó.:)
A nagyobbik lanyom 8 honapos volt, a kisebbik lehet epp betölti a 6 hónapot, de lehet meg azt sem.
Nem divat, felénk rajtam kivul, csak egy kismamát ismerek aki koran visszamegy.
Nem tudjak tartani a poziciomat, ha nem megyek vissza, plussz ha szeptemberig visszamegyek meg az egesz eves bónuszt kapom, ami tobb havi fizut jelent...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!