Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Veszelyezteti a gyermeket az...

Veszelyezteti a gyermeket az az anya, aki egy eves koraig szinte csak szoptatja?

Figyelt kérdés

- A gyermek eszik ugyan, de eleg keveset.

- Nem kap teat, vizet, egyeb plusz folyadekot.

2017. jan. 27. 12:24
1 2 3 4 5
 41/50 anonim ***** válasza:
Komolyan összekötlek anyósommal :-) a gyereknek nem KELL végigaludnia az éjszakát, főleg nem 4 hónapos korban. Ha jó súlyban van, vidám miért érdekel, hogy mit eszik? De most komolyan. Mindenki leírta, hogy nem káros az egészségre.
2017. jan. 28. 09:06
 42/50 anonim ***** válasza:
100%
Szallj le errol a gyerekrol! Katasztrofa vagy.
2017. jan. 28. 09:08
 43/50 anonim ***** válasza:
100%

ha az én anyósom lennél,simán eltiltanálak a gyerektől,otthon okoskodjál,meg keverd a sz@ rt az okos védőn ismerősöddel.

tudja a menyed,hogy mit csinálsz a háta mögött?

2017. jan. 28. 09:09
 44/50 anonim ***** válasza:
De most komolyan, neked valami fogyatékosságod van? Nem fogod fel, amit írunk ? Nem, nem kell egy anyatejes babának tea, és ha nem akar enni akkor nem tudja lenyomni a torkán. Ha te vagy az anyós , egy undorito okoskodo nő vagy , és remélem a menyed hamarosan eltiltja az unokád tőled !
2017. jan. 28. 10:27
 45/50 anonim ***** válasza:

Én vagyok akinek szintén nem eszik a gyereke: ma eddig paradicsomos husgombocbol 5 kanálal evett meg és ennyi,nem kért többet,csak cicit.nem szomjas a tej szomjoltó is nem tudtad?

Az éjszakát se aludta át soha,általában 5-6x ébred éjjel....és nem gondolnám h minden az én hibám,a 8 éves fiam 6 hos koráig volt anyatejes,jó evő volt,és fél éves korátol átaludta az éjszakát....nincs két egyforma gyerek megint csak azt tudom mondani.(aztán ki tudja lehet épp rolam ir valaki.....)

2017. jan. 28. 12:05
 46/50 anonim ***** válasza:
Nem veszelyezteti, de miert vonnad meg tole az izeket? A 4 hosom imadja az almalet, gyumolcspuret, bananos babakekszes bebietelt...van kb 500fele, biztos szeretne az egyiket.
2017. jan. 29. 00:52
 47/50 A kérdező kommentje:
Gondolom, teat is adsz neki.
2017. jan. 29. 05:44
 48/50 A kérdező kommentje:
De rendben, ertem, nem veszelyezteti.
2017. jan. 29. 05:58
 49/50 anonim ***** válasza:
Nem adok neki teát...nyáron néha elfogadta a vizet...nem szereti a cumiüveget.Most tanul pohárbol inni,ha eszik pár falat szilárdat megkinálom vízzel utána.
2017. jan. 29. 07:34
 50/50 anonim ***** válasza:
100%

Kedves nagymama, alapvetően jó dolog, hogy a szíveden viseled az unokád sorsát, de a "veszélyeztetés" büntetőjogi kategória. Nem kéne túlzásokba esni.

Ha a baba jó súlyban van, jókedvű, nincs székrekedése, nem betegeskedik sokat, akkor nincs gond. Amúgy meg, ha a szülők rendesen gondozzák, nem koszos, elhanyagolt, megkapja az oltásokat, viszik orvoshoz, védőnőhöz, meg úgy általában láthatóan SZERETIK, akkor szerintem ne avatkozz be, akkor sem, ha nem értesz mindennel egyet.

Amúgy konkrétan a kérdésedhez: ma már elég sok minden másképp van, mint 25-35 éve:

-A szopatás kifejezetten kívánatos legalább 1 éves korig, de inkább tovább.

- A teáztatást ma már kifejezetten ellenzik a szakemberek.

- A hozzátáplálásnál a fokozatosság és az óvatosság a fő elvek, tehát nem cél az, hogy a baba minél hamarabb, minél többet egyen.

- Van hozzátáplálási táblázat, de az inkább azt tartalmazza, hogy mikortól kapHAT valamit a gyerek, nem azt, hogy mikortól MUSZÁJ.

- Nem javasolt a gyereket "tömni", mert később ez rossz szokások kialakulásához vezethet.

Abban szerintem is igazad van, hogy ha kap enni, akkor kéne kínálni vízzel - de mivel szopizik, nem érzem óriási tragédiának, ha nem teszik, legfeljebb többet szopizik. Én amúgy kínálgatom vízzel a 10 hónaposomat, és van, hogy szomjas, ilyenkor iszik pár kortyot, és utána még van, hogy eszik pár falatot. De "mennyiséget" ő sem eszik, vagyis elég változó, van, hogy sokat eszik, van, hogy alig és inkább szopizik többet (pl. ha foga jön, akkor jobban szeret szopizni).

Az éjszaka átalvása: éppen, hogy 4 hónapos kor körül szokott "elromlani" a babák alvása (fogzás, mozgásfejlődés, növekedési ugrás, később szeparációs szorongás miatt). Lehet persze erőltetni (sírni hagyni a gyereket, hogy aztán beletörődjön a sorsába), de ha az anyuka vállalja az éjszakai kelést, akkor nem kell ebbe beleszólni. Az enyém se aludja át az éjszakát.Függetlenül attól, hogy mennyit eszik. Volt olyan, hogy nagyon sokat evett egész nap, gondoltam, most akkor jó nagy alvás lesz - nem lett.

2017. jan. 29. 11:09
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!