Veszelyezteti a gyermeket az az anya, aki egy eves koraig szinte csak szoptatja?
- A gyermek eszik ugyan, de eleg keveset.
- Nem kap teat, vizet, egyeb plusz folyadekot.
Miért akarsz mindenáron belebeszélni valamit?
Tuti te vagy az anyós :D
Ha az anyának valamilyen hiánybetegsége van, akkor kialakulhat.
Vitaminhiány. ásványianyagok...
Különösen a D vitaminra kell odafigyelni, de gondolom, azt külön kap a baba.
De kellene... De ha nem eszik a gyerek, mit csináljon az anyja? Dugjon le egy csövet a gyerek torkán és tömje meg pörkölttel?
Én 6 hónapos kora óta adok mást is a gyereknek, de kiköpött mindent. Még másfél évesen is csak annyi volt, hogy naponta elrágcsált egy paradicsomot. Pedig addigra már kínáltam mindennel, úgy voltam vele, hoyg mindegy ha nem egészséges, meg nem babának való, csak egyen valamit. Nem kellett neki semmi. Tápszert minek adtam volna, ha tejem volt. Amúgy sem tudott és nem is akart cumiból inni. Vízzel megint ugyanez a baj. Teát meg minek. Most közel 2 éves, a bölcsiben eszik szépen, itthon meg letépné a pólóm, de egyéb okok miatt most szoktatom le.
Ha a kérdésben szereplő gyerek sem fogadja el a kaját, csak szopizik, akkor elég folyadékot is kap. Most képzed el, ha nem s
eszik és a tápláló tej helyett vizet kapna, amiben semmi tápanyag, semmi kalória, és így meg még fogyna is. Te is írtad, szépen fejlődik a gyerek. Akkor lenne veszélyeztetve, ha nem kapná meg az anyatejet. Ha csak nem 30 kilós alultáplált az anyuka, akkor pont jó teje van. Na azért egy dolog ami fontos, D vitamint kell kapnia a babának, mert az anyatejben kevés van (vagy nincs is?) de pl. nálunk a szépen evő gyerekeknek is ajánlja a gyerekorvos.
D és K vitamint kell akkor adnia.kötelező. plusz az állati fehérjét sem potolja semmi, de növényit is adnia kellene.
A vitamin és nyomelemhiányok igy vagy ugy de fejlodesi rendellenességet okothatnak.
Felőlem bárki natur tejbegrizen is éltethetia gyerekét, nem az én gyerekem;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!