Mi az amit terhesség alatt fölöslegesen vettetek a babának? Mi az amiért meg az első hetekben rohangálni kellett?
Olyan nem volt amiért rohangálni kellett, de pl a gumis ágylepedő felesleges volt. Sosem tettük fel, mert nem engedi szellőzni a matracot. A légzésfigyelőt sem használtuk, de erre nem mondanám,hogy felesleges volt, mert babafüggő,hgy szükséges vagy tanácsos-e.
Jaaaa, és ami nagy nagy butaság volt:
első gyermekes anyukaként akciók és tetszés alapján még pocakosan előre egy jó adag pár szá forintos használhatatlan babaruhát bevásárolni.
Pl nem jutott akkor még eszembe,hogy a hátulgombolós nem lesz rá jó mert mondjuk mikor hanyatt fekszik nyomja a patent, vagy hogy sosem adtam rá az egész kicsiknek való pólókat mert amíg pici abszolút nem divatoltunk (mondjuk most se nagyon),hanem azt néztem mi a legpraktikusabb és legkényelmesebb neki. (bodyk, rugik, harisnyák)
Amiből sok kell,legalábbis én áldom az eszemet érte,hogy vettem vagy 30 db-ot, az a textilpelus, mert amíg kicsi volt a lányom mindenre azt használtam, megtörölni, megfogi, alátenni stb,és mivel akkoriban nem éppen a háztartásvezetés volt a fő tevékenységem, a mosogép se ment túl gyakran, így elkelt a sok darab. (Ezt csak azért említem mert egy ismerősönk vett vagy 5-öt, mire mondtam neki hogy kevés lesz, erre vett még 3at, és aztán rájött,hogy még venni kell)
Más nem jut eszembe.
A páromat megkérdezhetném, de már elaludt :-)
Volt nemrégiben ilyen kérdés, ott is azt írtam, hogy mindenkinél más lesz szerintem, ami később feleslegesnek bizonyul...
Például az előző válaszolóval ellentétben mi használtuk a gumis lepedőt, és a matracnak semmi baja, és áldom az eszemet, hogy megvettem anno, mert a babám nagyon bukós volt, nem tudom, hogy hogyan tudtam volna a matracot tisztán tartani. Plusz sok hátulgombolós rugink volt, nem hiszem, hogy nyomta volna a babámat, nem tudom. Az elöl patentos meg akkor fogja nyomni, ha hason alszik, szóval erre nincs recept szerintem. Textilpelusból viszont tényleg sosem elég, pláne ha bukósabb a baba mint az átlag.
Nálunk sajnos rögtön hazaérkezésünk után apának tápszerért kellett rohannia, mert nem indult be a tejem, a baba meg éhes volt, de hát ezt nem lehet előre látni.
De hogy a kérdésedre válaszoljak belinkelem az előző ilyesmi kérdést, sokan válaszoltak, hátha segít:
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__babak_..
Feleslegesen: mellszívó (nem lett abszolút tejem)
Rohangálni: hagyományos pólya (iszonyat jókat tudott benne aludni mindkét fiam)
Szia!
Én sajnos rengeteg felesleges babaruhát vettem.Egy egész szekrény babaruha volt amit egyáltalán nem tudtam a fiamra adni mivel nagyon nagy baba volt,én meg bevásároltam a pici méretekből.Akkor tudja meg az ember első gyereknél,hogy mi az ami hasznos ruhadarab ha már megszületett.Pl én utáltam a bodyt, legalább 1hónapig nem is mertem bodyt adni annyi féltem a body feladásától.Így mikor hazajöttünk a kórházból sűrgősen venni kellett pár átlapulós bodyt.Egy hónapos koráig csak rugi volt rajta.Textilpelusunk nekünk is volt egy csomó és nagyon jó szolgálatot tett.
Kókuszpólyát én is vettem de semmire nem volt jó egyszer volt beletéve a kisfiam,mint már írtam nagyon nagy baba volt.
Ami fontos,hogy tápszer cumisüveg legyen otthon,abban az esetben ha nem tudna szoptatni az anyuka.Sajnos mi a hatodik héten jártunk így egy vasárnap este kevés volt a tejem és pótólni kellett volna csak épp nem volt itthon tápszer.Hétfőn reggel az volt az első hogy tápszerért kellett szaladni.Bár ahhoz képest hogy éhes volt a picim nem is kelt fel túl sokszor az éjszaka folyamán akkor.:)
Nekünk már a harmadik gyerek, mégis túl sok lett a babruha :))) Felesleges továbbá a mellszívó.
Rohangálni nem kellett, de azért siettünk rendes cumival rendelkező cumisüveget venni, mert el kellett mennem itthonról, és a hagyományos kis egyszerűből nem tudott inni a baba, MAM-ot vettünk. Megérte, pedig elég drága.
A sok textilpelus nekünk is kell, és törülközőt, kifogót is vettünk még (összepisili, összekakilja, nem győzöm mosni).
Szia!
Nekünk felesleges: a babaolló, mert túl vastag, és azzal nem tudtuk levágni a körmét, a szoptatós párna, mert a kislányom nem volt hajlandó szopizni.
Amiért rohangáltunk: vettem egy olcsó kézi mellszívót még a szülés előtt biztos ami biztos bevittem a kórházba, ötödik napon lett tejem, de addigra kiderült hogy nem szopizik, kellett venni egy gépit, azóta is nagyon jó szolgálatot tesz!!!
Sok-sok textilpelus tényleg!!!!
Szerencsére hallgattam anyura, én nem vettem sok ruhát!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!