Nagyon szeretnék véget vetni az éjjeli szopiztatásoknak, de nem megy! Milyen megoldások jöhetnek még nálunk szóba?
Igazad van, tényleg csak megszokásból csinálja. Pedig csak úgy tudod leszoktatni róla ha nem adsz neki. Kipróbálhatod hogy adsz helyette vizet, nem fog neki tetszeni, és orditani fog az biztos, de pár nap és átáll. Szerintem nincs más megoldás erre, vagy csak az hogy megvárod mig saját maga befejezi, de az soká lesz. Szerintem sincs szükség egy ekkora babának éjjel enni, főleg azért sem, mert nem egészséges. Nekik már hasonló az emésztésük mint nekünk, tehát éjjel emésztenek, ezért ha éjszaka nem pihen a gyomor abból később problémák lehetnek.
Én is leszoktattam a babámat az éjszakai evésről, ő még akkor is felkelt mikor már nem szopizott, kérte helyette a tápszert. Ennek úgy vetettem véget hogy egyszerűen nem adtam neki. Mondjuk nekem könnyebb dolgom volt mert a cumit beadtam a szájába és ettől könnyebben visszaaludt, de azért volt hiszti is. Pár napig tartott. De reggel azért bebizonyosodott hogy nem is volt éhes, mert megette a szokásos reggeli adagját, semmivel sem többet. Ha éhes lett volna akkor biztos duplázott volna.
Nálunk még azért is volt szükséges a leszoktatás, mert azt vettem észre hogy emiatt alig evett napközben, mert ugye éjszaka benyomta a nagy adagokat. És igazam lett, attól fogva napközben sokkal jobb lett az étvágya.
Szerintem tűzz ki egy napot amikor elkezded és elszántnak kell lenni, nem szabad feladni az első éjszaka. :-)
Hogy néz ki nálatok a vacsi?Mit adsz neki?
Én lányom 10 hónapos de már egy ideje úgy zajlik nálunk a vacsora,hogy 6- 1/2 7 körül adok neki valamilyen laktatóbb (húsos) főzeléket,utána fürdés,majd lefekvés elött még egy kis tejcsi.Nálunk ez nagyon bevált,már jó ideje nincsenek éjszakai ébredések... Esetleg megpróbálhatnád,ha mégsem válik be,akkor csak cici függő... :)
Mi pont úgy voltunk, mint Ti, Kérdező Anyuka. De totál. Cumizni nem tudott, nem ivott cumisüvegből, pohárból viszont igen (persze segítséggel), cicit akart 3 óránként 10 hónapos korában is, pedig 4 hónaposan kezdtük a hozzátáplálást. Úgyhogy biztosan nem a pocakja dörömbölt éjszakánként. :)
Én elvettem Tőle teljesen (nappalra is). Azt mondtam, hogy "megbetegedett a cici". 1 hétig kereste, de kitartottam. Szörnyű volt, volt, amikor legszívesebben visszaadtam volna, hogy csendben maradjon, ne sírjon.
De eltelt. Még első éjszaka sem kellett Neki tápszert adjak. Odakészítettem éjjelre, de nem kellett.
Én ekkor vezettem be az "Aludj jól, gyermekem" módszerét és mintha kicserélték volna: alszik, mint a bunda egész éjjel.
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!