Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nagyon szeretnék véget vetni...

Nagyon szeretnék véget vetni az éjjeli szopiztatásoknak, de nem megy! Milyen megoldások jöhetnek még nálunk szóba?

Figyelt kérdés
Még sosem aludta át az éjszakát. Most 9 hónaposan még mindig kétszer ébred és csak cicin nyugszik meg. Cumisüvegből nem tud inni, ahogy a sima cumira sem sikerült rászoktatni. Egyszerűen nem fogadj őket el, pedig sokszor próbálkoztam, sokfajtát kipróbáltunk. Sajnos az ujját sem szopizza, csak a cici kell neki. Pohárból iszik nagyon szépen már rég, az viszont éjjel elég macerás. Én viszont már kicsit kivagyok, szeretném leszoktatni az éjjeli evésről, ami ráadásul szerintem inkább megszokás már.
2010. máj. 5. 16:27
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Sajnos nem a kérdésedre válaszolok, de pont most akartam kiírni ezt a kérdést, mert mi is így vagyunk. S szerintem is csak megszokásbĺ, bár úgy szopizik, mint aki életében nem kapott enni, olyan mohón. Bár még csak 7 hónapos, szóval valamely szinten megnyugodtam. Kitartást! Mást nem tudok írni.
2010. máj. 5. 16:33
 2/13 A kérdező kommentje:
A te babád sem cumizik és iszik cumisüvegből?
2010. máj. 5. 16:41
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Igazad van, tényleg csak megszokásból csinálja. Pedig csak úgy tudod leszoktatni róla ha nem adsz neki. Kipróbálhatod hogy adsz helyette vizet, nem fog neki tetszeni, és orditani fog az biztos, de pár nap és átáll. Szerintem nincs más megoldás erre, vagy csak az hogy megvárod mig saját maga befejezi, de az soká lesz. Szerintem sincs szükség egy ekkora babának éjjel enni, főleg azért sem, mert nem egészséges. Nekik már hasonló az emésztésük mint nekünk, tehát éjjel emésztenek, ezért ha éjszaka nem pihen a gyomor abból később problémák lehetnek.

Én is leszoktattam a babámat az éjszakai evésről, ő még akkor is felkelt mikor már nem szopizott, kérte helyette a tápszert. Ennek úgy vetettem véget hogy egyszerűen nem adtam neki. Mondjuk nekem könnyebb dolgom volt mert a cumit beadtam a szájába és ettől könnyebben visszaaludt, de azért volt hiszti is. Pár napig tartott. De reggel azért bebizonyosodott hogy nem is volt éhes, mert megette a szokásos reggeli adagját, semmivel sem többet. Ha éhes lett volna akkor biztos duplázott volna.

Nálunk még azért is volt szükséges a leszoktatás, mert azt vettem észre hogy emiatt alig evett napközben, mert ugye éjszaka benyomta a nagy adagokat. És igazam lett, attól fogva napközben sokkal jobb lett az étvágya.

Szerintem tűzz ki egy napot amikor elkezded és elszántnak kell lenni, nem szabad feladni az első éjszaka. :-)

2010. máj. 5. 16:59
 4/13 anonim ***** válasza:
Szopis baba bizony tovább eszik éjjel, mint a tápis társai. Próbáld emelni a nappali kajabevitelt, akkor egynél többször nem fog éjjel enni. Miket és mennyit eszik nappal? Hányszor? Ezeket gondold át, sűritsd a kajàkat, hogy laktatóak legyenek, vagyis ne sima gyümit egyen, hanem tejpéppel/sinlaccal/keksszel,stb. Lakasd jól nappal!
2010. máj. 5. 17:22
 5/13 anonim ***** válasza:
Szia! Nagyobbik fiam 2 éves koráig szopizott és addi éjjelente is 1x felket. Ő se ivott cumisüvegből, csak pohárból csak ő a cumit elfogadta (bár 1.5 évesen leszokott róla) Néha próbáltam éjjel pohárból itatni, de nem vált be. Szóval kivártam míg magától átalussza. Még cici-elhagyás után is egy darabig sokszor ébredt. Kitartás!
2010. máj. 5. 17:26
 6/13 anonim ***** válasza:
Bocs az offért kérdező,de nálunk is u.ez a probléma.A fiam már 1 éves,de még egy éjszakát sem aludt végig.Már pár napja készülök minden este,hogy nem lesz éjjel többet cici,de eddig nem vitt rá a lélek.De sajna nem vagyok biztos benne,hogy utánna végalussza az éjszakát,mert a barátnőm már 3 hónapja nem szoptat éjjel és ugyanúgy felkel a kislánya.Az én fiam ugyan cumizik és iszik is cumisüvegből,de éjjel nem fogadja el a cumisüveget,csak cici kell Neki.Már én is nagyon szeretném leszoktatni,mert szeretnénk kistesót,de menzim sincs amióta szoptatok...
2010. máj. 5. 17:27
 7/13 anonim ***** válasza:

Hogy néz ki nálatok a vacsi?Mit adsz neki?

Én lányom 10 hónapos de már egy ideje úgy zajlik nálunk a vacsora,hogy 6- 1/2 7 körül adok neki valamilyen laktatóbb (húsos) főzeléket,utána fürdés,majd lefekvés elött még egy kis tejcsi.Nálunk ez nagyon bevált,már jó ideje nincsenek éjszakai ébredések... Esetleg megpróbálhatnád,ha mégsem válik be,akkor csak cici függő... :)

2010. máj. 5. 17:28
 8/13 anonim ***** válasza:
Második válaszoló vagyok. Hát tényleg az is elképzelhető, hogy napközben nem kapja meg a szükséges mennyiséget. Nekem is azt tanácsolták hogy etessem többször v. többet, v etessem minél később, de nálunk ezek nem váltak be. Megpróbáltam, de nem volt hajlandó többet enni. Okos ő, és tudja, minek egye tele magát ha éjjel úgyis kap. Este még tejpépet is adtam neki, meg főzeléket ami táplálóbb, de ezután is ébredt. Tehát nálunk maradt a drasztikusabb módszer, ami bevállt.
2010. máj. 5. 17:47
 9/13 anonim ***** válasza:
Én is úgy csináltam, hogy egyszer csak nem adtam neki, de vizet sem. Amikor felébredt kivettem és a karomban visszaaltattam. Pár nap alatt leszokott az éjszakai kelésekről. Mondjuk fennáll annak a veszélye, hogy utána a karban alvásról kell leszoktatni, de nálunk nem volt ezzel probléma.
2010. máj. 5. 17:47
 10/13 anonim ***** válasza:

Mi pont úgy voltunk, mint Ti, Kérdező Anyuka. De totál. Cumizni nem tudott, nem ivott cumisüvegből, pohárból viszont igen (persze segítséggel), cicit akart 3 óránként 10 hónapos korában is, pedig 4 hónaposan kezdtük a hozzátáplálást. Úgyhogy biztosan nem a pocakja dörömbölt éjszakánként. :)

Én elvettem Tőle teljesen (nappalra is). Azt mondtam, hogy "megbetegedett a cici". 1 hétig kereste, de kitartottam. Szörnyű volt, volt, amikor legszívesebben visszaadtam volna, hogy csendben maradjon, ne sírjon.

De eltelt. Még első éjszaka sem kellett Neki tápszert adjak. Odakészítettem éjjelre, de nem kellett.

Én ekkor vezettem be az "Aludj jól, gyermekem" módszerét és mintha kicserélték volna: alszik, mint a bunda egész éjjel.

Sok sikert!

2010. máj. 5. 17:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!