Mennyi segítségetek volt/van a baba mellett az első pár hétben? Érdemes lenne visszaköltözni anyukámhoz?
Semmilyen tapasztalatom nincs a babákat illetően, tavasszal születik meg az első kislányunk.
Mind a nagyszülői házban lett csináltatva babaszoba és anyukám felvetette, hogy az első pár hétben legyünk ott a babával.
Nekünk is könnyebb lenne, plusz császáros is leszek, nem tudom előre, hogy mennyire leszek jól. Ezért is gondoltam, hogy jó ötlet lenne, így anyukámnak sem kell sokat rohangálnia hozzánk.
Nagy a ház, nem lennénk egymás szájába, az én emeletemhez külön bejárat is van.
Szerintem is hazavidd.
Anyukád átmehet, a kanapén ott is alhat, hogy segíteni tudjon (én nem vagyok ellene, én is igénybe veszem valószínűleg a segítségét, ha nagyon bizonytalannak érzem magunkat, akkor megkérem, hogy az első napokban aludjon ott nálunk, hely van szerencsére, nem szeretném, hogy a bénázásom miatt bármi baja legyen a babánknak, amikor én születtem, mamám két hétig ott volt nálunk segíteni amúgy, semmi probléma nem lett a kapcsolatukban, csak azért, mert segédkezett).
Nem olvastam vegig a valaszokat.
Nalunk a ferjem 2 hetig otthon tudott maradni szules utan, igy mar elso gyereknel is tudatosan lertuk a csaladot, hogy szules utan egy ideig ne "segitsenek".
A tortenethet hozzatartozik, hogy messze elnek, mas orszagban, igy ha valaki jon latogatni, akkor egy-ket hetre jon. Jo a kapcsolat a sajat Edesnyammal es Anyosommal is, de egyaltalan nem akartam veluk lenni szules utan. A ferjemmel egyutt akartuk tolteni azt az idoszakot es ketten kitalasztalni, megtanulni, hogy hogyan kell ellatni a sajat gyermekunket.
Egyikunknek sem volt tapasztalata, de ez nem jelentett gondot.
Az sem volt akadaly, hogy szules utan 12 oraval mar otthon voltunk, hazaengedtek a korhazbol.
Nagyon meghitt volt es egyben izgalmas, utolag meg jobban orultunk, hogy igy alakult.
2 gyerekem van. első gyereknél férjem egyből ment dolgozni, nem maradt itthon egy napot sem, anyukám jött át minden este fürdetni a babát, illetve segíteni fél-egy órára 2 héten keresztül.
ennyi volt az össz segítségem.. most a második babánál férjem itthon maradt 1 hetet, anyám az első 2 hétben 2-3 naponta jött át kicsi és elvitt a varratszedésre.
1 hónapot otthon lesz a férjed, szerintem nincs az az életképtelen házaspár akik nem boldogulnának el egy darab kisbabával. mondjuk én az a fajta ember vagyok aki megoldja a dolgokat, nem pedig az anyukájával oldatja meg :)
- Sződy Judit, szoptatási tanácsadó (Uzsoki utcai kórház):
Az a nehéz a mostani anyáknak, hogy a régi időkben mindig egy egész nagy család volt az anyák körül, és mindig segítettek neki és mindig tudták, hogy konkrétan mire van szüksége az anyáknak, ma már ezt sajnos nem tudjuk megkapni. Ezért az anyák sokan azt hiszik, hogy ők a hibásak, hogy nem tudnak megbirkózni ezzel a feladattal.
- Hadas Kriszta:
Sokan fordulnak hozzád olyan nők, akik azt gondolják, hogy ügyetlenek, bénák, rosszul csinálják?
Igen. Általában más problémával fordulnak hozzám, sokszor szoptatás, vagy gyereknevelés ügyben kérdeznek. De nagyon sokszor kiderül, hogy igazából egyrészt fizikailag is nagyon fáradtak, másrészt nem kapnak érzelmi támogatást, mert a környezetük is úgy gondolja, hogy „neked ezzel meg kéne birkózni, otthon vagy egész nap, mit neked az, hogy ott van két gyerek, hát azt mindenki eltudja látni, meg a háztartást is, meg főzni is, meg minden”, és közben ez azért egy nagyon nehéz, nem is a fizikai része. Gondolj bele, hogy egy friss anya 24 órában mindig felelős döntést hoz és ez nagyon nehéz, tehát rajta van az összes döntésének súlya ez az egyik, a másik meg, hogy kisgyerekkel nem nagyon lehet tervezni, tehát az élete az egy ilyen újratervezés, és újratervezés és megtalálni a legkönnyebb
- Hadas Kriszta:
És aki ilyenkor kiborul, arra azt mondják, hogy hisztis.
Meg, hogy „miért nem bírod ezt egyedül, gyenge vagy”, ezt nagyon sokan hallják és erre igazából nem tudom, hogy mi lehet a megoldás, de lehet egy nagyobb támogató kör az mindenképpen, és főleg az, hogy nem ítéljük el az anyákat, hogyha nem megy nekik minden.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!