Mennyi segítségetek volt/van a baba mellett az első pár hétben? Érdemes lenne visszaköltözni anyukámhoz?
Semmilyen tapasztalatom nincs a babákat illetően, tavasszal születik meg az első kislányunk.
Mind a nagyszülői házban lett csináltatva babaszoba és anyukám felvetette, hogy az első pár hétben legyünk ott a babával.
Nekünk is könnyebb lenne, plusz császáros is leszek, nem tudom előre, hogy mennyire leszek jól. Ezért is gondoltam, hogy jó ötlet lenne, így anyukámnak sem kell sokat rohangálnia hozzánk.
Nagy a ház, nem lennénk egymás szájába, az én emeletemhez külön bejárat is van.
Ha eldöntötted, minek a kérdés?
Ha gyerek vagy ahhoz, hogy a gyerek apjával együtt (!) ellásd, minek szülsz?
1000+1 oktató videó van a YouTube-on is.
IGEN, egész BIZTOS, hogy sárkány lesz az anyós szükés után azonnal, hát persze, tuti, hótziher :\
Nem az anyós miatt kell a gyereket hazavinni, hanem azért, mert a gyereknek AZ A JÓ, ha otthon van.
Teljesen egyértelmű, hogy haza mennék, nem anyumékhoz. Így is tettem mind a 2 szülés után. Az az időszak a család összeszokásáról szól...gyereket meg felnőtt ember vállaljon, aki fel tud nőni a feladathoz és el tud látni egy csecsemőt.
A szüleimmel egy városban lakunk, anyu hozott kaját az első 2 hétben és hazahozták a nagyot oviból helyettem (a férjem vitte), ennek a segítségnek nagyon örültem. 2 hetes korától hozzuk-visszük a kicsivel a tesót és mindeng megoldunk itthon.
Anno első gyereknél is szépen kialakultak a dolgok - pedig első önálló fürdetésnél youtube-on néztük, hogyan is kell :-D
4 hetes a kisfiam,férjem itthon volt pár napig,de akár dolgozhatott volna.Amivel engem ijesztgettek, hogy nemlesz alvás,meg a szoptatással,hát nekem nem sebes a mellem, egy álom a szoptatás,és relatív jó alvó a babám.De ha nem így lenne akkor sem tudna senki segíteni,se aludni se szoptatni nemtud helyettem senki.Minden mást a férjed is meg tud csinálni,ha az enyém megtudja(vásárlás, mosogatás, teregetés,kajarendelés,stb).
Nektek hárman(anya apa baba) kell összeszokni,és kialakítani a saját szokásaitokat,mert mostmár ti külön család vagytok.
Ne parázzd túl,megtudod oldani,inkább anyukád menjen át minden nap ha igényled.
A védőnő és a gyerekorvos is ki fog menni megnézni a babát. Nekik mit mondasz? Jöjjenek a mamához?
A többit (állandóság, etc) már elmondták.
En is csaszaros voltam mindharommal.
Egyiknel sem mentunk a szuleimhez haza...
Igaz Anyumek kozel laknak,es atjott segiteni ha kertem.de inkabb vasalt(mert En ruhellek) elmosogatott,kiteregetett ilyeneket segitett par napig.
Na meg a 3. Nal a nagyokat elvitte suliba es elment ertuk ha epp parom nem volt itthon.
Nem olyan szornyu am csaszar utan.a korhazban eleve pihensz 3-5 napot.mire hazamesz mar tenyleg csak a felkeles lesz nehez.inkabb menjen Anyud ha szukseg van ra.
De vegeredmenyben a Te dontesed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!