Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mennyi segítségetek volt/van...

Mennyi segítségetek volt/van a baba mellett az első pár hétben? Érdemes lenne visszaköltözni anyukámhoz?

Figyelt kérdés

Semmilyen tapasztalatom nincs a babákat illetően, tavasszal születik meg az első kislányunk.

Mind a nagyszülői házban lett csináltatva babaszoba és anyukám felvetette, hogy az első pár hétben legyünk ott a babával.

Nekünk is könnyebb lenne, plusz császáros is leszek, nem tudom előre, hogy mennyire leszek jól. Ezért is gondoltam, hogy jó ötlet lenne, így anyukámnak sem kell sokat rohangálnia hozzánk.

Nagy a ház, nem lennénk egymás szájába, az én emeletemhez külön bejárat is van.

2017. jan. 6. 15:53
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
73%

Ha eldöntötted, minek a kérdés?

Ha gyerek vagy ahhoz, hogy a gyerek apjával együtt (!) ellásd, minek szülsz?

1000+1 oktató videó van a YouTube-on is.

2017. jan. 6. 16:15
 12/28 anonim ***** válasza:
78%

IGEN, egész BIZTOS, hogy sárkány lesz az anyós szükés után azonnal, hát persze, tuti, hótziher :\

Nem az anyós miatt kell a gyereket hazavinni, hanem azért, mert a gyereknek AZ A JÓ, ha otthon van.

2017. jan. 6. 16:15
 13/28 anonim ***** válasza:
86%
Annak a babának te vagy az anyja és a te anyukád! Neked kell őt ellátnod, nem pedig az anyukádnak. Ha akar segíteni, akkor menjen át ő, vigyen nektek ebédet, segítsen bizonyos dolgokban, de a babát nem lehet ide-oda cibálni. 2 hét alatt megszokja ott a környezetet, aztán meg visszaköltöztök haza. Hát a legrosszabb dolog, amit csinálhatsz! Attól még, hogy császároznak, nem leszel jobban halálodon, mint aki tizenx óra vajjúdás után háta közepéig felszakad odalent és 1 órán keresztül pakolja össze szülés után az orvos... Annak rendje és módja szerint a babát a saját kis ágyikójába vigyétek haza az ő kis családi fészkébe és hogy mit kell vele csinálni, annak egy része ösztönből menni fog, másik részét anyuukádtól és a védőnőtől megkérdezed, a maradéknak meg utána tudsz járni neten, vagy itt vannegy rakás segítőkész anyuka a gyakorin, itt is bármikor kérdezhetsz.
2017. jan. 6. 16:22
 14/28 anonim ***** válasza:
85%

Teljesen egyértelmű, hogy haza mennék, nem anyumékhoz. Így is tettem mind a 2 szülés után. Az az időszak a család összeszokásáról szól...gyereket meg felnőtt ember vállaljon, aki fel tud nőni a feladathoz és el tud látni egy csecsemőt.

A szüleimmel egy városban lakunk, anyu hozott kaját az első 2 hétben és hazahozták a nagyot oviból helyettem (a férjem vitte), ennek a segítségnek nagyon örültem. 2 hetes korától hozzuk-visszük a kicsivel a tesót és mindeng megoldunk itthon.

Anno első gyereknél is szépen kialakultak a dolgok - pedig első önálló fürdetésnél youtube-on néztük, hogyan is kell :-D

2017. jan. 6. 16:41
 15/28 babyboom567 ***** válasza:
85%

4 hetes a kisfiam,férjem itthon volt pár napig,de akár dolgozhatott volna.Amivel engem ijesztgettek, hogy nemlesz alvás,meg a szoptatással,hát nekem nem sebes a mellem, egy álom a szoptatás,és relatív jó alvó a babám.De ha nem így lenne akkor sem tudna senki segíteni,se aludni se szoptatni nemtud helyettem senki.Minden mást a férjed is meg tud csinálni,ha az enyém megtudja(vásárlás, mosogatás, teregetés,kajarendelés,stb).

Nektek hárman(anya apa baba) kell összeszokni,és kialakítani a saját szokásaitokat,mert mostmár ti külön család vagytok.

Ne parázzd túl,megtudod oldani,inkább anyukád menjen át minden nap ha igényled.

2017. jan. 6. 16:41
 16/28 anonim ***** válasza:
84%

A védőnő és a gyerekorvos is ki fog menni megnézni a babát. Nekik mit mondasz? Jöjjenek a mamához?

A többit (állandóság, etc) már elmondták.

2017. jan. 6. 16:54
 17/28 anonim ***** válasza:
73%

En is csaszaros voltam mindharommal.

Egyiknel sem mentunk a szuleimhez haza...

Igaz Anyumek kozel laknak,es atjott segiteni ha kertem.de inkabb vasalt(mert En ruhellek) elmosogatott,kiteregetett ilyeneket segitett par napig.

Na meg a 3. Nal a nagyokat elvitte suliba es elment ertuk ha epp parom nem volt itthon.

Nem olyan szornyu am csaszar utan.a korhazban eleve pihensz 3-5 napot.mire hazamesz mar tenyleg csak a felkeles lesz nehez.inkabb menjen Anyud ha szukseg van ra.

De vegeredmenyben a Te dontesed.

2017. jan. 6. 17:33
 18/28 anonim ***** válasza:
83%
Annyi még ahhoz amiket írtak, hogy a férjednek nem esne rosszul hogy ennyire nem bízol benne? Hárman lesztek családdá, te, ő és a baba, nem pedig te, anyukád és a baba. Nem mondom, hogy egyáltalán ne segítsen be, de hozzá költözni elég fura.
2017. jan. 6. 18:03
 19/28 anonim ***** válasza:
73%
Két hétig itt volt az apja, utána ment vissza külföldre, nagyszülők nincsenek. Én is császáros voltam egyébként.
2017. jan. 6. 18:52
 20/28 anonim ***** válasza:
76%
Első hetet a kórházban töltöttük, akkor értelem szerűen volt segítségem. Második héten, nem elég nekem a gyerek, még anyu is beköltözött hozzánk, szerencsére a harmadik héten már elment, akkor a férjem maradt itthon, így végre kicsit tudtam pihenni.
2017. jan. 6. 18:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!